ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ !


ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ «ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ «ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ» ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ…ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ  

Αθήνα, 11 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δράσεις ΥΠΕΚΑ για την προστασία καμένων δασικών εκτάσεων στην Πελοπόννησο


Με πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση των ελαιόδενδρων που φυτεύτηκαν παράνομα στις καμένες δασικές εκτάσεις της Πελοποννήσου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εντείνει τις προσπάθειές του για την προστασία της περιοχής και την ταχεία επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην προ πυρκαγιάς κατάσταση. 

Σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των επιτροπών που ο σχετικός νόμος  προβλέπει, οι οποίες θα διαχειριστούν το θέμα, προβαίνοντας στην άμεση απομάκρυνση των ελαιόδενδρων, διασφαλίζοντας έτσι τη φυσική αναγέννηση των καμένων εκτάσεων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από καταγγελίες στα Δασαρχεία Πύργου και Ολυμπίας και αφού διενεργήθηκαν έλεγχοι, προέκυψε, ότι έγιναν καταπατήσεις σε δασικές περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και φυτεύτηκαν ελαιόδεντρα μέσα σε δασικές εκτάσεις με σκοπό την επέκταση όμορων χωραφιών. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού η Ειδική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ -τον περασμένο Νοέμβριο- είχε εκδώσει σχετική εγκύκλιο.

Με αυτή απευθυνόταν προς όλα τα δασαρχεία της χώρας, τονίζοντας ότι όχι μόνο οι πάσης φύσεως εγκαταστάσεις σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις κατεδαφίζονται υποχρεωτικά με απόφαση της οικείας Περιφέρειας, αλλά ότι οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται και για τις περιπτώσεις που η επέμβαση αφορά και στη φύτευση μη δασικών φυτών που εμποδίζουν την αναγέννηση του δάσους.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΦΙΛΕ.
ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΎΝ ΟΙ ΥΜΕΤΕΡΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΥΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ