ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΕΩΡΗΜΕΝΑ κλπ.

ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΕΘΕΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ?



ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 11.6.2010


Τριγμούς και παραιτήσεις προκάλεσε στον δήμο του Πύργου το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ε» για την δικηγόρο και αντιδήμαρχο οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Σούλα Τζίνη η οποία με βάση την έρευνα των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση τα πέντε τελευταία χρόνια ενώ χρησιμοποιούσε οικονομικά στοιχεία που είχαν θεωρηθεί παράνομα από υπάλληλο της Δ.Ο.Υ Πύργου.

Αργά χθές το μεσημέρι η κ. Τζίνη υπέβαλε την παραίτησή της την οποία και έκανε αποδεκτή ο δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος. Η κ. Τζίνη σε γραπτή της ανακοίνωση υποστηρίζει ότι από αμέλεια, λόγω των προσωπικών της προβλημάτων που δεν σχετίζονται με την πολιτική και τον νόμο , δεν υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις. Αναφέρει ότι τις φορολογικές δηλώσεις τις υπέβαλλε ήδη εντός της προθεσμίας που έχει θέσει η πολιτεία για την τακτοποίηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων (σ.σ εννοεί την τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση) και ότι από αυτές προκύπτει ότι έχει να λαμβάνει μεγάλη επιστροφή φόρου.

«Καθ όλη τη διάρκεια που ο δήμαρχος Πύργου μου εμπιστεύτηκε τα καθήκοντα της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών, τίποτα μεμπτό δεν υπήρξε, ενώ αντίθετα ανατάξαμε με τεράστιες προσπάθειες τα οικονομικά του δήμου που είχαμε παραλάβει στα πρόθυρα χρεοκοπίας και θεμελιώσαμε για πρώτη φορά στο δήμο Πύργου ένα καθεστώς απόλυτης διαφάνειας. Αυτό που δε μου συγχώρησαν οι πολιτικοί μου διώκτες είναι ότι πέτυχα στο έργο μου χωρίς ίχνος σκιάς.

Επειδή δε βρήκαν τίποτα να προσάψουν για το δημόσιο βίο μου στράφηκαν στον ιδιωτικό» - αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Τζίνη κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις με στόχο να πλήξουν, την ίδια, την παράταξη και το δήμαρχο του Πύργου.

«Επισκέφθηκα το Δήμαρχο Πύργου και, αφού έδωσα όλες τις αναγκαίες απαντήσεις που θωρακίζουν την προσωπική και τη δημόσια στάση μου, έθεσα στη διάθεσή του την παραίτησή μου από τα καθήκοντα της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών. Αυτό το έπραξα σε ένδειξη πολιτικής ευαισθησίας και ως υπεύθυνης στάσης ενός δημοσίου προσώπου. Είναι προφανές ότι δε μπορώ να εξαιρέσω τον εαυτό μου από την αυτονόητη υποχρέωση όλων, πολλώ δε μάλλον των δημόσιων λειτουργών να τηρούν απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις τους έναντι της Πολιτείας» - τονίζει στο τέλος της δήλωσής της.

«Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών έθεσε στη διάθεσή μου την παραίτησή της προκειμένου να προστατεύσει, πολιτικά και ηθικά τη Δημοτική Αρχή, καθώς και για να αφοσιωθεί στην υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής της. Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της συνέβαλε τα μέγιστα στην ανόρθωση των οικονομικών του Δήμου Πύργου, εργαζόμενη πιστά στο πλαίσιο των αρχών μας για καθολική διαφάνεια και χρηστή διαχείριση σε όλα τα επίπεδα. Παρά το γεγονός ότι δε συνδέεται το προσωπικό της θέμα με οποιονδήποτε τρόπο με τη λειτουργία του Δήμου Πύργου έκανα δεκτή την παραίτησή της για λόγους πολιτικής τάξης» - ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Τζίνη δεν έδωσε χθές καμιά εξήγηση για τα οικονομικά στοιχεία που χρησιμοποιούσε και τα οποία είχαν εκδοθεί και θεωρηθεί παράνομα από υπάλληλο της Δ.Ο.Υ Πύργου το 1999 και το 2005.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΑΣΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΣΧΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ .ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ

Ανώνυμος είπε...

"ΑΜΕΛΕΙΑ ή 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ"

Η Σούλα δεν είναι χαζή. Με την λέξη αμέλεια ξεκίνησε την υπερασπιστική της τακτική. Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών αναφέρει ο νόμος για τους άντιδημάρχους που καταθέτουν ανακριβή δήλωση περιουσιακών στοιχείων δηλαδή το γνωστό "πόθεν έσχες", και στην δήλωση περιουσιακών στοιχείων ο νόμος πάλι ρητά ορίζει την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης! Άρα αφού δεν έκανε καν φορολογική δήλωση σημαίνει ότι η κα Τζίνη στο πόθεν έσχες ή κατεθετε πλαστή δήλωση ή δεν υπέβαλε δήλωση περιουσιακών στοιχείων. Φυλάκιση ντουλάχιστον δύο ετών την αναμένει λοιπόν εκτός και εάν το κράτος πιστεί ότι για πέντε χρόνια αμελούσε να καταθέτει φορολογική δήλωση!!! Και καλά ας δεχτούμε καλοπροαίρετα ότι "ξεχνούσε" να κάνει φορολογική δήλωση. Όταν έφτανε η ώρα να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες ως αντιδήμαρχος (υποχρεούται εκ του νόμου κάθε χρόνο) και εκεί διαπίστωνε ότι απαιτείται μεταξύ των δικαιολογητικών αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης, γιατί δεν έκανε τότε φορολογική δήλωση?

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή για την αντιδήμαρχο και δικηγόρο, η οποία με αυτά που λέει γίνεται ακόμα πιο γελοία !
Ο δήμαρχος Πυργου ως δικηγόρος ετών και ο ίδιος θα έπρεπε να γνωρίζει το ποιόν της όταν την έβαζε αντιδήμαρχο Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ