ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ...





Ο ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ


Το who is who των μελών της «Σαλονικώτικης μαφίας»
 

*** ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΟ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙ - ΚΟΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΕΠΙΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ? ΕΕΕΕΕ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ! 

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ : http://www.koutipandoras.gr/?p=14534


Η εμπλοκή ορισμένων εκ των 53 στα κυκλώματα της τοκογλυφίας και των εκβιασμών δεν εξέπληξε κανέναν στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο βίος και η πολιτεία τους ήταν γνωστά στην επιχειρηματική και νυχτερινή πιάτσα.
 
Ωστόσο, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν λείπουν και τα λεγόμενα «λευκά κολάρα», άνθρωποι δηλαδή υπεράνω πάσης υποψίας, των οποίων η εμπλοκή στην υπόθεση προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία. Η περίπτωση του Μάρκου Καραμπέρη, του φερόμενου ως επικεφαλής των κυκλωμάτων, ανήκει ασφαλώς στην πρώτη κατηγορία,

Από τη «Νεράιδα» στην τοκογλυφίακαθώς το όνομά του έχει αναμειχθεί και σε άλλες υποθέσεις και συζητείται εδώ και χρόνια στην πόλη. Αντιθέτως προκάλεσε έκπληξη η ανάμειξη του τραπεζικού Γιώργου Θεοδώρου, του εφοριακού Χρήστου Παπαχατζή, του δικηγόρου Νίκου Ζήνδρου και του δημοσιογράφου Γιώργου Φερέτη. Η «Μ» παρουσιάζει τα προφίλ ορισμένων εκ των πρωταγωνιστών των τεσσάρων κυκλωμάτων τοκογλυφίας και εκβιασμών που εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τα τελευταία 35 χρόνια στη Θεσσαλονίκη θα βρεις από κάτω την οικογένεια Καραμπέρη. Τον Θωμά αρχικά, τον πατριάρχη της οικογένειας, και εν συνεχεία τον Μάρκο και τα αδέρφια του. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας σε νυχτερινά μαγαζιά άρχισε από μπαρ στην περιοχή του λιμανιού στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Η πρώτη μεγάλη μπίζνα της οικογένειας ήταν το κέντρο «Νεράιδα» στην περιοχή του αεροδρομίου, το οποίο μαζί με τη γειτονική «Θεσσαλονικιά» του ανταγωνιστή Γιαννίκου Καρυπίδη μονοπωλούσαν τη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Ο Θωμάς ήταν κλασικός άνθρωπος της νύχτας, σκληρό καρύδι, στοιχεία τα οποία εμφύσησε και στο γιο του Μάρκο. Ο τελευταίος έκανε τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα στη «Νεράιδα». Η οικογένεια κλονίστηκε οικονομικά, όταν περί τα μέσα της δεκαετίας του 1970 έπεσε η κίνηση στα μπουζουξίδικα και τις χοροεσπερίδες, που ήταν τότε της μόδας και άφηναν τρελά λεφτά και τις μονοπωλούσε η «Θεσσαλονικιά». Αυτό ήταν και το πρώτο στοίχημα του Μάρκου, ο οποίος ανέλαβε να μπει σφήνα διεκδικώντας κι αυτός μερίδιο στις επικερδέστατες χοροεσπερίδες.

Κυρίαρχος στη νύχτα

Μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να κυριαρχήσει και να εξαφανίσει τον ανταγωνιστή του. Ενδεικτικό, όπως εξομολογείται συνεργάτης του της εποχής εκείνης, είναι ότι «μέσα σε πολύ λίγο διάστημα ο Μάκης γέμισε τη ‘Νεράιδα’, νοίκιασε και το ΖΟΟΜ και στο τέλος νοίκιασε και τις δύο αίθουσες της ‘Θεσσαλονικιάς’. Για να καταλάβετε, το 1976 είχε μόλις τρεις, τέσσερις χορούς το χρόνο και το 1984 έφτασε στους 230!». Από τις πρωτοτυπίες της εποχής ήταν και οι κληρώσεις λαχείων στις χοροεσπερίδες με έπαθλο φορητή τηλεόραση, εμπνεύσεως του πατέρα Θωμά Καραμπέρη. Ο Θωμάς είχε την ευθύνη λειτουργίας των μαγαζιών και ο Μάρκος έκλεινε τις συμφωνίες με πολιτικούς, συνδικαλιστές και εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων. «Είχαμε φτάσει στο σημείο από κάθε χορό να βγάζουμε κέρδος ως και 1 εκατομμύριο δραχμές», θυμάται εργαζόμενος στον Καραμπέρη. «Οι χοροεσπερίδες ήταν πολύ της μόδας και ιδιαιτέρως επικερδείς, καθώς με λίγα λεφτά ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί ακριβά προγράμματα». Στην επιχειρηματική αλυσίδα των νυχτερινών καταστημάτων προστέθηκε αργότερα και το «Αλέξανδρος Palace», το οποίο χτίστηκε στο άρπα κόλλα, καθώς παρέβαινε πλειάδα πολεοδομικών κανόνων. Στην εποχή της δόξας των μπουζουξίδικων από τις πίστες του Καραμπέρη παρέλασαν εκτός από την καλλιτεχνική αφρόκρεμα της εποχής και φερέλπιδες καλλιτέχνες, όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και η Αζέλ (κατά κόσμον Κωνσταντίνα Κάνου), πρόσωπα τα οποία συμπρωταγωνίστησαν μαζί με τον Μάρκο και τον Αθανάσιο Πάπισταστην υπόθεση Βατοπεδίου.
 
Την άνοιξη του 1991 πέθανε ο πατριάρχης της οικογένειας, ο Θωμάς, και στο μοίρασμα της περιουσίας στον Μάρκο έμεινε το «Αλέξανδρος Palace», το οποίο δούλεψε ώς το 1994. Ο άλλος αδελφός του, ο Σωτήρης (φανατικός αρειανός σε αντίθεση με τον Μάρκο που είναι παοκτσής), πήρε τη «Νεράιδα», ενώ ο τρίτος αδελφός Χρήστος σπούδασε φυσικός και δεν μετείχε ποτέ στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας. Όταν άρχισε να «πέφτει» η νύχτα, ο Μάρκος νοίκιασε το μαγαζί σε άλλον επιχειρηματία και αυτός στράφηκε σε άλλες δουλειές. Άνοιξε μερικά μπαρ στα Λαδάδικα και στην Αριστοτέλους, αλλά η βασική επαγγελματική δραστηριότητά τρου ήταν η κτηματαγορά και ο δανεισμός κεφαλαίων… φυσικά με το αζημίωτο.

Ο «γαλάζιος» υφυπουργός

Η επιχείρηση real estate, τα γραφεία της οποίας είναι στο γυάλινο κτίριο του Βαρδαρίου, αποτελεί για πολλούς τη βιτρίνα των έκνομων δραστηριοτήτων του. Ωστόσο στην ιδιοκτησία του Μάρκου Καραμπέρη υπάρχουν σημαντικής αξίας ακίνητα. Σε αυτά περιλαμβάνονται πολλά διαμερίσματα στο εμπορικό κέντρο της πλατείας ODEON και αλλού.
 
Ενδεικτικό της διαπλοκής του Μάρκου με την πολιτική ηγεσία είναι το γεγονός ότι αρκετά από τα ακίνητά του νοικιάζονται από υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Αγόραζε μάλιστα τα ακίνητα με τραπεζικό δανεισμό και εν συνεχεία τα νοίκιαζε σε εφορίες, με το ενοίκιο να υπερβαίνει τη δόση του τραπεζικού δανείου. Τέτοιες περιπτώσεις είναι η Δ’ ΔΟΥ, η ΔΟΥ της Νέας Ιωνίας, ενώ μόλις την τελευταία στιγμή και υπό το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Βατοπεδίου ματαιώθηκε η ενοικίαση στο ΣΔΟΕ νεόδμητου κτιρίου ιδιοκτησίας του Μάρκου, το οποίο βρίσκεται στη Θέρμη. Οι ενοικιάσεις αυτών των χώρων έγιναν επί Νέας Διακυβέρνησης και αποδίδονται εν μέρει στις άριστες σχέσεις που διέθετε ο Μάρκος με «γαλάζιο» πρώην υφυπουργό.

Η τοκογλυφία

Μέσα από τις χοροεσπερίδες ο Μάρκος απέκτησε υψηλές γνωριμίες και σημαντικά κεφάλαια, στοιχεία τα οποία αξιοποίησε στο έπακρο. Από το 2003 άρχισε να δανείζει σε επιχειρηματίες κεφάλαια με τόκους που έφταναν ως και στο 15% μηνιαίως για επενδύσεις μη επιλέξιμες από τις τράπεζες. Τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενος και την έλλειψη τραπεζικής ρευστότητας, υπήρξε βασικός χρηματοδότης επιχειρηματιών του κατασκευαστικού κλάδου, ενώ ανοίχτηκε και στη λεγόμενη «μαρίδα», στην παροχή δηλαδή μικρών τοκογλυφικών δανείων, τα οποία μεγιστοποίησαν το πελατολόγειό του, αλλά μεγάλωσαν και το ρίσκο. Η απόγνωση η οποία ώθησε στην αυτοκτονία συνεργάτες και πελάτες του (βλ. σελ. 24-25) στάθηκε η αφορμή για το ξήλωμα των κυκλωμάτων, που οδήγησε τελικώς στη σύλληψή του.
Ο 56χρονος Μάρκος έχει δύο γιους. Τον Θωμά, ο οποίος σπούδασε χρηματιστηριακά στο Λονδίνο, και τον Αλέξανδρο, ο οποίος σπουδάζει στο ΤΕΙ. Κατοικούν στο συγκρότημα «Λήδα Μαρία» στην περιοχή της Θέρμης, στους χώρους στάθμευσης του οποίου ξεχώριζαν τα πολυτελή αυτοκίνητα της οικογένειας («Λαμποργκίνι», «Μερσεντές») με τους χαρακτηριστικούς αριθμούς κυκλοφορίας (9999 και τα δύο) τα οποία κατασχέθηκαν. Εκεί έγινε και η σύλληψή τους. Των δύο γιων του αλλά και του Μάρκου ο οποίος συζεί τα τελευταία χρόνια με μία 37χρονη, ανιψιά πρώην υπουργού της ΝΔ.

Εμπλοκή στο Βατοπέδι

Ο Μάρκος Καραμπέρης έκανε πέρασμα και από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Συνδετικός κρίκος ο κουμπάρος και συνεταίρος του σε κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του real estate, Αθανάσιος Πάπιστας, του οποίου βάφτισε το παιδί δίνοντάς του το όνομα Εφραίμ!

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχηςΣτον Πάπιστα ο Μάρκος πούλησε το 2007 το «Αλέξανδρος Palace», προκειμένου να το κάνει συνεδριακό κέντρο. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπιστας ήταν ο ιδιοκτήτης της «ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε.», στην οποία κατέληξαν πολλά από τα δημόσια ακίνητα που περιήλθαν στη μονή Βατοπεδίου σε ανταλλαγή με τη λίμνη Βιστωνίδα. Ο Καραμπέρης πρωταγωνίστησε και στο περίφημο video όπου εμφανίζεται να συνομιλεί με το δικηγόρο Μιχάλη Κουκοβίνο διαπραγματευόμενος την απόσπαση ανταλλαγμάτων, για να μην προχωρήσουν δικαστικά οι διεκδικήσεις των ακτημόνων κατοίκων της Νέας Ραιδεστού για ακύρωση κάποιων από τις παραχωρήσεις των οικοπέδων-«φιλέτων» στη μονή Βατοπεδίου και κατ’ επέκταση η πώλησή τους στην «ΑΝΘΕΜΙΑΣ».

Ο Καραμπέρης ενεπλάκη ενεργά και στην πολιτική ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον υποστηριζόμενο από το ΛΑΟΣ συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος μάλιστα είχε τίτλο «Καθαρά Χέρια, Καθαρές Ιδέες, Καθαρές Λύσεις»! Ωστόσο μετά τη σύλληψή του στο ΛΑΟΣ κάνουν πως δεν τον γνωρίζουν. «Δεν αποτελεί στέλεχός μας ή μέλος μας. Εντάχθηκε σαν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με καθαρό τότε ποινικό μητρώο και σε εκείνη τη φάση δεν υπήρξε καμία συνοδευτική μομφή στο πρόσωπό του», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού Κυριάκος Βελόπουλος ποιεί την νήσσαν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΕΤΗΣ - Ο δημοσιογράφος

Ο Γιώργος Φερέτης, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ-3 φέρεται ως εισπράκτορας και πληροφοριοδότης της ομάδας Καραμπέρη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ταπεινής καταγωγής δίχως αξιόλογες σπουδές. Στα μαθητικά χρόνια του ανέπτυξε σχέσεις με την Εκκλησία και το στρατιωτικό κατεστημένο της εποχής, επαφές που τον βοήθησαν να διοριστεί στην κρατική ΥΕΝΕΔ, αργότερα ΕΤ-2. Για τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα είχε δεχθεί πολλές επικρίσεις. Εντάχθηκε στην ΕΡΤ-3 από ιδρύσεώς της όπου με σκληρή δουλειά αλλά και αξιοποιώντας τις γνωριμίες του κατόρθωσε να αναρριχηθεί και να γίνει από τους πλέον αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης. 
 
Σε αυτό τον βοήθησε και η επιλογή του να ασχοληθεί και να καλύπτει δημοσιογραφικά υπερκομματικούς θεσμούς και φορείς (εκκλησία, προεδρία δημοκρατίας, ελληνική αστυνομία, στρατός) καθώς και εθνικές εκδηλώσεις με κορυφαία τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Οι ισχυρές γνωριμίες του με εκκλησιαστικούς, στρατιωτικούς και πολιτικούς κύκλους τον έκαναν πολυπράγμονα, κινούμενο με άνεση στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο. Ικανό να κλείνει γρήγορα και παστρικά τις δουλειές της ΕΡΤ-3 αλλά και πρόθυμο να κάνει χάρες και να κλείνει υποθέσεις τρίτων με την κάθε λογής εξουσία. Γι’ αυτό και όλες οι κατά καιρούς διοικήσεις της ΕΡΤ-3, «πράσινες» και «γαλάζιες» τον αξιοποιούσαν σε διευθυντικές θέσεις. Είχε εξελιχθεί σε έναν ιδιότυπο μάνατζερ, εκπροσωπώντας, εν γνώσει ή και εν αγνοία τους, μητροπολίτες, στρατηγούς… ακόμη και πατριάρχες! Εκείνο που καθόρισε τη ζωή του ήταν το άνοιγμα του καζίνου στη Θεσσαλονίκη. Ο Φερέτης ήταν άνθρωπος του τζόγου αλλά έως τότε ξεδιψούσε στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, στα λαχεία και σε καμμιά πρέφα με φίλους. Στο καζίνο, Θεσσαλονίκης αλλά και Σκοπίων έγινε τακτικός θαμώνας, χάνοντας μεγάλα ποσά. Αυτό ήταν που τον κατέστησε ευάλωτο απέναντι στα κυκλώματα της τοκογλυφίας με τα οποία άρχισε τελικώς να διαπλέκεται. Ο 57χρονος δημοσιογράφος ζει με την οικογένειά του (είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη) σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά και σε λίγους μήνες συνταξιοδοτείται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ - Ο τραπεζικός

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Γιώργος Θεοδώρου, βοηθός γενικός διευθυντής Βορείου Ελλάδος μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας, ήταν το πρόσωπο το οποίο ενημέρωνε τα κυκλώματα των τοκογλύφων για πρόσωπα τα οποία είχαν ανάγκη ρευστότητας. Παράλληλα, φρόντιζε για την παροχή ρευστότητας σε μέλη των κυκλωμάτων μέσω δανείων της
τράπεζας. Η εμπλοκή του στην υπόθεση προκάλεσε σοκ στα ανώτερα κλιμάκια της τράπεζας αλλά και σε πολλούς συναδέλφους του, οι οποίοι φάνηκαν να αιφνιδιάζονται καθώς, όσο και εάν έψαξαν, δεν εντόπισαν ενέργειά του που να ζημίωσε την εταιρεία. «Δεν μας είχε δώσει σημάδια χλιδάτης ζωής. Ζούσε σε ένα τριάρι στην Τούμπα και το καλοκαίρι την έβγαζε στο τροχόσπιτό του», αναφέρει συνάδελφός του. Ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή από μια μικρή ιδιωτική τράπεζα, όπου μάλιστα είχε «συλλάβει» μια συνεργάτιδά του για κακοδιαχείριση, την οποία αντιμετώπισε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Αργότερα, μεταπήδησε σε μεγαλύτερη τράπεζα, όπου άφησε καλές εντυπώσεις, απ’ όπου μετεγγράφηκε στην τελευταία του δουλειά. «Αρχικά ήταν στα δάνεια και ήταν από τους πλέον σκληρούς διαπραγματευτές για τα συμφέροντα της τράπεζας», σημειώνει στέλεχος που τον γνωρίζει. «Δούλευε από τις 9 το πρωί ώς τις 10.30 το βράδυ, χωρίς ωστόσο να απαιτεί μεγαλύτερες αμοιβές». Ο συλληφθείς είναι παντρεμένος, έχει δύο μεγάλα αγόρια, παντρεμένα κι αυτά, και, καίτοι νέος σχετικά, είναι ήδη παππούς.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ηθοποιός

«Ξεκίνησα στα 17 μου. Ως αγαπημένο παιδί αρχιγκάνγκστερ, πολύ καλού τύπου, όμως. Εγώ όχι πλουσιόπαιδο, αλλά σε μια σειρά. Με πολύ καλό πατέρα, πολύ καλό μάγκα, που με δίδαξε να είμαι ουσιαστικά ταπεινός. Έκανα πολλά, ναι, όπως αυτά που βλέπεις στις ταινίες. Και χειρότερα…». Τάδε έφη Μιχάλης Ιατρόπουλος πριν από 14 χρόνια. Όσοι είχαν διαβάσει την επίμαχη συνέντευξη στο απριλιάτικο τεύχος του «Κλικ» σίγουρα δεν έπεσαν από τα σύννεφα όταν είδαν το όνομα του γνωστού ηθοποιού ανάμεσα σε εκείνα των κατηγορούμενων για την υπόθεση που συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Παιδί της νύχτας από έφηβος, ο Ιατρόπουλος, που με χθεσινές του δηλώσεις αρνείται την εμπλοκή του, είχε έναν πολυτάραχο προσωπικό βίο με γάμους, διαζύγια, τρία παιδιά, ενώ μερικές μόλις ημέρες πριν ξεσπάσει η υπόθεση είχε απασχολήσει τα κουτσομπολίστικα ένθετα με την εξομολόγησή του για το πώς σώθηκε από τον αλκοολισμό.
 
Η καριέρα του όμως είχε την ακριβώς αντίθετη πορεία. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν τον ανακάλυψε ο Κώστας Καζάκος, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος άφησε τη νύχτα της Θεσσαλονίκης για τα φώτα της πρωτεύουσας και ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στους «Ψίθυρους καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη τον έβαλε εν μία νυκτί στο εγχώριο σταρ σίστεμ. Ο Νίκος Κούνδουρος του εμπιστεύτηκε τον ρόλο του Κρέοντα στην κινηματογραφική «Αντιγόνη», οι εμφανίσεις του στο πανί ξεπερνούν τις είκοσι, ενώ στη μικρή οθόνη έχει εμφανιστεί σε δεκάδες σίριαλ σε Mega και ΑΝΤ1.

NΙΚΟΣ ΖΗΝΔΡΟΣ - Ο… καρεκλοκένταυρος δικηγόρος

Ο 37χρονος δικηγόρος Νίκος Ζήνδρος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι εκείνος που ενημέρωσε τον Μάρκο Καραμπέρη για την αυτοκτονία του Λεωνίδα Μαριόλη, διοχετεύοντάς του επίσης σημαντικά στοιχεία από την ανάκριση που διεξαγόταν υπό απόλυτη μυστικότητα.
 
Ο Νίκος Ζήνδρος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που, όπως λένε, από μικροί δείχνουν την κλίση τους. Στα έδρανα της Νομικής έμαθε καλά τον ποινικό κώδικα αλλά και τα παραθυράκια του κι έτσι μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής μαθητείας του στο γραφείο του Μπάμπη Αποστολίδη άνοιξε τα φτερά του με πρώτη στάση τη διαβόητη οδό Γιαννιτσών και τα περίφημα ευαγή ιδρύματά της. Παιδί της πιάτσας, από τους λεγόμενους μαγκίτες υποστηρίζουν όσοι τον γνωρίζουν, μετά τη νομική υπεράσπιση των ιερόδουλων κέρδισε τα δικά του 15 λεπτά δημοσιότητας ως συνήγορος του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη στην υπόθεση με το παραδικαστικό κύκλωμα, ενώ ακολούθως ανέλαβε να προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες του σε συχνά λοξοδρομούντες από τη γραμμή του νόμου.
 
Η ενοικίαση πολυτελών γραφείων απέναντι από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης προκάλεσε πολλές συζητήσεις, ο ίδιος όμως ο 37χρονος ελλείψει αξιόλογης θέας καυχιόταν μέσω του ipad του στο facebook για την «προεδρική» καρέκλα του οίκου Mascheroni που αγόρασε έναντι 10.700 ευρώ με ΦΠΑ «και από 20 ευρώ που έδωσα στα παιδιά της μεταφορικής για καφέ».

ΜΙΛΑΝ ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ - Ο σέντερ φορ με τη σφαίρα στο γόνατο

Το καλοκαίρι του 1991 ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μίλαν Τζούρτζεβιτς. Η μεταγραφή του αποφασίστηκε έπειτα από εισήγηση του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς. Τον περίμεναν να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει και να ξεκινήσει προπονήσεις, αλλά ανακάλυψαν λίγες ημέρες αργότερα ότι ανάρρωνε σε κλινική της Μπόλνιτσα. Ο 24χρονος επιθετικός είχε μπλεχτεί σε καβγά με τον υπόκοσμο του Βελιγραδίου για μία υπόθεση που αφορούσε χρήματα και τον πυροβόλησαν στο γόνατο. Οι γιατροί τότε είχαν αποφασίσει να μην αφαιρεθεί η σφαίρα. Τελικά ο Τζούρτζεβιτς ήλθε στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε ποδόσφαιρο για δύο χρόνια.
 
Καθημερινά η μητέρα του επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη ζητώντας να προσέχουν τον αγαπημένο της «Ζούκα». Μετά τον ΠΑΟΚ, ο σέρβος επιθετικός επέστρεψε στην Παρτιζάν για μισό χρόνο, για να ακολουθήσουν Παναχαϊκή, Ρεάλ Μαγιόρκα, Περπινιάν, ΠΑΣ Γιάννινα, Καστοριά και η πορτογαλική Λέσα, όπου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Έπειτα, ο Τζούρτζεβιτς εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ - Ο «Αττίλας» του ΠΑΟΚ

Ο Γιάννης Αθανασιάδης προσλήφθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2004, επί προεδρίας Γιάννη Γούμενου, ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν υπήρξε οδηγός ούτε του Γούμενου ούτε του νυν προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη, όπως είχε κυκλοφορήσει ως πληροφορία. Ο Αθανασιάδης, γνωστός και ως «Αττίλας», ακολουθούσε την ομάδα σε όλες τις εκτός έδρας αποστολές, έχοντας ως καθήκον να την προστατεύει από ενδεχόμενα παρατράγουδα. Για παράδειγμα, στο περσινό εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, στην «AEL FC Arena», είχε παρέμβει αποτελεσματικά όταν οπαδοί των βυσσινί επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι τα αποδυτήρια και να επιτεθούν στην αποστολή του ΠΑΟΚ.
 
Ο Αθανασιάδης έχει δεθεί πολύ με τον ΠΑΟΚ και υπήρξε ιδιαίτερα φιλικός και εξυπηρετικός απέναντι στους εκπρόσωπους του Τύπου. Η εμπλοκή του στην ιστορία με το κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων στενοχώρησε πολύ κόσμο στις τάξεις του ΠΑΟΚ και όσοι τον γνώρισαν δεν πιστεύουν πως έχει πραγματική συμμετοχή. Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη.
 
Πέραν όλων των άλλων, ο «Αττίλας» διαθέτει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, αν και μερικές φορές το παρατραβάει. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2011, έξω από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, πριν από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Αθανασιάδης συνάντησε τυχαία έναν Πακιστανό. Παριστάνοντας τον ασφαλίτη, ζήτησε να δει τα χαρτιά του και έδειξε να μην πείθεται από όσα είδε. Ο Πακιστανός πάνιασε από τον φόβο του και τότε ο Αθανασιάδης του πρότεινε να φωνάξει υπέρ του ΠΑΟΚ, ώστε να μην έχει συνέπειες, όπερ και εγένετο.
 
Σημειωτέον, στις 2 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Σάκη Τονουσίδη, ο Αθανασιάδης είχε μεταβεί στις φυλακές Διαβατών, όπου μοίρασε δώρα στους κρατούμενους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ - Ο συνδικαλιστής εφοριακός

Ο Χρήστος Παπαχατζής, στέλεχος ΣΔΟΕ, κατηγορείται ότι κράτησε στο συρτάρι του καταγγελία για τον Καραμπέρη. Με καταγωγή από την Ημαθία και σπουδές στα Οικονομικά κατόρθωσε περί τα μέσα της δεκαετίας του 1990 να αναδειχθεί στα συνδικαλιστικά των εφοριακών. Ήταν επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ Εφοριακών και στη συνέχεια πρόεδρος του συλλόγου τους στη Θεσσαλονίκη. Αναρριχήθηκε σε διευθυντικές θέσεις σε εφορίες, στην ΕΜΕΚ (διεύθυνση ελέγχου ανωνύμων) και έως το καλοκαίρι του 2011 ήταν επικεφαλής στη Δ’ ΔΟΥ, η οποία από την εποχή της διακυβέρνησης Καραμανλή στεγάζεται σε κτίριο ιδιοκτησίας του Μάρκου Καραμπέρη. Μετά τη μετακίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών ο Παπαχατζής τοποθετήθηκε επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη. Οι πληροφορίες θέλουν τον Παπαχατζή να επιδίωξε την τοποθέτησή του σε υψηλότερη θέση στην Αθήνα, αλλά το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό. Έτσι στράφηκε στο φίλο του Γιάννη Καπελέρη, γενικό γραμματέα τότε του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος τον τοποθέτησε στο ΣΔΟΕ. Τον Καπελέρη τον γνώριζε ο Παπαχατζής από το συνδικαλισμό, όταν οι δυο τους ήταν στην ηγεσία της ΠΑΣΚΕ Εφοριακών. Στο συνδικαλιστικό χώρο κινήθηκε δραστήρια επί σχεδόν μία δεκαετία, από το 1995 έως το 2005. Ως κορυφαίος συνδικαλιστής βρέθηκε να υπερασπίζεται συναδέλφους του οι οποίοι είχαν εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς. Ενδεικτική ήταν η κάλυψη που παρέσχε σε εφοριακό, ο οποίος συνελήφθη σε καφετέρια με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Έκανε αρκετά ρουσφέτια σε διάφορους που είχαν μπλεξίματα με τις εφορίες, εκμεταλλευόμενος τις άριστες σχέσεις του και με το «γαλάζιο» σύστημα στις ΔΟΥ. Κατά καιρούς είχαν ακουστεί διάφοροι ψίθυροι σε βάρος του, χωρίς ωστόσο ποτέ να επιβεβαιωθεί το παραμικρό.
 
Στη διαδρομή του στο ΠΑΣΟΚ πέρασε από το περιβάλλον του Άκη Τσοχατζόπουλου σε αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές του 2007. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος Οικονομικών και Εκλογικού Αγώνα. Ζει σε μία τυπική μεζονέτα σε συγκρότημα κατοικιών στο Νέο Ρύσιο.
 
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που ¨ξεχασαν" να γραψουν στην Μακεδονια ειναι οτι ο Ζηνδρος ειναι απιστηθιος φιλος του Πεταλωτη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ