ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΚΟΜΠΙΝΑ ΓΙΑΤΡΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ



ΑΠΑΤΗ 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕΣΩ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΙΑ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ 6 ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ 3 ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ 

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΣΑΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΣ , ΑΝΥΠΟΠΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 7.4.2011

Στην Δικαιοσύνη οδηγείται μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα μια από τις σημαντικότερες υποθέσεις απάτης γιατρών και εμπόρων ορθοπεδικών ειδών που φέρονται να ζημίωσαν το ΙΚΑ με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ , χρησιμοποιώντας πληθώρα πλαστών συνταγών και εξουσιοδοτήσεων σε βάρος εκατοντάδων ανυποψίαστων ασφαλισμένων στην Δυτική Ελλάδα.

Η συνολική ζημιά με βάση το Πόρισμα 969/13.6.2006 της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών Υγείας που διενεργήθηκε στην περιοχή της Πάτρας από το 1998 εως το 2004, αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την παράνομη χορήγηση με πλαστές συνταγές και παραπεμπτικά των ορθοπεδικών ειδών : αναπηρικά αμαξίδια ειδικού τύπου , ειδικά αεροστρώματα, μαξιλάρια κατακλίσεων, νάρθηκες , ορθοπεδικά υποδήματα , ζώνες και ειδικές κάλτσες…

Το ΙΚΑ πραγματοποίησε ελέγχους και διασταυρώσεις μόνο στα αναπηρικά αμαξίδια ειδικού τύπου, τα αεροστρώματα και τα μαξιλάρια κατακλίσεων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέγεθος,  της σε βάρος του απάτης σε ότι αφορά στα άνω αντικείμενα αγγίζει περίπου τις 500.000 ευρώ.  Για αυτό το κομμάτι της έρευνας παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη τον ερχόμενο Ιούνιο οι γιατροί και οι έμποροι ορθοπεδικών ειδών. Για τα υπόλοιπα ορθοπεδικά είδη , το κόστος των οποίων αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ,  το ΙΚΑ δεν πραγματοποίησε διασταυρώσεις και ελέγχους προφανώς λόγω αδυναμίας και έλλειψης προσωπικού και ως εκ τούτου η Δικαιοσύνη δεν μπόρεσε  να προσωποποιήσει περαιτέρω κατηγορίες.   

Ομως πηγές από το ΙΚΑ καταγγέλλουν ότι ο γενικότερος χειρισμός
της υπόθεσης σε δικαστικό επίπεδο δεν ήταν ο αναμενόμενος προκειμένου να βγει στο φως ολόκληρο το μέγεθος της κομπίνας. Επίσης  ερωτηματικά προκαλεί – όπως λένε – ο μη καταλογισμός ευθυνών για τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θα έπρεπε να ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ , κάτι που δεν έγινε ποτέ για άγνωστους λόγους.    

Σύμφωνα με το 110/2011 κατηγορητήριο ,  παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας να δικαστούν στις 15 Ιουνίου 2011, έξι γιατροί – ελεγκτές του ΙΚΑ και τρεις έμποροι ορθοπεδικών . Μερικοί εκ των  κατηγορούμενων γιατρών ,  εκτός από ελεγκτές του ΙΚΑ, είχαν διατελέσει και στελέχη στα νοσοκομεία του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα .

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος  για τις πράξεις της ψευδούς  βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση , απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε απάτη , απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του άρθρου 1κ1 του Ν.1608/1950 καθόσον το περιουσιακό όφελος και η προξενηθείσα ζημία σε βάρος του ΙΚΑ υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ, ηθική αυτουργία κατ΄εξακολούθηση σε ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη κατ΄επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση .

ΤΟ ...ΚΟΛΠΟ

Το «κόλπο» γιατρών ελεγκτών του ΙΚΑ και των εμπόρων ορθοπεδικών ειδών σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε στηθεί ως εξής:

Οι γιατροί συνέτασσαν και ενέκριναν  πλαστές και ανακριβείς γνωματεύσεις – παραπεμπτικά , για ανυποψίαστους ασφαλισμένους της Δυτικής Ελλάδας για  δήθεν παθήσεις που τους είχαν προκαλέσει κινητικά προβλήματα… 

Οι έμποροι ορθοπεδικών ειδών έπαιρναν  αυτές τις γνωματεύσεις – παραπεμπτικά και προέβαιναν στη κοστολόγηση των αναγραφόμενων σε αυτά ορθοπεδικών ειδών βάζοντας κάτω από την λέξη «ο παραλήπτης» την υπογραφή του ασφαλισμένου που αφορούσε η κάθε μια γνωμάτευση. Με τρόπο ώστε να εμφανίζεται ότι είχαν υπογραφεί από τους ασφαλισμένους  και ότι είχαν παραληφθεί από αυτούς ,  τα αναγραφόμενα στις γνωματεύσεις.
Στη συνέχεια παρέδιδαν αυτές κατά διαστήματα με συγκεντρωτικές καταστάσεις στους αρμόδιους υπαλλήλους του ΙΚΑ.
Οι τελευταίοι πείθονταν ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις και συνταγές ήταν αληθινές και ότι τα αναγραφόμενα σε αυτές ορθοπεδικά είδη είχαν πράγματι παραληφθεί από τους ασφαλισμένους του ιδρύματος . Κατέβαλαν το τίμημα των ορθοπεδικών ειδών κατά το ποσοστό συμμετοχής του ΙΚΑ στους ιδίους ή στους συνεργάτες τους που είχαν εφοδιαστεί με σχετικές εξουσιοδοτήσεις από τους ανυποψίαστους ασφαλσιμένους , που όπως αποδείχθηκε αυτές ήταν πλαστές… Φέρονταν όμως θεωρημένες από αστυνομικούς που υπηρετούσαν σε διάφορα  αστυνομικά τμήματα της Πάτρας .

Όπως έγινε γνωστό, για τις πλαστές εξουσιοδοτήσεις που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα γιατρών και εμπόρων ορθοπεδικών υλικών παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη το 2007 με τις κατηγορίες της συνέργειας σε απάτη και ψευδούς βεβαίωσης,  τέσσερις αστυνομικοί και δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ. Ολοι τους όμως αθωώθηκαν λόγω έλλειψης δόλου.   

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Εκατοντάδες πολίτες , ανυποψίαστους ασφαλισμένους από την Αχαία , την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών το κύκλωμα των γιατρών ελεγκτών του ΙΚΑ και των εμπόρων ορθοπεδικών ειδών για να στήσει την αριστοτεχνική απάτη σε βάρος του ΙΚΑ.

Στο 110/2011 κατηγορητήριο της Εισαγγελίας Εφετών και στο πολυσέλιδο 969/13.6.06 πόρισμα της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών Υγείας , περιγράφονται εκατοντάδες κωμικοτραγικές περιπτώσεις ασφαλισμένων – θυμάτων που ήσαν θεωρητικά αποδέκτες των ειδικών αναπηρικών αμαξιδίων και των άλλων ορθοπεδικών υλικών .

Οι ελεγκτές του ΙΚΑ στην διάρκεια της πολύμηνης έρευνάς τους για την διασταύρωση των στοιχείων και τον εντοπισμό του μεγέθους και της έκτασης της απάτης σε βάρος του ιδρύματος , ήρθαν αντιμέτωποι με σουρεαλιστικές εικόνες …

Πολίτες που δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας , βρέθηκαν ξαφνικά χρεωμένοι με αναπηρικά καροτσάκια και ορθοπεδικά είδη το κόστος των οποίων είχε εισπραχθεί από τους επιτήδειους με πλαστές εξουσιοδοτήσεις που είχαν θεωρηθεί περιέργως σε διάφορα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Το κύκλωμα φέρεται να είχε στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό εντοπισμού ανύπαρκτων διευθύνσεων στην πόλη της Πάτρας αλλά και σε διάφορα μέρη της Δυτικής Ελλάδας , όπου δήλωνε  ως τόπο παραμονής τους ασφαλισμένους στους οποίους χρέωνε με πλαστά έγγραφα τα ορθοπεδικά είδη.

Σε κάποιες περιπτώσεις , οι ελεγκτές του ΙΚΑ, μετέβησαν σε διευθύνσεις που αντί των ασφαλισμένων που αναγράφονταν στα παραστατικά αυτές αντιστοιχούσαν σε κομμωτήρια, καφετέριες, μπαρ , γραφεία της Ολυμπιακής ! , κατεδαφισμένα σπίτια, και καταστήματα.  

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κομπίνας σε βάρος του ασφαλισμένου που στα πλαστά έγγραφα αναφερόταν ότι έμενε στην διεύθυνση Κορίνθου 284 στην Πάτρα. Όπως λένε στο πόρισμά τους οι ελεγκτές του ΙΚΑ από την έρευνα διαπίστωσαν ότι αυτός ο αριθμός αντιστοιχούσε στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας !

Άλλος ασφαλισμένος στον οποίον το κύκλωμα είχε χρεώσει με αναπηρικό αμαξίδιο ειδικού τύπου , μαξιλάρι κατακλίσεων με αεροκυψέλες ! και αερώστρωμα κατακλίσεων βρέθηκε να μένει στην οδό Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου 88 στην Πάτρα. Όμως κατά τον επιτόπιο έλεγχο των ελεγκτών του ΙΚΑ διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη οδός τελειώνει στον αριθμό 58…      


Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ...ΟΔΟΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ