ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΙΜΑΝΤΕΣ


ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΟΥ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΗΛΕΙΑΣ


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Μικρές παιδικές ψυχές φυλακισμένες σαν τα άγρια πουλιά φτερουγίζουν με λαχτάρα μέσα σε κλουβιά. Παιδάκια δεμένα με ιμάντες πάνω σε κρεβάτια κοιμούνται επί ώρες υπό την επήρεια κατασταλτικών φαρμάκων. Εικόνες ανείπωτης ντροπής και προβληματισμού για την πολιτισμένη κοινωνία του 2010 και για τις υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Εικόνες που αποδεικνύουν για πολλοστή φορά την υποκριτική στάση της Πολιτείας απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στην πολυσυζητημένη τα τελευταία χρόνια «αποθήκη παιδικών ψυχών» του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας.

Στο ίδρυμα όπου μία νοσηλεύτρια εποπτεύει είκοσι περίπου παιδιά. Εκεί όπου η ακριβοπληρωμένη θέση του διοικητή προσέλκυσε κατά το παρελθόν όπως το μέλι… «αμφιλεγόμενα πρόσωπα – κομματικά στελέχη» τα οποία – όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος – δεν έκαναν τίποτα επί της ουσίας για την λύση των σοβαρών προβλημάτων του ιδρύματος.

Συγκλονισμένος ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου γονέων – κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία στον νομό Ηλείας Γιάννης Παππαδάτος πλαισιωμένος από όλα τα μέλη του ΔΣ, με μια συνέντευξή του «γροθιά» στο στομάχι των αρμοδίων, κατήγγειλε χθές δημόσια τις απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών με βαριά μορφή αναπηρία που φιλοξενούνται στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

«Δύο από τα παιδάκια που νοσηλεύονται στο ίδρυμα και που μετά από μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να τα εντάξουμε στο ειδικό σχολείο Λεχαινών, διαπιστώσαμε με οργή ότι βρίσκονται κλεισμένα σαν τα πουλιά μέσα σε ξύλινα κλουβιά. Είναι ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι 7 και 8 ετών αντίστοιχα που βρίσκονται φυλακισμένα χωρίς να παρουσιάζουν καμιά επιθετική τάση. Επαιξα μαζί τους. Τα άγγιξα. Τους μίλησα. Ηταν δεκτικά και ήρεμα σε όλες τις αντιδράσεις τους. Και όμως βρίσκονται μέσα σε κλουβιά σαν τα πουλιά και αυτό που τους λείπει πιά είναι η ταίστρα και η ποτίστρα…» - λέει με οργή στην «Ε» ο κ. Παπαδάτος και προσθέτει:

«Στις 10.9.2009 ο Συνήγορος του Πολίτη μαζί με την σύζυγο του προέδρου της Δημοκρατίας μετά από επίσκεψη κατέγραψαν και ανέφεραν όλες αυτές τις απαράδεκτες εικόνες με σκοπό να καλυτερεύσει η ζωή αυτών των παιδιών. Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Εγινα και ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας αυτής της εικόνας και μάτωσε η καρδιά μου. Κάτι θα πρέπει να γίνει ώστε αυτά τα πράγματα να σταματήσουν».

Ο κ. Παπαδάτος ανέφερε επίσης ότι με αφορμή όλα αυτά, εστάλη έγγραφο προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελέγχου των Προνοιακών Ιδρυμάτων ώστε να ελεγχθεί η λειτουργία του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών αλλά και όλοι οι φάκελοι ξεχωριστά των παιδιών και να εκτιμηθεί κατά πόσο αυτά θα πρέπει να είναι κλεισμένα μέσα σε κλουβιά και αν ακολουθούν σωστή φαρμακευτική αγωγή.

Από την νέα διοίκηση του ιδρύματος που συνεδρίασε χθές το μεσημέρι εκτάκτως, έγινε γνωστό ότι για τα καταγγελλόμενα δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη και ότι το νέο ΔΣ θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνται στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και την στελέχωση των κενών θέσεων.

nodaros@enet.gr


3 σχόλια:

elenamy είπε...

γειά χαρά
διάβασα την ιστορία από το prezatv.blogspot.com
τραγική
έχω τη σκέψη να επικοινωνήσετε με www.epapsy.gr
e-mail: epapsy@otenet.gr

andreas athanasopoulos είπε...

einai ntropi gia thn koinwnia mas....

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

στην Ελλάδα οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με αναπηρίες είναι το ντεκόρ για τις προεκλογικές ανάγκες των πολιτικών και τ'ιποτα άλλο.
Μετά στον "καιάδα" της συγχρονης ΕΛΛΑΔΑΣ.
Δυστυχώς οι ελάχιστες φωνές δεν φτάνουν να αναδείξουν το πρόβλημα , και πιστεύω ότι τα πράγματα όσο πάνε και τώρα με το ΔΝΤ οι πρώτοι που θα πληγούν θα είναι τα παιδιά αυτά των ιδρυμάτων .
Πρέπει κατι να κάνουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση και αυτό τουλάχιστον που μπορούμε είναι να δημοσιεύουμε ο καθένας με τον τρόπο του , το ζήτημα για να γίνει ευρύτερα γνωστό.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ