ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ (Ν1)

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

Τούμπα υπέρ της Siemens

ΠΗΓΗ : http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=318217

Την ίδια την εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens που έπειτα από πολύμηνες έρευνες προσδιόρισε τη ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ, άδειασε ο Ευάγγ. Βενιζέλος.
Ηθική βλάβη από τη ληστεία του δημόσιου ταμείου...  
Ηθική βλάβη από τη ληστεία του δημόσιου ταμείου... 

  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος επικαλούμενος τις αποζημιώσεις ύψους 1,7 δισ. δολαρίων που έχουν λάβει ήδη 17 κράτη από τη γερμανική εταιρεία επέμεινε να προσδιορίσει το κυβερνητικό στέλεχος «πόσα και πότε», ο υπουργός Οικονομικών αντέτεινε: «Πρέπει να έχουμε αίσθηση των διεθνών οικονομικών μεγεθών. Θα ζητήσουμε και θα λάβουμε ένα ποσό που αναλογεί στα μεγέθη των συμβάσεων που έχουν συναφθεί».

Εξήγησε δε ότι τα ποσά αυτά αφορούν τις απαιτήσεις της χώρας μόνο για ηθική βλάβη, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν πρόκειται να καταθέσει αγωγές διότι αποτελούν «επισφαλή οδό και για μας και για τους Γερμανούς».
Οι διευκρινίσεις του προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Παπαδημούλη που, απευθυνόμενος στον υπουργό, παρατήρησε: «Με την απάντησή σας μας λέτε ότι αυτά που είχε πει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης περί επιβολής διοικητικού προστίμου είναι μπαρούφα και φούσκα».

Εξέφρασε δε την απορία του πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να υπογράφει (την περασμένη εβδομάδα) μνημόνιο επενδύσεων με τον υπουργό Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Ρέσλερ, στο οποίο εμείς δεν προβάλλουμε καμία αξίωση, ενώ η Siemens μας κάνει αγωγή με το επιχείρημα ότι δεν μας οφείλει τίποτα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας μάς διαβεβαίωσε ότι η Siemens έχει άλλη διοίκηση, άλλες συμπεριφορές και τελεί υπό πλήρη έλεγχο, απάντησε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο κ. Ρέσλερ πρότεινε στην ελληνική πλευρά να ζητήσει ένα μέρος των ανταλλαγμάτων υπό τη μορφή επενδύσεων.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε, τέλος, σε ό,τι αφορά την εξωδικαστική συμβιβαστική λύση (ηθική βλάβη) πως θα κυρωθεί από τη Βουλή και θα γίνει νόμος του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ