ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ...ΓΕΥΜΑ ΕΝΟΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΥ "ΛΑΦΙΤΗ"





Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ

Αντιμέτωπος με έναν πελώριο Λαφίτη (φίδι χωρίς δηλητήριο) ήρθε ξαφνικά προ ημερών ο αγαπητός μας φίλος  Ντίνος Συνίτος με την σύζυγό του,  στο εξοχικό τους στην Κυλλήνη.

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του πήρε την φωτογραφική του μηχανή κι έκανε …ρεπορτάζ θέλοντας – όπως λέει – να στείλει  ένα μήνυμα συμπάθειας για τα παρεξηγημένα από πολλούς ερπετά .
« Ηταν νύχτα και καθόμασταν κάτω από την κληματαριά μαζί με την σύζυγό μου και τρώγαμε όταν ξαφνικά …κάτι έπεσε από πάνω δίπλα μας. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι ήταν ένα φίδι που είχε αρπάξει έναν μεγάλο ποντικό . Η μάχη φιδιού και ποντικού είχε δοθεί πάνω από τα κεφάλια μας στην κληματαριά και λόγω της έντασης , φίδι και ποντικός κατέληξαν δίπλα από το τραπέζι που τρώγαμε.» λέει  ο κ. Συνίτος και προσθέτει:

« Παρακολουθήσαμε επί ώρα την άνιση μάχη του ποντικού με το μεγάλο φίδι το οποίο τελικά ποζάρισε χωρίς πρόβλημα στην φωτογραφική μας μηχανή και όταν ολοκλήρωσε το γεύμα του σύρθηκε ήσυχα στην άκρη της βεράντας και χάθηκε μέσα στη νύχτα για να χωνέψει την τροφή του»
       
Ο κ. Συνίτος μας λέει ότι ο Λαφίτης όπως και πολλά από τα φίδια που ζουν στην πεδινή Ηλεία είναι ακίνδυνα ερπετά πολύ παρεξηγημένα τα οποία καθαρίζουν τον τόπο από τα ποντίκια χωρίς να πειράζουν τον άνθρωπο.
Το μήκος ενός Λαφίτη σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει έως και τα 260cm. Πρόκειται για ένα …ρωμαλέο φίδι που αποφεύγει όμως τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Κυνηγά στο έδαφος, συχνά όμως σκαρφαλώνει σε δέντρα και θάμνους. Κολυμπά επιδέξια. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια και αυγά.

Όπως λέει ο κ.Συνίτος σε πολλές περιοχές ο Λαφίτης ονομάζεται λανθασμένα «Δεντρογαλιά» , ενώ η ονομασία του χρησιμοποιείται συχνά για άλλα είδη φιδιών, επίσης λανθασμένα. Πρόκειται για εντελώς ακίνδυνο φίδι.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ