ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

ΙΕΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ...




Η απίστευτη υπόθεση που ακολουθεί – δωράκι προς τους 8.500 φίλους που μας τίμησαν από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα με τις επισκέψεις τους - αποκαλύφθηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πριν από δύο περίπου χρόνια αλλά κανείς εκ των τοπικών «μαχόμενων» δημοσιογράφων δεν ανέφερε το παραμικρό…
Άλλη μια εκπληκτική ιστορία από την Ηλεία…που πέρασε στα ψιλά…χωρίς να ανοίξει μύτη…Σσσσσσσσσσσσσσς ! Μη μας ακούσουν….


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 1:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
03/03/2005

Μπίζνες για ηλεκτρονικά από 4 μητροπολίτες

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Σε «μπίζνες» κατασκευής και πώλησης αναλώσιμων ηλεκτρονικών συστημάτων συμμετέχουν από το 1998 -σύμφωνα με τον οικονομολόγο Δημοσθένη Λυμπερόπουλο- οι τέσσερις μητροπολίτες της Πελοποννήσου που επιθυμούσαν πριν από χρόνια τη δημιουργία Τράπεζας Πελοποννήσου (ο Ηλείας Γερμανός, ο Τριφυλίας Στέφανος, ο Κυνουρίας και Μαντινείας Αλέξανδρος και ο Αιγιαλείας Αμβρόσιος).

Οπως αποκάλυψε χθες στην «Ε» ο κ. Λυμπερόπουλος, οι ιεράρχες της Πελοποννήσου μαζί με άλλους ιερείς αλλά και πολίτες διαφόρων επαγγελμάτων συμμετέχουν απευθείας ή δι' εκπροσώπων στην εταιρεία «Διαδικτυακή Α.Ε.» που έχει έδρα την Αθήνα (Πανεπιστημίου 46).

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια της αποτυχημένης πριν από μερικά χρόνια προσπάθειας δημιουργίας Τράπεζας Πελοποννήσου Α.Ε.

«Μετά την αποτυχημένη εκείνη προσπάθεια και για να κρατηθεί "ζεστό" το ενδιαφέρον των συμμετασχόντων, αλλά και για να μην πάνε χαμένα τα χρήματά τους, αποφασίστηκε η δημιουργία της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία έχει συνολικά 126 μετόχους. Ολα σε αυτή την εταιρεία λειτουργούν νόμιμα. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό και τα κέρδη είναι ελάχιστα», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε ότι οι μητροπολίτες που συμμετέχουν στην εν λόγω εταιρεία, συμμετέχουν μόνο ως πρόσωπα και όχι σαν εκπρόσωποι των Μητροπόλεών τους, αφού για να γίνει το τελευταίο χρειάζεται απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πελοποννήσου Α.Ε., ο οικονομολόγος που συμμετείχε στην αρχική προσπάθεια, αποκάλυψε ότι ήδη δρομολογείται ξανά η δημιουργία Τράπεζας Πελοποννήσου, όχι όμως Α.Ε., αλλά με συνεταιριστικό χαρακτήρα βάσει του νόμου 1667/86.

Ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι και σε αυτή την προσπάθεια έχουν δείξει ενδιαφέρον οι μητροπολίτες της Πελοποννήσου αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με βάση τον σχετικό νόμο μπορούν να συμμετέχουν σε συνεταιριστικές τράπεζες.

Εντύπωση προκαλεί πάντως η προχθεσινή δήλωση του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού σε ό,τι αφορά πρόσφατο δημοσίευμα της «Ε» για συμμετοχή του στην Τράπεζα Πελοποννήσου. Ο κ. Γερμανός χαρακτήρισε «εκ του πονηρού» το προχθεσινό δημοσίευμα, αλλά δεν έδωσε απάντηση στο βασικό ερώτημα που τέθηκε μέσα από το ρεπορτάζ για την τύχη των χρημάτων που ξοδεύτηκαν ως έξοδα ιδρυτικής δαπάνης της τράπεζας.

Χθες ο κ. Δεββές ανέφερε ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε, όπως όφειλε, για την αποτυχία της όλης προσπάθειας για τη δημιουργία Τράπεζας Πελοποννήσου, ούτε κλήθηκε να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Δ.Σ., όπως έπρεπε να γίνει ώστε -όπως τόνισε- «...να μάθουμε κι εμείς τι έγιναν τα χρήματα που δώσαμε».




ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 2:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
04/03/2005

Η περίεργη «μετάλλαξη» από τράπεζα σε «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.»

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Την περίεργη «μετάλλαξη» της Τράπεζας Πελοποννήσου Α.Ε. (στην οποία συμμετείχαν όπως είναι γνωστό και τέσσερις μητροπολίτες) στη μυστηριώδη «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.» που δραστηριοποιείται στην κατασκευή και πώληση αναλώσιμων προϊόντων ηλεκτρονικών υπολογιστών , επιβεβαίωσαν χθες με δηλώσεις τους στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος Κορίνθου Παναγιώτης Δαλακλείδης και ο νυν δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Και οι δύο είναι από τα πρόσωπα που συμμετέχουν, ο καθένας με διαφορετικά ποσά, στη σύσταση της εν λόγω εταιρείας, η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- δημιουργήθηκε «για να μην πάνε χαμένα τα χρήματα της αρχικής προσπάθειας και για να διατηρηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον».

Ομως ερωτηματικά προκαλεί η στάση του προέδρου της εταιρείας «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.» Βαγγέλη Παπαργύρη, ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά τους δύο δημάρχους αλλά και τον οικονομολόγο Δημ. Λυμπερόπουλο, νυν επικεφαλής της νέας προσπάθειας για τη δημιουργία συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου.

Ο κ. Παπαργύρης σε τηλεφωνική του συνομιλία χθες με την «Ε» δήλωσε ότι η εταιρεία στην οποία είναι πρόεδρος δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την Τράπεζα Πελοποννήσου ή τους μετόχους αυτής.

Ομως ερωτηματικά προκαλούνται καθώς η δήλωση του κ. Παπαργύρη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πληροφορίες που δίδονται στην επίσημη σελίδα που διαθέτει στο Διαδίκτυο η εν λόγω εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.filiki.gr.

Οπως αναφέρεται επί λέξει εκεί: «Η ιδέα της ίδρυσης της Φιλικής Ενωσης (και στη συνέχεια της Διαδικτυακής Α.Ε.) προήλθε εκ της προσπάθειας των περισσοτέρων δημάρχων και αρκετών μητροπολιτών της Πελοποννήσου για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας με ευρεία λαϊκή βάση».

Οπως αναφέρεται - «Η προσπάθεια αυτή συνάντησε την αντίδραση εξωτερικών παραγόντων, η οποία έχει ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό. Ορισμένα από τα παλαιά μέλη της Α.Ε. της Τράπεζας Πελοποννήσου, αλλά και νέα άτομα, ανέλαβαν τη συνέχιση της προσπάθειας με ευρύτερους και φιλόδοξους αναπτυξιακούς στόχους, ιδρύοντας τη Φιλική Ενωση και στη συνέχεια τη Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.».



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 3:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
05/03/2005

Η «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.» απέσυρε χθες την ιστοσελίδα της


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η απόσυρση χθες της σελίδας που διατηρούσε στο Διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.filiki.gr η εταιρεία «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.», που αποτελεί την περίεργη «μετάλλαξη» της Τράπεζας Πελοποννήσου Α.Ε., στην οποία φέρονται ότι συμμετείχαν εκτός των άλλων και μητροπολίτες.

Λίγες ώρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ε», οι υπεύθυνοι της εταιρείας για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν, «κατέβασαν» την σελίδα της από το Διαδίκτυο, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί επιβεβαίωνε στο ακέραιο το ρεπορτάζ, περί συνέχειας της προσπάθειας για την υλοποίηση δημιουργίας Τράπεζας Πελοποννήσου.

Εντύπωση πάντως προκαλούν οι σκοποί που αναγράφονταν στην ιστοσελίδα της «Φιλικής Διαδικτυακής ΑΕ» που είναι: Η ισχυροποίηση των δημοκρατικών θεσμών, η διαρκής επαφή με τα μεγάλα λαϊκά στρώματα, η ανάπτυξη κοινωνικο-πολιτικών δραστηριοτήτων, η ηλεκτρονική διάδοση των χρήσιμων πληροφοριών, οι κινητοποιήσεις για κοινωνικούς σκοπούς, οι φιλικοί δεσμοί επαγγελματικής υποστήριξης και η καθιέρωση ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων και συνελεύσεων.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος διέψευσε χθες ότι μετέχει σε «μπίζνες για ηλεκτρονικά», δηλαδή σε μια ανώνυμη εταιρεία των Αθηνών με την επωνυμία «Διαδικτυακή Α.Ε.» που ασχολείται με ηλεκτρονικά. «Δηλώ απερίφραστα ότι αγνοώ παντελώς, δεν γνωρίζω, δεν σχετίζομαι και δεν μετέχω σε κάποια εταιρεία κατασκευής και εμπορίας ηλεκτρονικών συστημάτων. Ούτε στη "Διαδικτυακή Α.Ε.", ούτε σε καμία άλλη παρόμοια εταιρεία».

Χθες μετά τον σχετικό θόρυβο, πρώην δήμαρχος της Ηλείας που συμμετείχε στην ίδρυση Τράπεζας Πελοποννήσου (το όνομά του βρίσκεται στη διάθεση της «Ε»), αποκάλυψε ότι μετά την αποτυχία δημιουργίας της Τράπεζας, κλήθηκε και μετέβη δύο φορές στα γραφεία της «Φιλικής Διαδικτυακής Α.Ε.» στην Αθήνα προκειμένου να δώσει ξανά(!) χρήματα.

«Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και γενικά όλη αυτή η ιστορία δεν μου άρεσε. Αρνήθηκα και έφυγα» - είπε στην «Ε».

Χθες ο επικεφαλής της νέας προσπάθειας για την δημιουργία Τράπεζας Πελοποννήσου οικονομολόγος Δημ. Λυμπερόπουλος, που αποκάλυψε την ύπαρξη της «Φιλικής Διαδικτυακής ΑΕ» δεν μπόρεσε να εξηγήσεις τους λόγους της απόσυρσης της ιστοσελίδας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 4:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
07/03/2005

Ηλείας Γερμανός: Εδωσα τις μετοχές για να μη χαθούν

Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ

Τη συμμετοχή του με μετοχές ύψους 2 εκατομμυρίων δραχμών στη «μυστηριώδη» εταιρεία «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.», που αποτελεί -όπως αποκάλυψε η «Ε»- τη «μετάλλαξη» της αποτυχημένης προσπάθειας για την Τράπεζα Πελοποννήσου, παραδέχεται με επιστολή του στην «Ε» ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εμπλοκή του στην εν λόγω εταιρεία, ο ιεράρχης της Ηλείας, αφού χαρακτηρίζει ως ανακριβή τα δημοσιεύματα της «Ε», στη συνέχεια αυτοδιαψεύδεται και, παραδόξως, αποκαλύπτει ότι δεν γνωρίζει ποιοι μετέχουν στη συγκεκριμένη εταιρεία, ούτε ποιοι τη διοικούν ούτε σε ποιο σημείο της προσπάθειάς τους ευρίσκονται...

Ομως στην προσπάθειά του -όπως λέει- να μη χάσει τις μετοχές για την ίδρυση της Τράπεζας Πελοποννήσου, εκχώρησε αυτές, με απόφαση του μητροπολιτικού συμβουλίου, στη νέα εταιρεία.

Ο κ. Γερμανός υποστηρίζει ότι η προσπάθεια ίδρυσης Τράπεζας Πελοποννήσου ήταν πρωτοποριακή και θα βοηθούσε την ανάπτυξη της περιοχής. Ωστόσο παραδέχεται ότι τις μετοχές της υπό ίδρυση τράπεζας τις εκχώρησε στη νέα εταιρεία «μήπως τη βοηθήσωμε να σταθή και, αν προκόψη κάτι μπορεί να πάρη η Ι. Μητρόπολις διά το κοινωνικόν της έργον».

Κι ενώ η ιστοσελίδα της «Φιλικής Διαδικτυακής Α.Ε.» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.filiki.gr μετά τα ρεπορτάζ της «Ε» εξακολουθεί να παραμένει άφαντη, χθες αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία αποτελεί «παρακλάδι» μιας άλλης περίεργης εταιρείας, της «Φιλικής Ενωσης», που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικό, με 300 μέλη σήμερα, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα www.eline.gr.

Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «Φιλική Ενωση», έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, «τη σύσφιξη των προσωπικών σχέσεων των μελών της Ενωσης με σκοπό την αλληλοβοήθεια τόσο στον κοινωνικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα, καθώς και τη συμμετοχή σε ίδρυση εμπορικών εταιρειών στον χώρο των σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών».

Ερωτηματικά όμως προκαλεί η περίεργη οδηγία που υπάρχει στη συγκεκριμένη σελίδα με τίτλο: Υπόσχεση Εχεμύθειας από μέρους της «Φιλικής Γραμμής Επικοινωνίας» των μελών της.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται στοιχεία μελών σε οποιονδήποτε φορέα ή οργανισμό (τρίτο), εκτός εάν έχει μεσολαβήσει προγενέστερη ρητή συμφωνία του ενδιαφερόμενου μέλους».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.» συμμετέχει -σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο Διαδίκτυο- ο μητροπολίτης Τριφυλλίας και Ολυμπίας Στέφανος, αλλά και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Δ. Τσιριγώτης.

Ομως ο τελευταίος, όπως κατήγγειλε κατηγορηματικά χθες στην «Ε», ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω εταιρεία, ούτε έδωσε ποτέ χρήματα για την ίδρυση αυτής.






4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Poli endiaferon to thema.
To anakalipsa psaxnontas gia ayti tin etairia, giati eida pos idritis kai proedros einai enas kathigitis mou sto tei serron o k. Papargyris. O opoios kata ta alla einai poli simpathis san xaraktiras kai akoma pio simpathis giati pernaei kosmo averta :)

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΡΓΥΡΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΜΑς ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ

Αν.Χρυσάφη 2, 62123 Σέρρες

τηλ. 23210-22998 / κιν. 6945-703877, papargyris@teiser.gr

ομιλεί την Γαλλικήν και Αγγλικήν

apo to site tou sto tei serrwn:
http://www.teiser.gr/icd/staff/papargiris/PAPARGYRIS_CV.htm

Ανώνυμος είπε...

re paidia min ton "dinete" akoma...
afiste na perasoume kai meis kanena mathima prwta!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ