ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Γ. Κοντογιάννης : Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη

Ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων


Γ. Κοντογιάννης : Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη Ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων


Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα (Παρασκευή) στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης συνοδευόμενος από τον  δικηγόρο κ. Γεώργιο Ανδρέου, υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφορικά με την τύχη των χρημάτων (περίπου 118.000.000 €) του καταργηθέντος Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ε.Τ.Α.Ε.Α), γνωστού και ως Ταμείου Μολυβιάτη. Σύμφωνα με νόμο τα χρήματα αυτά, μετά την κατάργηση του Ταμείου, τέθηκαν υπό την διαχείριση του Υπουργού Οικονομικών.


Ο κ. Κοντογιάννης επισήμανε στον κ. Εισαγγελέα που παρέλαβε την μήνυση την ανάγκη επίσπευσης της διερεύνησης όσων καταγγέλλει με την μηνυτήρια αναφορά. Παράλληλα ζήτησε την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς επί μήνες δεν δίνεται από την Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σαφής απάντηση σχετικά με την τύχη του ταμειακού υπόλοιπου του Ε.Τ.Α.Ε.Α, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υποψίες παράνομης χρησιμοποίησης των χρημάτων για άλλους σκοπούς.


Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, ανέφερε στον κ. Εισαγγελέα πως υπάρχει έντονη κοινωνική αγανάκτηση στις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς οι πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια βλέπουν πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού  και  προσφορές φιλελλήνων του εξωτερικού, αντί να αξιοποιούνται για το σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν, έχουν «χαθεί», ενώ θα έπρεπε να έχουν χρησιμοποιηθεί την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και έργων υποδομής, που θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή.


Ως μάρτυρες προτείνονται όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του Νομού, οι βουλευτές της περιόδου των πυρκαγιών, οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Στην  μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Κοντογιάννης τονίζει εν κατακλείδι:


«Με τον παραπάνω τρόπο κύριε Εισαγγελέα θεωρώ ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες τέλεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Οικονομικών (1) του αδικήματος της παράβασης καθήκονοντος (άρθρο 259 Π.Κ.) που συνίσταται στην εν γνώσει διάθεση των χρηματικών διαθεσίμων του Ταμείου κατά τρόπο αντίθετο στις διατάξεις των παραπάνω νόμων  3624/2007 και 3895/2010, που επιβάλλουν περιορισμούς και προσδιορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο διάθεσής τους, επ’ ωφελεία του προϋπολογισμού και (β) της κακουργηματικής λόγω ύψους ποσού και της ιδιότητας των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ως διαχειριστών ξένης, εν προκειμένω, περιουσίας, υπεξαίρεσης των χρημάτων που οι ιδιώτες και οι φορείς κατέθεσαν με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών και των πληγέντων από τις πυρκαγιές προσώπων, με προτεραιότητα  στις περιοχές και τους κατοίκους του Νομού Ηλείας, που επλήγη περισσότερο όλων, αφού παρά το νόμο το Ελληνικό Δημόσιο, δια των αρμοδίων υπηρεσιών και πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Οικονομικών, υπεξήρεσε και περιέλαβε στην περιουσία του τα διαθέσιμα του Ταμείου που ανήκαν στους κατοίκους και τους δημόσιους φορείς του Νομού Ηλείας και άλλων πυρόπληκτων περιοχών και των οποίων είχε μόνον την διαχείριση, με αντίστοιχη βλάβη τους και παράνομη ωφέλεια του Ελληνικού Δημοσίου ( άρθρο 375 Π.Κ.).

Μετά από τα παραπάνω ΜΗΝΥΩ κάθε υπεύθυνο που θα αποκαλύψει η ανάκριση των παρανόμων πράξεων και παραλείψεων και ζητάω την παραδειγματική τους τιμωρία».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΕ "ΔΗΘΕΝ" ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ "ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ" ΤΟΥ Τ.Α.Σ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ;;;;

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ:
ΠΟΣΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ Τ.Α.Σ ΠΥΡΓΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ (ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ=ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ...) ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ "ΖΗΜΙΕΣ" ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ;

ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΠΟΣΑ <> ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΧΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2008 ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ...

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ;
Ο ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΔ ΑΠΟ ΤΟ 1993 -ΣΧΕΔΟΝ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2007 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΡΙΟ 2009 ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ Η ν.δ. ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ; ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟ, ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΟς ΑΥΤΟΣ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.
ΤΗΝ ΠΗΓΑΤΕ ΠΑΤΟ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΣΑς ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ