ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΠΤΩΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΟ "ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ" ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ... 

Ένα ακόμα μήνυμα μηδενικής ανοχής στις προκλητικές παρανομίες του πρώην αστυνομικού και πρώην δημάρχου της Ζαχάρως  Πανταζή Χρονόπουλου που καθαιρέθηκε λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών , έστειλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας .


Μετά από ακροαματική διαδικασία που κράτησε περίπου εννέα (!) ώρες το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας Μάκη Νοδάρου και του 80χρονου (!) πρώην δημάρχου της Ζαχάρως Αριστομένη Κριτσέλη .

Ο δημοσιογράφος και ο πρώην δήμαρχος είχαν μηνυθεί  από τον έκπτωτο πρώην δήμαρχο της Ζαχάρως και είχαν παραπεμφθεί σε δίκη  με την κατηγορία της δήθεν συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου . Επειδή είχαν αποκαλύψει και σχολιάσει αντίστοιχα σε δημοσίευμα της 16ης Απριλίου 2009 στην εφημερίδα  «Ελευθεροτυπία» (http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/04/2009&id=35946)
τις επιλεκτικές κατεδαφίσεις παραλιακών σπιτιών στη Ζαχάρω από την δημοτική Αρχή.

Για την υπόθεση της επιλεκτικής κατεδάφισης που συνεχίστηκε από την  δημοτική αρχή και τα επόμενα χρόνια ,  η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας (όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος στην «Ελευθεροτυπία» στις  22.7.2011) http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/07/2011&id=295429
άσκησε  ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα ,  κατά τοπικών αιρετών παραγόντων και κρατικών υπαλλήλων που δραστηριοποιούνται στο «κράτος της παρανομίας» της Ζαχάρως Ηλείας.

Μετά από έρευνες ενός έτους και την  αξιολόγηση εκατοντάδων στοιχείων που περιέχονται στον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας  άσκησε τις εξής διώξεις:

1) Απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος.

2) Εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σε βαθμό κακουργήματος.

3) Κατάχρηση εξουσίας από κρατικούς υπαλλήλους σε βαθμό κακουργήματος.

4) Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας με εμπρησμό.

5) Ηθική αυτουργία στα ανωτέρω.

6) Παράνομη χρήση σκαπτικού μηχανήματος χωρίς άδεια.

   Οι διώξεις αφορούν πρόσωπα- αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Ζαχάρως, κρατικούς υπαλλήλους αλλά και αστυνομικούς οι οποίοι με βάση το κατηγορητήριο εμπλέκονται ο καθένας με τον δικό του τρόπο στον "μαφιόζικο" εμπρησμό και στην κατεδάφιση των παραλιακών κτισμάτων.  
   Οι δικαστικές αρχές για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης, προχώρησαν πριν από μερικούς μήνες στην έκδοση βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών Ηλείας για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων προσώπων.

Στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στην παράμετρο που αφορούσε την εμπλοκή αστυνομικών υπαλλήλων.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα βρίσκονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία κατά ή μετά την διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, γεγονός που δείχνει την σοβαρότητα του ζητήματος και την γενικότερη εικόνα διαφθοράς στην εν λόγω περιοχή.
Εκτός των ανωτέρω στην γενικότερη έρευνα υπήρξε και η εμπλοκή διαφόρων τεχνικών υπηρεσιών και της πυροσβεστικής υπηρεσίας στις εκθέσεις και αυτοψίες των οποίων βασίστηκε το κατηγορητήριο. Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε στον ανακριτή του Πύργου για τα περαιτέρω.

ΧΡΥΣΑ ΒΟΥΛΔΗ : " Η δημoσιογραφική έρευνα δεν μπορει να φιμωθεί από κανέναν..."    

«Για μία ακόμη φορά η ελληνική δικαιοσύνη έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, ότι η δημοσιογραφική αποκαλυπτική έρευνα και η ελευθεροτυπία δεν μπορούν να φιμωθούν. Έπειτα από μία πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου το δικαστήριο αθώωσε τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο ύστερα από μήνυση που του είχε υποβάλει ο πρώην  δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, επειδή είχε αποκαλύψει τις αυθαίρετες κατεδαφίσεις , στις οποίες είχε προβεί ο Δήμος Ζαχάρως , χωρίς να έχει αρμοδιότητα προς τούτο . Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι η ελεύθερη και ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία δεν έχει τίποτε και κανέναν να φοβηθεί, όταν μάχεται για να αποκαλύπτει την αλήθεια.» - δήλωσε με το τέλος της πολύωρης δίκης η δικηγόρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Χρύσα Βουλδή .

Ο δικηγόρος του Αριστομένη Κριτσέλη,  Χαράλαμπος Μπράμος στην αγόρευσή του αν αναφέρθηκε με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες στην παραβατική συμπεριφορά του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου  και κατήγγειλε ότι σήμερα εκκρεμούν σε βάρος του δεκάδες ποινικές διώξεις για σοβαρότατα αδικήματα…



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ