ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ



"ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ !

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Στην Ηλεία των καθωσπρέπει κουστουμαρισμένων απατεώνων ,  της διαπλοκής , της μπόχας και της σαπίλας , που έχει μετατρέψει τον νομό σε έναν απέραντο βόθρο , κάποιοι αντιλαμβάνονται εδώ και χρόνια την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος σαν ευκαιρία αρπαχτής και πλουτισμού και όχι ενημέρωσης των πολιτών για τα μεγάλα γεγονότα .

Καλυμμένοι πίσω από τους σίγουρους και παχυλούς μισθούς , τα γραφεία Τύπου και τις άλλες ασχολίες , «λιβανίζουν» αντί να ελέγχουν και να κριτικάρουν σε καθημερινή σχεδόν βάση τους τοπικούς παράγοντες και την εκάστοτε εξουσία , εξοφλώντας με αυτό τον τρόπο τα «γραμμάτια» από τις διάφορες εξυπηρετήσεις και τα «δωράκια» που λαμβάνουν φανερά η κρυφά πάνω η κάτω από το τραπέζι…

Μεγάλες ειδήσεις που έγιναν πρωτοσέλιδα σε αθηναϊκές εφημερίδες ή απασχόλησαν τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας , παρέμειναν και παραμένουν κρυφές από τους πολίτες της Ηλείας καθώς οι «συνάδελφοι» και τα αφεντικά τους αποφάσισαν ότι δεν έπρεπε να χαλάσουν τις φιλίες τους με εκείνους που τους εξυπηρετούσαν και τους εξυπηρετούν ή τους χρηματοδοτούν.

Δημόσια πρόσωπα που κατηγορήθηκαν η κατηγορούνται από τις δικαστικές Αρχές για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα ή παραπέμφθηκαν σε δίκη , έμειναν και μένουν στο …απυρόβλητο , λόγω των δημοσίων σχέσεων και των αμοιβαίων εξυπηρετήσεων σε διάφορα επίπεδα. 

Αντίθετα με κάποιους …φουκαράδες ανώνυμους πολίτες που διαπομπεύτηκαν άγρια και έγιναν πρωτοσέλιδο.

Για να μη παρεξηγηθώ, διευκρινίζω ότι δεν καταφέρομαι κατά των Ηλείων συναδέλφων μου , εκείνων που καθημερινά μοχθούν εργαζόμενοι ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί …

Μιλάω για εκείνους που έχουν μπερδέψει την δημοσιογραφία με το προσωπικό τους όφελος . Για εκείνους που η αποκάλυψη και η δημοσιογραφική έρευνα χαρακτηρίζεται παραδόξως ως «επιθετική δημοσιογραφία».

Για εκείνους που με αισχρό και προκλητικό τρόπο , συγκαλύπτουν και προωθούν οργανωμένα τα οικονομικά συμφέροντα των αφεντικών τους και των φίλων του αφεντικού…χωρίς να έχουν ίχνος ντροπής η τύψεις απέναντι στους πολίτες .

Για εκείνους που απαξιώνουν και χλευάζουν όποιον τολμήσει να πάει κόντρα στα σκοτεινά και βρόμικα νερά του υπονόμου που κολυμπούν εδώ και χρόνια.

Θα μπορούσα να παραθέσω μια σειρά συγκεκριμένων στοιχείων και γεγονότων που αφορούν στη δράση όλων αυτών . Δεν θα το κάνω. Τουλάχιστον προς το παρόν. Όχι γιατί τους φοβάμαι αλλά γιατί πιστεύω ότι οι πολίτες της Ηλείας έχουν πλέον ξυπνήσει και αντιλαμβάνονται τον ρόλο του καθενός μας .

Ολοι σχεδόν σε αυτόν τον «νομό – βόθρο» γνωρίζουν πολύ καλά ποιος πουλάει στην πιάτσα της ενημέρωσης , «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» χρησιμοποιώντας «γιουσουφάκια»…και ποιος λέει την αλήθεια στους πολίτες.

1 σχόλιο:

Sotiris Sotiropoulos είπε...

Φίλε Μάκη, μας κατατρόμαξες!
Με θρησκευτική κατάνυξη (με την σωστή έννοια, καταλαβαίνεις εσύ...) άκουγα το τραγούδι της ...αναγγελθείσας "πικρής γεύσης του αποχωρισμού",στην προηγούμενη ανάρτησή σου (μετά απουσία σου ημερών) και ενώ το άκουγα κοιτώντας κάποιο αισθησιακό φωτο-ηλιοβασίλεμμα, το μυαλό μου τρυπούσαν χίλιες μύριες βελόνες υποψίας και προσμονής για κάτι μη ευχάριστο...
Είπα κι εγώ, ο Μάκης που μας δείχνει τό δρόμο της τόλμης, της αξιοπρέπειας και της απαντοχής τι άραγε ν΄αποχωρίζεται; Άδικα όμως ανησύχησα.
-Ο φίλος Μάκης "νάσου πετιέται από ξαρχής..." και θεριεύει με την άνω ανάρτηση, πάντα ευγενικός, συγκροτημένος και μπροστάρης για να ξεκαθαριστεί η "¨κόπρος του Αυγεία" των μπερλουσκονικών αργυρώνητων εντύπων της κατευθυνόμενης θλιβερής δημοσιογραφίας.
Μάκη, μπα σε καλό σου!. Άλλη φορά να προσέχεις, όχι μόνο τους καιροφυλακτούντες απατεώνες αλλά και κάποιους από τους "γκαρδιακούς" φίλους σου με τις αναγγελίες σου...
Σωτ. Σωτηρόπουλος ΔΙΒΡΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ