ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Κατέρρευσαν σπίτια από το σεισμό στην ΜεσσηνίαΣοβαρές υλικές ζημιές σε παλιά κτίρια και αναστάτωση στους κατοίκους προκάλεσαν οι δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 και 4,1 Ρίχτερ που εκδηλώθηκαν χθες στην περιοχή της Οιχαλίας Μεσσηνίας στις 4.20 π.μ. και 7.44 π.μ. αντίστοιχα.
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ

Το μικρό εστιακό βάθος των δύο σεισμών ήταν και η αιτία που οι δύο σεισμοί έγιναν ιδιαίτεροι αισθητοί από τους κατοίκους οι οποίοι εγκατέλειψαν έντρομοι τα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες οι νέες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή προξένησαν σοβαρές ζημιές σε παλιά κτίρια, τα οποία - σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη – είναι πλέον ακατοίκητα. Μάλιστα ο δήμαρχος ανέφερε στην "Ε" ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να σταλούν στην σεισμόπληκτη περιοχή λυόμενα για τη στέγαση οικογενειών τα σπίτια των οποίων έχουν πάθει σοβαρές ζημιές.

"Εξι κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς και είναι θαύμα που δεν υπήρξε τραυματισμός πολιτών. Οι οικογένειες αυτές ξεσπιτώθηκαν. Μέχρι σήμερα υπάρχουν 300 αιτήσεις περίπου γιά ισάριθμα σπίτια που πρέπει να ελεγχθούν και που έχουν παρουσιάσει μεγάλες ζημιές. Επίσης η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων υπέστη μεγάλη καταστροφή και το εσωτερικό της διαλύθηκε. Η κατάσταση στον δήμο μας είναι δύσκολη και καλούμε την Πολιτεία να μας βοηθήσει αλλά και τους επιστήμονες να μας πουν τι συμβαίνει..." - ανάφερε στην "Ε" ο κ. Μπάμης.

Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο χωριό Κατσαρό, όπου ήδη 25 σπίτια κρίθηκαν ακατοίκητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ