ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΠΑΙΖΕ ..."ΚΙΝΟ" !





ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ...
ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΖΕ "ΚΙΝΟ" ! 

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ :

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 10.30 το πρωί, είχα κλείσει ραντεβού μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 184 του ΙΚΑ με τον ιατρό παθολόγο (…)   ο οποίος εξυπηρετεί στην (…)  

Η ανάγκη να γράψω τα φάρμακά μου καθώς πάσχω από χρόνια ασθένεια – Σακχαρώδης Διαβήτης ινσουλινοεξαρτώμενος – είναι επιτακτική δύο τουλάχιστο φορές το μήνα και δυστυχώς στο ΙΚΑ του Πύργου τα ραντεβού είναι περιορισμένα και πρέπει να περιμένω ένα μήνα για να δω τον ένα και μοναδικό γιατρό ο οποίος πρέπει να εξυπηρετήσει εκατοντάδες ασθενείς ημερησίως!

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας που έπληττε εκείνη την ημέρα το Νομό Ηλείας άργησα κατά μισή ώρα στο ραντεβού μου καθώς η δυνατή βροχή που έπεφτε ασταμάτητα δεν μου επέτρεπε να οδηγήσω με πάνω από 50 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσω στο ραντεβού. Σημειώνω εδώ ότι ξεκίνησα από Πύργο για (…)

Φτάνοντας στην (…)  ανακάλυψα ότι το ιατρείο του κ. (… ) ήταν κλειστό και όταν ρώτησα κάποιους περαστικούς «γιατί» μου απάντησαν ότι «κλείνει πολύ νωρίς το ιατρείο του» και μου ανέφεραν συγχρόνως ότι μπορώ να τον βρω σε κάποιο άλλο σημείο όπου συχνάζει.

Προς μεγάλη μου έκπληξη ο κ. (…)  βρισκόταν σε ένα Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ και έπαιζε στοίχημα ή ΚΙΝΟ!

Μόλις του ανέφερα ποια είμαι και γιατί επισκέπτομαι τον ίδιο (ιατρικό ραντεβού) εκείνος μου ανέφερε ότι δεν πρόκειται να με εξυπηρετήσει γιατί δεν μπορούσε χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την αργοπορία μου, χωρίς όμως να με ρωτήσει τι ακριβώς ήθελα και αν χρειαζόμουν εξέταση κλπ (αδιαφόρησε εντελώς για το αν χρειάζομαι ιατρική βοήθεια, ειδικά σε ένα ραντεβού που κλείστηκε την ίδια μέρα της επίσκεψης). Δυστυχώς εγώ που είμαι ασθενής και δεν χρειάζεται να απολογηθώ στον ιατρό προσπάθησα να του εξηγήσω τους λόγους της μικρής καθυστέρησής μου τονίζοντας ότι ξεκίνησα από Πύργο και διένυσα μια απόσταση περίπου 35 χλμ κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, ζητώντας παράλληλα από τον κ. (…)  να δείξει κατανόηση.

Ωστόσο ο συγκεκριμένος γιατρός όχι μόνο δεν έδειξε κατανόηση αλλά με έδιωξε κακήν κακώς από το Πρακτορείο αναφέροντας διαρκώς ότι δεν πρόκειται να με εξυπηρετήσει δίνοντάς μου να καταλάβω ότι τον έχω κιόλας διακόψει από τον…τζόγο του!

Κάπου εδώ σας αναφέρω ότι τη Δευτέρα που συνέβη το περιστατικό και λόγω του σοκ που είχα υποστεί (δεν ήξερα πώς να αντιδράσω) εγώ έμεινα χωρίς φάρμακα και την Τρίτη το πρωί απευθύνθηκα στο φαρμακοποιό μου για να με εξυπηρετήσει χωρίς συνταγή!
Η περίπτωση που σας αναφέρω είναι απόλυτα αληθή καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τον εν λόγω ιατρό υπήρχαν και μάρτυρες του περιστατικού οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ (…) , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ (…) ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΩΣ ΙΑΤΡΟΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΑΜΑΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΟ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες στη συγκεκριμένη καταγγελία, δίνοντας λύση στην αναλγησία ορισμένων ιατρών που νομίζουν ότι με αυτούς τους τρόπους εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους παραβιάζοντας ολοκληρωτικά τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.

Η καταγγέλλουσα
(…)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυρία, αν αργήσατε πέραν του ωραρίου που είναι υποχρεωμένος να τηρεί ο γιατρός,όσο κι αν σας είναι δυσάρεστο,δεν είναι υποχρεωμένος να διακόψει οτιδήποτε κάνει εκείνη τη στιγμή για να σας γραψει φάρμακα!Μπορεί να έτρωγε,να ξεκουραζόταν,να διάβαζε τα παιδιά του ή και να έπαιζε ΚΙΝΟ.Υποθέτω πως οταν φτάσετε στις 3.00μμ στην Τράπεζα δεν σας βάζουν μέσα επειδή κατανοούν τους λόγους της αργοπορίας σας,ούτε κανείς έμπρος επιστρέφει στο κατάστημά του αν εσείς του το ζητήσετε στην ταβέρνα που τρώει...
Ηθικά,ως ασθενής,έχετε ένα δίκιο,αλλά και η ζωή του επαγγελματία της υγείας υπακούει σε κάποια ωράρια για να είναι βιώσιμη,και οι ασθενείς όπως λέτε και σεις,είναι 100άδες,για να εξυπηρετεί τον καθέναν όποτε τον βολέψει.
Δεδομένου του μη επείγοντος της υπόθεσης(η αναγραφή χρόνιων φαρμάκων μπορεί να είναι σημαντική για τον ασθενή,αλλά δεν συνιστα ιατρικό επείγον),από τυπικής απόψεως ο παθολόγος δεν έχει άδικο,εφόσον είναι εκτός ωραρίου.
Τώρα ανθρωπιστικά,θα μπορούσε να κρατήσει το βιβλιάριο σας,να σας γράψει τα φάρμακα την επομένη,και να κανονίσετε εσείς πως θα παίρνατε το βιβλιάριο.

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑ... ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ! ΔΙΟΤΙ Ο ΡΟΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ...ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΠΑΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΤΣΙΠΑ...ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΗ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ...
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ...
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ? ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟ ΙΚΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Εσείς είστε διαθέσιμος στον εργοδότη σας 24 ώρες το 24ωρο,365 μέρες το χρόνο?Γι'αυτό κ.Νοδαρο υπάρχουν εφημερεύοντα κέντρα!
Δεν είναι όλοι οι γιατροί απίκο 24/24!
Αφήστε τις μονόπλευρες αηδίες περί λειτουργήματος:είναι επιστημονικό επάγγελμα,είναι και λειτούργημα αλλά αυτό το κράτος το θυμάται μονο στο σκέλος των υποχρεώσεων.Στο σκέλος της ανταμοιβής ο εν λόγω γιατρός αμοίβεται με 1000 ευρώ/μήνα!
Η κυρία δεν ήταν ασθενής ΤΟΥ,ήταν ασφαλισμένη σ'εναν φορέα ο οποίος απασχολεί τον γιατρό ένα συγκεκριμένο ωραριο.Εφόσον ήταν ΕΚΤΟς του ωραρίου αυτού δεν έχει δικαίωμα να του ζητά να επιστρέψει στο γραφείο του, όπου τον βρεί.
Δεν γνωρίζω τις αποστάσεις στην πόλη σας,αλλά φανταστείτε όπου πάει ο γιατρός να φάει,να έρχεται ένας 'ασθενής" και να του ζητά οτι του κατέβει.
Ανθρωπιστικά απλώς,στη θέση του θα κοιτούσα να τακτοποιήσω το θέμα της εφόσον μπορούσα,εφόσον και η συμπεριφορά της ήταν ευγενική και ανθρώπινη.
Σας φαίνεται περίεργο ίσως,αλλά πάει πολύς καιρός που εσείς οι "δημοσιογράφοι" έχετε εξευτελίσει τον γιατρό και τον έχετε εύκολη λεία όποτε τα νούμερα σας ζητάνε εντυπωσιοθηρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ