ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΟΜΗΡΟΙ ΕΝΟΣ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


 



ΔΙΑΒΑΖΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ... 

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης- http://www.koutipandoras.gr/?p=14591

Ο Χριστόδουλος λοιπόν διάβαζε, ο Χρυσοχοΐδης δεν διάβαζε, ο Γιώργος δυσκολευόταν να διαβάσει και οι υπόλοιποι είναι για διάβασμα. Πώς να μην πάει η χώρα αδιάβαστη; Πώς να κρίνεις αλήθεια ένα σύστημα με πολιτικές ιδέες και πολιτικά πρόσωπα το οποίο δεν έχει πια καμιά επαφή με την πραγματικότητα γύρω του αν όχι με την ειρωνεία;

Δύο έλληνες βουλευτές (Κατσέλη, Χρυσοχοΐδης) δήλωσαν πως δεν διάβασαν το μνημόνιο που ψήφισαν. Όχι έναν νόμο της σειράς, αλλά αυτόν που κρίνει το μέλλον της χώρας. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης τόλμησε να πει πως ήταν απασχολημένος με την πάταξη του εγκλήματος, θεωρώντας ίσως πως αυτό θα πιστωθεί και θετικά μια και ζούμε τον καιρό της εγκληματικότητας και του φόβου.

Δεν είναι βέβαια μόνο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά αυτός το είπε. Και δεν μπορεί να του αναγνωριστεί καμιά ειλικρίνεια μεγαλύτερη από την ψηφοθηρική σκοπιμότητα που απλώς γύρισε μπούμεραγκ.

Την ίδια μέρα στο ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε μια πρωτοφανής ανταρσία. Πενήντα βουλευτές δεν ψήφισαν άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Στη Βουλή περνάνε ειδικά το τελευταίο διάστημα νομοσχέδια που νομοθετούν την διαφθορά. Απελευθερώνουν εγκληματίες του λευκού κολάρου, χαρίζουν σε ημέτερους, νομιμοποιούν παρανομίες μεγαλόσχημων και άλλα πολλά. Οι βουλευτές, δεν αντέδρασαν σε κανένα από αυτά. Ίσως να μην τα διάβασαν όπως ο συνάδελφός τους. Διάβασαν όμως με μεγάλη προσοχή τα ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων και αποφάσισαν, πως δεν πρέπει να απελευθερωθεί το ωράριο των φαρμακείων. Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας που αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν με μια πρωτοφανή ανταρσία, την οποία βέβαια δεν θεώρησαν αναγκαία ούτε στην ψήφιση του μνημονίου. Η συναλλαγή σε όλο της το μεγαλείο στο όνομα των ψήφων. Οι φαρμακοποιοί θα διατηρήσουν τα ψηλά γράμματα των ωραρίων και θα γράψουν με μεγάλα τα ονόματα των ευεργετών. Το ίδιο και οι δικηγόροι και οι υπηρετούντες σε άχρηστους οργανισμούς του Δημοσίου που δεν θα ενοποιηθούν τελικώς.

Την ίδια ώρα το πολιτικό σύστημα μιλάει και μέσω των ηγετών του. Ο Παπανδρέου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Κόστα Ρίκα, από το βήμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έκανε την επαναστατική τοποθέτηση πως η Ευρώπη δεν ανήκει στις συντηρητικές δυνάμεις. Προφανώς σε αυτές δεν συγκαταλέγει το ΔΝΤ, τις γαλλογερμανικές Τράπεζες, τη σύμβουλο Lazard, την Goldman Sachs και όλο τον συρφετό στον οποίο ο ίδιος άπλωσε χέρι και εγκατέστησε στην Ελλάδα. Στο μυαλό του Παπανδρέου, ο ίδιος ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Ή όπως θα το έλεγε η γιαγιά μου «βάζει και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες». Ας ζητήσει από τους συμβούλους του να του πουν πόσα εισέπραξε το κράτος που κυβερνούσε, από τα 1.000 άτομα που διαθέτουν το 60% του πλούτου στην Ελλάδα και αν τόλμησε να ελέγξει ακόμη και τους εκατομμυριούχους βουλευτές του.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ταυτόχρονα σχεδόν με τον Γ. Παπανδρέου έδωσε μια συνέντευξη σε ρωσικό κανάλι από το οποίο ρωτήθηκε τι λέει για το Βατοπέδι. Ο Σαμαράς λοιπόν απάντησε πως δύο ανακριτικές επιτροπές στη Βουλή έκαναν έρευνα αλλά δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό για τους βουλευτές του και τους αθώωσαν. Ο άνθρωπος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, όχι μόνο καλύπτει ένα σκάνδαλο της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματός του, αλλά λέει και ψέματα. Οι ανακριτικές επιτροπές και η ανακρίτρια βρήκαν τρεις υπουργούς από το κόμμα του να έχουν δράσει παράνομα. Δεν τους αθώωσαν. Απλώς τα αδικήματά τους είχαν παραγραφεί με τον νόμο του Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών και το κλείσιμο της Βουλής από τον Καραμανλή. Αθώωσαν μόνο τους υπουργούς που κατηγορήθηκαν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο Βατοπέδι. Όχι λοιπόν αυτούς που κατηγορήθηκαν για το σκάνδαλο.

Αυτοί είναι οι λόγοι που θα πάμε αδιάβαστοι. Γιατί το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο, σάπιο, ψεύδεται και αυτοαμνηστεύεται. Το αν είναι μελετηρό ή όχι, έχει μικρή σημασία. Έτσι κι αλλιώς πάντα τους ίδιους εξυπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ