ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ


"...ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ 4-5 ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ..."

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΚΚΕ

Έλληνες εργάτες και αλλοδαποί ίδια τα συμφέροντα ίδιοι και οι εχθροί.


Για ακόμα μια φορά το Σάββατο γίναμε μάρτυρες τις απάνθρωπης-αντιδραστικής καπιταλιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται και στην χώρα μας. Είδαμε 139 συνανθρώπους μας, που έχουν βιώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια τη φτώχεια, τον πόλεμο και τις στρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών χωρών - ανάμεσα τους και η Ελλάδα, να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να γίνονται έρμαια στις ορέξεις του κάθε λαθρέμπορου. Όσο διατηρούνται αυτές οι αιτίες, τόσο θα δημιουργούνται και θα γιγαντώνονται τα κύματα των πεινασμένων, εξαθλιωμένων και κυνηγημένων μεταναστών και προσφύγων που θα αναζητούν στη μετανάστευση τη διέξοδο για την επιβίωσή τους.
 

Φυσικά αυτό δεν γίνεται εκτός πλάνου και σχεδίου από την κεντρική εξουσία. Σε όλες τις μελέτες της ΕΕ, τονίζεται η ανάγκη προσέλκυσης ακόμη μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών για να διατηρηθεί η δημογραφική ισορροπία στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό, με πρόσχημα την υπογεννητικότητα των ντόπιων εργαζομένων, τη στιγμή που υπάρχουν πάνω από 22 εκατ. επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι. 

Στόχος, επομένως, είναι η εκμετάλλευση εισαγόμενου, πιο φτηνού και χωρίς δικαιώματα εργατικού δυναμικού, ώστε να ανταποκριθεί η ΕΕ στον ανταγωνισμό με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Γι’ αυτό είχαν στόχο από το 2000 έως το 2050 να τριπλασιαστεί ο αριθμός των μεταναστών στην ΕΕ.
 
Επιπλέον είδαμε για ακόμα μια φορά τα γνωστά ακροδεξιά-φασιστοειδή 4-5 άτομα να προσπαθούν να σπείρουν το φόβο στους εργαζόμενους και να τους πείσουν ότι για όλα τα δεινά που αντιμετωπίζουν φταίνε οι μετανάστες και όχι η αντιλαϊκή πολιτική που και οι ίδιοι υπηρετούν. ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Αισχρή εκμετάλλευση κάνουν και συγκαλύπτουν τους υπεύθυνους. Δεν αμφισβητούν το σύστημα που γεννά τα προβλήματα, αντίθετα το υπηρετούν καλλιεργώντας το διχασμό ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, σε ντόπιους και ξένους.
 
Η πολιτική που στερεί το δικαίωμα στο αύριο στην συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών στην χώρα μας είναι η ίδια που αναγκάζει τους μετανάστες να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Όπως κανένας Έλληνας εργάτης δεν επιθυμεί το 2012 να μην έχει ηλεκτρικό ρεύμα, να μην έχει ψωμί για τα παιδιά του και να μην μπορεί να τα στείλει σχολείο έτσι και κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν ξενιτεύεται από χόμπι. Τους σπρώχνει η ανάγκη. Τους σπρώχνουν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν. Για τα καπιταλιστικά κέρδη γίνονται οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις και η ληστεία του πλούτου των χωρών προέλευσης των μεταναστών. Για τα ίδια κέρδη βιώνουμε και εμείς αυτή την λαίλαπα.
 
Το εθνικό συμφέρον της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων είναι να παλέψουν για να γίνουν πραγματικά νοικοκύρηδες στον τόπο που παράγουν πλούτο. Να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτές τις πολιτικές της ΕΕ - κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., που ευθύνονται για την ωμή καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος ελλήνων και μεταναστών και την καθημερινή γιγάντωση της εξαθλίωσης.
 
 Η πραγματική προοδευτική διέξοδος για Έλληνες και ξένους εργάτες βρίσκεται στους κοινούς εργατικούς, λαϊκούς αγώνες σε κάθε χώρα για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, για την ανατροπή της αστικής εξουσίας και των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής που θα συμβάλει και στη διεθνή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ