ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΓΙΑ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ




ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 24.6.2010

Σε αργία τίθεται ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος μετά από την χθεσινή σχετική γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) με ψήφους 16 υπέρ και 5 κατά. Η πλειοψηφία των νομικών συμβούλων έκρινε ότι η παραβατική συμπεριφορά του δημάρχου της Ζαχάρως όπως αυτή αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις και στις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου έβλαψε το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε προσφύγει με εντολή του υπουργού Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος. Όπως έγινε γνωστό το Τμήμα του ΝΣΚ που εξέτασε αρχικά την υπόθεση «διχάστηκε» ως προς το αν ο κ. Χρονόπουλος έβλαψε το Ελληνικό Δημόσιο με τις πράξεις του η όχι. Γι’ αυτό και κλήθηκε να αποφασίσει η ολομέλεια.

«Θα πράξω αυτό που πρέπει με βάση την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» - δήλωσε χθές στην «Ε» ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει και την ευθύνη της τιμωρίας του δημάρχου της Ζαχάρως με αργία. Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έγινε επίσης γνωστό ότι σε βάρος του κ. Χρονόπουλου εκκρεμούν τρεις ακόμη υποθέσεις στα πειθαρχικά συμβούλια για παραβατική συμπεριφορά.

Η χθεσινή απόφαση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έπεσε σαν «κεραυνός» στην Ηλεία και ειδικότερα στην περιοχή της Ζαχάρως. Πολλοί εκ των τοπικών παραγόντων και των κατοίκων χαρακτήρισαν την απόφαση ως ένα ηχηρό μήνυμα της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή στις παρανομίες των αιρετών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παραβατική συμπεριφορά του δημάρχου της Ζαχάρως, όπως αυτή καταγράφεται στις δικαστικές αποφάσεις, στα κατηγορητήρια και στα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών δεν έχει προηγούμενο.

Ο κ. Χρονόπουλος έχει καταδικαστεί τρεις φορές για παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Επίσης πρόσφατα κλήθηκε να απολογηθεί ως κατηγορούμενος και για την υπόθεση των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας ενώ σε βάρος του εκκρεμούν δεκάδες δίκες.

Επίσης στην διάρκεια της θητείας του αποκαλύφθηκε ότι είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας 75 κλινών μέσα σε περιοχή απόλυτης προστασίας στο οικοσύστημα του Καιάφα την οποία έχτισε χρησιμοποιώντας άκυρες άδειες για τις οποίες η πολεοδομία της νομαρχίας Ηλείας έχει ζητήσει την άμεση ανάκλησή τους. Ο δήμαρχος της Ζαχάρως κατηγορείται επίσης για την προσπάθεια χρησιμοποίησης της χρηματικής βοήθειας της Αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους με σκοπό να χτίσει δημαρχείο , εξαπατώντας τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό διαχειριστή της βοήθειας.-

Σύμφωνα με πληροφορίες και νέες ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν τις επόμενες μέρες εναντίον του δημάρχου Ζαχάρως από την εισαγγελία Πύργου, μετά από νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες.

«Για όσους εύχονται με τις πράξεις τους, με τις αναφορές τους, με τις καταγγελίες τους και τις συκοφαντίες τους να με καταργήσουν από δήμαρχο Ζαχάρως τους απαντώ ότι ο μόνος που μπορεί να με καταργήσει είναι ο λαός της Ζαχάρως και τώρα και της Φιγαλίας. Ουδείς άλλος μόνο ο λαός μπορεί να με διώξει» - δήλωσε χθές στην εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Πύργου ο κ. Χρονόπουλος. -


nodaros@enet.gr
----------------------------------------------------------------------------

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Δικαίωση της δημοσιογραφικής έρευνας και της «Ε» που ανέδειξε με τεκμηριωμένα ρεπορτάζ τις παρανομίες του «κράτους» της Ζαχάρως Ηλείας , αποτελεί η χθεσινή γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που άνοιξε τον δρόμο για την τιμωρία με αργία του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου.

Δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται και ο υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης που με τις ενέργειές του , αφού «έδεσε» την υπόθεση νομικά, έστειλε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στις προκλητικές παρανομίες των αιρετών τοπικών αρχόντων.

Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι σε αυτό το κράτος υπάρχουν νόμοι που είναι υποχρεωμένοι να τους σέβονται και όχι να τους καταπατούν προκλητικά…


Μ.ΝΟΔ.

1 σχόλιο:

AATON είπε...

Το εύλογο ερώτημά μου αγαπητέ Μάκη είναι, "γιατί σε αργία και όχι στη φυλακή", μετά απο τα τόσα που διάβασα πως κατηγορείται.

Εμένα για να καταλάβεις, για ένα διακοσμητικό Κρητικό μαχαίρι στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μου, πρίν 20 χρόνια, με πήγαν αυτόφωρο μια νύχτα, και με τιμώρησαν και με 6 μήνες φυλακή, και το ποινικό μου μητρώο είναι ακόμη "λερωμένο" με αυτήν την ποινή. Μπορείς να διαβάσεις την ιστοία εδώ αν θέλεις: Το αυτόφωρο (αληθινή ιστορία).

Άλλοι έχουν κάνει 'όργια' σε σύγκριση με μένα, και τιμωρούνται με φιλιά και χάδια.
Για ποιούς, και τι είδους "νόμους" μιλάμε επιτέλους;

ΠΟΤΕ δεν θα υπάρξει σωστή, ακαίρεα και αδέκαστη δικαιοσύνη στην Ελλάδα.. αυτή είναι η αλήθεια, και άπαντες το γνωρίζουν, απλά ..δεν το λένε φωναχτά..

καλή σου μέρα απο Τορόντο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ