ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΗΛΕΙΑΣΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ


ΠΟΣΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ?
ΑΡΚΟΥΔΙ ΗΛΕΙΑΣ :12 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ - ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 13.4.2011

Στο στόχαστρο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των καταπατητών βρίσκεται τα τελευταία χρόνια μια δημόσια έκταση 12 στρεμμάτων στον πανέμορφο Κόλπο Αρκουδίου στην Ηλεία.

Η συγκεκριμένη περιοχή που αποτελεί το ΑΒΚ 123 Δημόσιο Κτήμα της ΚΕΔ , απαξιώνεται μεθοδευμένα – όπως καταγγέλλει εγγράφως ο τοπικός σύλλογος οικιστών – από τους τοπικούς παράγοντες με σκοπό να δοθεί μελλοντικά σε ιδιώτες . Μάλιστα εντός της περιοχής καταγράφονται τα τελευταία χρόνια σοβαρές παρανομίες με την προκλητική ανοχή και την σιωπή των αρμοδίων υπηρεσιών της Ηλείας.

Ο Καλλικρατικός δήμος Πηνειού στον οποίο ανήκει η περιοχή δείχνει αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας «πετούν την μπάλα στην εξέδρα» σφυρίζοντας αδιάφορα …

« Στείλαμε έγγραφο στην Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας προκειμένου να γίνει οριοθέτηση της περιοχής αλλά μας απάντησε ότι δεν διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό να το κάνει και μας προέτρεψε να ενεργοποιήσουμε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας.» - δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πηνειού Δημήτρης Βασιλόπουλος και πρόσθεσε ότι ο δήμος προτίθεται να ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο το «ομιχλώδες» τοπίο της περιοχής και να αποτρέψει τις παρανομίες και τους καταπατητές.

Με επιστολές τους στον Πρωθυπουργό , στον Επιθεωρητή Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη που κοινοποιούν και στην «Ε», τα μέλη του Συλλόγου Οικιστών Αρκουδίου «Η Πέτρα», καταγγέλλουν με αποδεικτικά στοιχεία και πλήθος φωτογραφιών, το όργιο των παρανομιών και των αυθαιρεσιών, οι οποίες αλλοίωσαν δραματικά το οικοσύστημα και την φυσική ομορφιά της πανέμορφης παραλίας , του γειτονικού δάσους καθώς και των θινών που βρίσκονται κοντά σε αυτή.

Αναλυτικά καταγγέλλουν :

1) Καταστροφή – ισοπέδωση των θινών και μετατροπή τους σε αυθαίρετο χώρο στάθμευσης (πάρκιν),

2) Τοποθέτηση υπόγειων και υπέργειων αγωγών μεταφοράς υγρών αγνώστου περιεχομένου,

3) Μόνιμες κατασκευές και λειτουργία καταστημάτων, καντίνας με όλα τα επακόλουθα (λύματα-απόβλητα-περιορισμό του χώρου των λουομένων ),

4) Εκτροπή των όμβριων υδάτων της ευρύτερης περιοχής και μεταφορά τους με αγωγούς μέσα στον κόλπο του Αρκουδίου, στην περιοχή του δημοσίου κτήματος Α.Β.Κ.123 και στην παρακείμενη δασική και δημόσια έκταση του αιγιαλού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία περιβαλλοντικών καταστροφών όπως , λιμνάζοντα νερά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, συγκέντρωση σκουπιδιών , καταστροφή δένδρων , δημιουργία βαλτότοπου που αποτρέπει κάθε περιήγηση των επισκεπτών στο δασύλλιο .

5) Εκβολή στο θαλάσσιο χώρο του Αρκουδίου αγωγών υδάτων και υγρών άγνωστης σύστασης που αλλοίωσαν δραματικά και εξακολουθούν να προκαλούν τεράστια καταστροφή στο θαλάσσιο οικοσύστημα αλλά και την αισθητική του χώρου.

Τα μέλη του συλλόγου καταγγέλλουν επίσης, ότι για όλα τα ανωτέρω περιβαλλοντικά προβλήματα και τις αυθαιρεσίες έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια ,ο Δήμος Βαρθολομιού, η Κτηματική υπηρεσία Ηλείας και το Δασαρχείο Αμαλιάδας αλλά – όπως λένε -οι αρμόδιοι φορείς δείχνουν πολύ μεγάλη ανοχή και απραξία απέναντι στα προβλήματα , που κάποιες φορές ξεπερνάει τα όρια της προκλητικότητας.

« Οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας αντιμετωπίζονται από τις διάφορες υπηρεσίες αυτές ως «περίεργοι και γραφικοί.» καταγγέλλουν τα μέλη του συλλόγου και προσθέτουν :

«Αυτό που ζητάμε από την Πολιτεία είναι να μη πωληθεί ή παραχωρηθεί η συγκεκριμένη περιοχή με οποιοδήποτε τρόπο σε ιδιώτες και η προστασία της από κάθε επίδοξο σφετεριστή.»

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.arcudipetra.blogspot.com του συλλόγου οικιστών , υπάρχουν αναλυτικά οι καταγγελίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τα όσα παράνομα συμβαίνουν στην περιοχή.


ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ

Πολιτική Κίνηση Ηλείας

Τα όσα αυθαίρετα και καταστροφικά εις βάρος του περιβάλλοντος συμβαίνουν στην περιοχή Αρκουδίου του πρώην Δήμου Βαρθολομιού και νυν Δήμου Πηνειού, είναι γνωστά από δεκαετίες. Φαίνεται όμως ότι η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αυτό συμβαίνει δυστυχώς με την ανοχή ή και την κάλυψη των αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όσα περιγράφει στην καταγγελία του ο Σύλλογος των Οικιστών, που δυστυχώς είναι βάσιμα, συνιστούν μια κατάφωρη υποβάθμιση τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και της αισθητικής ενός μοναδικού παραθαλάσσιου οικοσυστήματος στο όνομα μιας άναρχης και καταστροφικής αντίληψης για τουριστική ανάπτυξη και κερδοσκοπία στο όνομα καθαρά των πελατειακών σχέσεων.

 Χωρίς σχέδιο, αλλά και χωρίς αιδώ , μια πανέμορφη περιοχή που θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα τουριστικής αναψυχής οδηγείται στην υποβάθμιση.

Είναι καιρός να μπει τέλος σ΄αυτή την υποβάθμιση και καταστροφή του Αρκουδίου. Και σε αυτό θα συμβάλλει τόσο η άμεση παρέμβαση των διοικητικών και δικαστικών αρχών, όσο και η αλλαγή πλεύσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που οφείλει πρώτη αυτή να απαιτήσει με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες την αποκατάσταση της νομιμότητας και το σεβασμό της προστασίας του μοναδικού αυτού παράκτιου οικοσυστήματος που αποτελεί πλούτο για όλη την Ηλεία.

Στον δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Οικιστών του Αρκουδίου δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας.

12 σχόλια:

latremeno arkudi είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ....ΜΠΡΑΒΟ στους αγαπητους πετρες ,γιατι οντως ειναι πετρες,δηλαδη εχουν πετρες μεσα στο μυαλο τους και ξερετε γιατι ΓΙΑΤΙ νομιζουν οτι ξερουν τα παντα ΑΛΛΑ δεν ξερουν οτι και οι αλλοι ξερουν τα παντα,ΓΙΑΥΤΟ το λογο θα γινει μια συγκεντρωση απο ολους τους οικιστες του πανεμορφου θερετρου ΑΡΚΟΥΔΙ.Για να συμμετεχει καποιος στην συνελευση αυτη θα πρεπει να παρουσιασει τους τιτλους του ακινητου του, την αδεια οικοδομης ,τις αποδειξεις που εκδιδει στους ενοικιαστες του, και το βασικοτερο κυριε Χ......,και κυριε Κ..... και κυριοι-κυριοι Α........... αποδηξεις πληρωμης για το ΑΔΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΒΟΘΡΩΝ ΣΑΣ, για να δει ο κοσμο τι ρεμαλια ειστε , και πως ζειτε ,και πως θελετε να ζησει το αρκουδι ,Ν Τ Ρ Ο Π Η Σ Α Σ προαναγελθεντες κυριοι που πηρατε επιδοτησεις αγροτουρισμου και κανατε ενοικιαζομενα δωματια.Αν λοιπον δεν προσκομισθουν τα παραπανω θα γινει αιτημα στην περιφερεια για γκρεμισμα των σπιτιων αυτων γιατι δεν μπορει να χεζουν οι γερμανοι και να βρομιζουν οι ελληνες ,ΣΥΜΦΩΝΗΤΑΙ?ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ . Αν δεν απαντησετε σημαινει οτι ειστε ενοχοι. ΟΚ ??

Ανώνυμος είπε...

Bravo sta paidia tou Arkoudiou. Elpizo mono oi prospathies tous na min pesoun sto kaino. Giati opos fainetai to kratos mpazei apo pantou.Tora malista me to DNT kai tin troika ta pragmata ginontai akoma pio dyskola. Tha prepei omos to panemorfo arkoudi na diatirithei panemorfo.Vlepo oti o syllogos i Petra kanei yperprospathies na kratisei oti mporei orthio apo tin epelasi tou kratous kai tou kathe idioti sto topio. Kai pali Bravo kai kali synexeia ston dkaio agona tous!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΆ ΕΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΑΠΙΛΑ ...

ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...

ΑΡΚΟΥΔΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον για την αγορά των 12 στρεμμάτων στην περιοχή του Αρκουδίου έχει εκδηλωσει ο πρώην δήμος Βαρθολομιού και νυν δήμος Πηνείού. Τις περισσότερες από τις αυθαιρεσίες τις έχει κάνει ο δήμος κάνοντας τον ανήξερο όταν ζητούσαν οι διάφορες υπηρεσίες στοιχεία για να λάβουν μέτρα ενατίον των αυθαιρετούντων, αλλά ξαφνικά σβήνουμε τα πριν και βλέπουμε τα προβλήματα για πρωτη φορά λες και πέσαμε στο Αρκούδι από τον Ουρανό. Ενοχλήθηκαν μερικοί γιατί ο απλός κοσμάκης που δεν του περισσεύουν τα ευρώ αφήνει το αυτοκίνητό του το καλοκαίρι στην αμμώδη εκταση για να κάνει μπάνιο στην παραλία του Αρκουδίου χωρίς να κάθετε και να κάνει χρήση των ανέσεων στα πανάκριβα καταστήματά τους; Γιατί δεν ασχολούνται καλύτερα για το πως βγαίνουν οι οικοδομικές άδειες ως οικισμός προ του 23 σε ένα οικισμό που δεν υπήρχε καν το 1960, και με μια απόφαση Νομάρχη που δεν ισχύει. Το Αρκούδι, στο χάλι που είναι σήμερα οι άδειες αυτές το έφεραν, και συνεχίζουν να το καταστρέφουν. Αλλά όχι μας ενόχλησε το αυτοκίνητο του κακομοίρη που το άραξε στην άμμο για να πάει τα παιδιά του για μπάνιο γιατί δεν μένει στο πανάκριβο Αρκούδι. Ποιο είναι το πανέμορφο Αρκούδι αυτό ήταν "last year", κάποτε, μια φορά και ένα καιρό. Τώρα βρωμάει από τους βόθρους και τις σκατ...λες που επιπλέουν δίπλα σου όταν κάνεις μπάνιο. Κατα τα άλλα ο σύλλογος ΠΕΤΡΑ ευαισθητοποιηθηκε για τα σκουπίδια και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;

Konstantinos M. είπε...

Autoi pou kseroun ta panta kai den milane ekei pou prepei alla mono ekei pou tous pernei einai to xeirotero eidos PETRAS kai o logos pou to arkoudi 8a ginei se liga xronia apo ena πανεμορφο θερετρο opws eipe kapoios pou to latreuei(?) se ena aperanto parking gia na eksipiretei ta simferonta mias (ola se ena)kantinas/tavernas/kafeneiou/lounge cafe k enos ksenodoxeiou.Distixws gia auto latreuoun kapoioi to arkoudi,epeidi einai prosodoforo omws kapoioi alloi to latreuoume epeidi einai akoma ena panemorfo meros na pername ton ligo xrono diakopwn pou exoume me an8rwpous pou agapame se meri pou megalwsame kai 8eloume na megalwsoun kai ta paidia mas.Opws 8eloume kai na to agapisoun opws emeis kai na sinexisoun k auta na paleuoun gia na diatirisoun to LATREMENO arkudi latremeno kai oxi na to afisoun na katastrafei apo kapoious gia na exoun 5 xronia kerdous mexri na strafoun stin epomeni paralia pou 8a tous gemisei to portofoli afinontas pisw kammeni gi.

bar είπε...

Πέτρες, Πετράκια, Αρκούδες, Αρκουδάκια...ενωθείτε....!!!!Όλοι μαζί για το καλό του Αρκουδιού μας που το αγαπάμε.Η τρομοκρατία των τραμπούκων δε θα περάσει.....πλακάτ, μπογιές, παράνομες προκυρήξεις κ.λ.π...οπώς τότε με την χούντα!!!! Ξεσηκωθείτε....
αααχχχχ, τα είπα και ηρέμησα....
Κύριε Νοδάρο σας ευχαριστώ πραγματικά, ως πολίτης αυτής της χώρας, για την αποκάλυψη της αλήθειας ...συνεχίστε την καλή δουλεία....!!!!
Σημ: το "άδειασμα"γράφεται με ει.....

bar είπε...

o sullogos petra prepei parakalw na zitisei tapeina suggnwmi pou endiaferetai gia tin paralia kai ta skoupidia.....akous ekei!!!(asteio!)
kai sas peirakse ena terastio parking stin paralia pou eksupiretei ton amoiro kosmaki...(mpouxou tha klapsw, polu melo...)tstststst tetoia anaishisia diladi sulloge....???

na afisete to amaksi sas sto dromo...kai na katevete me ta panemorfa podarakia sas, perpatwntas 5 lepta!!!!!den xreiazetai na isopedwthei mia oloklhrh ektash gia na mporei na afinei o ellinaras ti zanta tou panw apo tin psatha tou imarton diladi....

oso gia sk.....les ontws kukloforoun polles...oxi omws sti thalassa......

pragmatika den ntrepomaste katholou, lew EGW

Ανώνυμος είπε...

Μάκη, είμαστε μαζί σου. Οι άνθρωποι του Αρκουδίου δεν είναι μόνοι τους. Μπορεί να ζούμε Αθήνα, αλλά σαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μας νοιάζει κάθε κακώς κείμενο της Ηλείας.

Ξέρουμε ονόματα των ξενοδόχων και καντινιέρηδων, διευθύνσεις, περιουσίες, συγγενείς, κτλ. Ό,τι λένε ότι ξέρουν και για τους φίλους μας στο Αρκούδι. Ξέρουμε από πού βγάζουν λεφτά. Από εμάς και τους φίλους και τους συγγενείς μας, γιατί από τους ντόπιους δεν βγάζουν τίποτα.

Τα προς εξαγωγή γεωργικά προϊόντα τους δεν μπορούμε να τα μποϋκοτάρουμε, μπορούμε όμως τα του Αρκουδιού. Όπως μπορούμε, επειδή κάποιοι από εμάς ψηφίζουμε πλέον στον νέο υπερδήμο να μην ξαναβγάλουμε 2η φορά οποιονδήποτε αποδειχθεί λαμόγιο την πρώτη θητεία. Λάθη δεκαετιών πρέπει να σταματήσουν στην τοπική κοινωνία. Και αυτό θα γίνει αν είμαστε πιο ενεργοί. Ε, θα είμαστε...

Όσες απειλές κι αν εκτοξεύσουν, όσα χτυπήματα κι αν κάνουν, οι Αρκουδιαραίοι δεν είναι μόνοι τους. Σημειολογικά, θυμίζω ότι είμαστε στην εποχή του γιαουρτιού και της χλέμπας...

Αυτά τα... πολλά από μένα.

Υ.Γ Να είσαι γερός και δυνατός και να μην λυγίσεις για κανέναν τους.

Ανώνυμος είπε...

Pragmatika den ksero an prepei na klapso i na gelaso me ayta pou grafontai edo pera.Kapoioi einai pragmatika ektos topou kai xronou. Diafonoun diladi me tis kiniseis tou Syllogou. Logiko giati opou yparxei drasi yparxei kai antidrasi, kai tin antidrasi logiko kai epomeno einai na tin prokaloun aytoi pou pithanotata thigontai, den mas lene omos, se i thigontai? diladi tous enoxloun toso oi kiniseis tou Syllogoy? Tous enoxlei pou o Syllogos prospathei na perimazepsei kai na perifrourisei oti emeine akoma zontano se ayton ton topo? Symfonoun px me to parking stin paralia? Me tous agogous ton Omvrion? Me to xali tou ksilomaton ron amothinon? kai tosa alla pou exoun ginei?
Milane taxa oti X..oun oi germanoi kai vromizoun oi ellines, ma an eixan tin stixeiodei epafi kai epignosi me tin pragmatikotita tha ikseran kala oti pleon Germanoi den PATANE to podi tous sto Arkoudi ta teleytaia xronia, to exoun syxathei kapioi, kai den proselkiei allous. O tourismos ta teleytaia xronia sto Arkoudi exei kata 90% Ellines, ante kapoious Italous ton Augousto pros septemvri kai elaxistous eos katholou Germanous, Austriakous, klp. Kai na poume kai kati akoma. To arkoudi mexri ton Augousto pou pleon erxontai kapoioi kai menoun zei apo tous Patrinous. Ta magazia estiasis dld. Giayto kai kapoioi theloun to parking stin paralia.E den xalase kai o kosmos na afinoume to aytokinitaki mas ligo pio pera. Etsi tha tonothei malista kai i kinisi sta magazia ton epagelmation pou einai pio pano, stin plateia px.Kai i paralia tha einai omorfoteri xoris tin fotorypansi ton aytokiniton kai tin ixoripansi. Yparxoun peristatika pou exoun ginei me aytokinita, pou kontepsan ka kopsoun louomenous tin ora pou itan stin ksaplostra tous kai ayto den einai psema, oso kai an akougetai parakseno, Tes pa. Den nomizo oti aksizei ton kopo la leme parapano pragmata, giati osoi episkeptontai to Arkoudi pleon katalavainoun. Kali dynami sta paidia tou Syllogou mono!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο "γεωργικά προϊόντα" ξέχασες να βάλεις εισαγωγικά. Χαχα, κορυφαίο πάντως!

Polykarpos είπε...

"AΝΑΠΛΑΣΕΙΣ" ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: in "Post Mortem"

ΓΟΛΓΟΘΑΣ εως το ΣτΕ & ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.


Στην ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ που μας παρέδωσε το Ελληνικό Κράτος, ως φαίνεται με μια απλή ματιά απαντούμε:

"Παρεδόθη" καθυστερημένα τουλάχιστον κατά 1+1/2 έτος.

Αντί για Οικολογικού τύπου Ανάπλαση Πάρκου, είδαμε την κατασκευή - ενταφιασμό συνόλου κυβικών μέτρων όγκου μπετόν 6.000 κ.μ, δηλαδή όγκου μπετόν ισοδύναμου με τον όγκο μπετόν "6" 6όροφων πολυκατοικιών μέσα ............σε δασική έκταση.!!!

Ο αρχικός προυπολογισμός στις τεράστιες πινακίδες 9,150.000 $ Ευρώ ( το έτος 2006 ) + 400.000 $Ευρώ με το νέο εγκριθέν κονδύλι για αποκατάσταση ΠΟΙΩΝ φθορών ? στην πλ.Πρωτομαγιάς + τις τυχόν αναθεωρήσεις, δεν προσέφερε τίποτα το ουσιώδες στο Πάρκο και τούτο διότι : ανύπαρκτες τουαλέττες, υπαρκτές οι χημικές και αρωματικές, μη αναπλασθέν κτίριο Αλσους - Οικονομίδη, μή αναπλασθέν κτίριο Green Park, ανυπαρξία φύτευσης δένδρων υψηλής οροφής και διάστρωση υγειούς χώματος. Σύμφωνα με τα έγγραφα των πρώην κων. Δασάρχη - Περιφερειάρχη η κεντρική πλατεία πλησίον πρώην περιπτέρου είναι αυθαίρετη !
{ έγγραφα οικ.693/03/04/2009 - 699/07/04/2009 Γενικής Δνσης Περιφέρειας / Δνσης Δασών Αθηνών: Δασάρχης, με θέμα: Απόφαση Κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δασική αναδασωτέα έκταση }....., H σφράγιση γής εδάφους από μή πορώδη υλικά σε δασική έκταση 1/4 της συνολικής των 235 στρεμμ.του Πάρκου τουλάχιστον 60 στρεμμ.{επιμέτρηση ειδικών επιστημόνων}, παρεμποδίζει ως τούτο γίνεται κατανοητό την διύγρανση και "πνίγει" την διαπνοή του εδάφους, τουτέστιν είναι ολωσδιόλου ΑντιΟικολογική.!!!!!!!!!

Όλα τούτα σε ευθεία αντίφαση με ότι αναγράφεται στην αναρτηθείσα πινακίδα πλησίον του μνημείου της Αθηνάς και ότι: το Εργον

της Αναπλάσεως εν έτει Δεκ.2010............Ολοκληρώθηκε.!!!!!

συνεχ...

Polykarpos είπε...

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. !!!!!!!!!
σχετ.άρθρο ΤΕΕ 2604/18/10/10

Με βαρύγδουπο τίτλο στην εφημερίδα τα Νέα της Κυψέλης Απρίλιος 2011, αναφέρεται ότι από την Περιφέρεια Αττικής διατίθενται επιπλέον κονδύλια 5,100,000 $ εκατ.ευρώ, ΕΣΠΑ που θα κατευθυνθούν και θα απορροφηθούν για τα έργα στο Αττικό Άλσος και το Πεδίον του Αρεως.

Αλλά... Αναρωτιόμαστε εφόσον η Ανάπλαση ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα δηλωθέντα και επίσημες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ-Blogs - εφημερίδες και σύμφωνα με την ανηρτημένη πινάκιδα, τότε πως δέν ολοκληρώθηκε, ? ;;..... Δεδομένου ότι: τα διατηρητέα κτίρια Αλσος Οικονομίδη ειναι γιαπί - Green Park γιαπί και οχετός - Πλατάνια εστία μόλυνσης λόγω κωνώπων-στάσιμων υδάτων, "τα ύδατα της ΕΥΔΑΠ και ουχι των γεωτρήσεων να οδεύουν στο αποχετευτικό δίκτυο των φρεατίων και στον Σαρωνικό" και ενα μέρος των ήδη τσιμεντοστρωμένων περιφερειακών δρόμων να περιμένει τις παλέτες των μαρμάρων.
Οι δύο κτιστές τουαλέτες του πάρκου να μην λειτουργούν. Η κεντρική είσοδος της λεωφ.Αλεξάνδρας προς το μνημείο Αθηνάς περιφραγμένη ερμητικά με λαμαρίνες εργοταξιακού τύπου, τις δε βραδυνές ώρες να απαγορεύεται η πρόσβαση. Το Φυτώριο των 8,1/2 στρεμμ. να παραμένει αλάνα και η υποσχεθείσα κομποστοποίηση να παραμένει ως όραμα θερινής νυκτός ( τα χρήματα όμως να έχουν ήδη διατεθεί και ήδη απορροφηθεί !!!!!!). Οι επεμβάσεις στο διαμορφωθέν ξέφωτο λόγω αποψιλώσεων στο χώρο Αλίκη μολονότι παράνομες κατά την άποψη μας, σήμερα για την γύρωθεν βλάστηση είναι καταστροφικές.

Και κατά ένα μυστηριώδη τρόπο ως εμφαίνεται και απο στοιχεία, κονδύλια απορροφώνται για αναπλάσεις, οι αναπλάθωντες καταλαμβάνουν καλύτερες κυβερνητικές θέσεις π.χ ( η πρώην Υπερνομάρχης αναβαθμίστηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπ.Τουρισμού, ο δε πρώην δασάρχης του Π.Α κατέλαβε τη θέση του Γραμματέα Δασών στό ΥΠΕΚΑ).

Επειδή λοιπόν εμείς θεωρούμε ότι μέρος των άνω χρημάτων θα διατεθεί για την αποπεράτωση των δύο διατηρητέων, Αλσος,Οικονομίδη - Green Park και λοιπές αποπερατώσεις, αναρωτιόμαστε τι είδους συντήρηση θα παρασχεθεί στο πολύπαθο αιωνόβιο Πεδίον του Αρεως των ΑΘΗΝΩΝ, αφου απο το άνωθεν δεύτερο κονδύλι, πολύ απλά ελάχιστα ΜΟΝΟΝ ψίχουλα θα απομείνουν, κατά την ταπεινή μας άποψη.


Εν κατακλείδι μπορούμε να δηλώσουμε ευθαρσώς και απορούντες:
..................Γιατί να είμαστε όλοι οι Ελληνες βουτηγμένοι μέσα εκεί............. που επικαλείται ο κύριος {που ματιάσανε} απο την Τρόικα - ΔΝΤ και γιατί να τα έχουμε φάει όλοι μαζί.... εμείς οι Έλληνες ?;;;;;;;;;;;;;και να απαιτηθούν ....τα τάνκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες?!!;;;;;

Ας ανασκουμπωθούμε σήμερα λοιπόν όλοι εμείς οι 'Ελληνες και ας δουλέψουμε σκληρά ούτως ώστε να πειθόμεθα "τοις κείνων ρήμασι"!!!!

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ


http://kyameftopedioareos.blogspot.com
http://polmarkarch.wordpress.com
www.asda.gr/elxproi
http://expaganus.wordpress.com

οι κάτοικοι θαμώνες μέλη του Σωματείου Η'ΑΘΗΝΑ"

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ