ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ

Η οικογένειά του ζητεί να βγει από το αρχείο η υπόθεση

«Δεν αυτοκτόνησε ο Κώστας Τσαλικίδης»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ : http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=307811

Την ανάσυρση από το αρχείο της υπόθεσης του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη και τη συσχέτισή της με τη δίωξη για την υπόθεση των υποκλοπών ζητεί η οικογένεια του εργαζόμενου στη Vodafone, που βρέθηκε κρεμασμένος στις 9 Μαρτίου 2005. Είναι πεπεισμένοι ότι δεν αυτοκτόνησε, όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας.
 

"Η δίωξη που ασκήθηκε πρόσφατα, μετά το διάβημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τα διαβήματα της οικογένειας Τσαλικίδη, για την ανάσυρση της σχετικής δικογραφίας από το αρχείο, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης" δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων, Νίκος Κωνσταντόπουλος.


Οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξαν ότι ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε, ανέφεραν ότι έχουν στα χέρια τους ιατροδικαστικές εκθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως δεν υπήρξε απαγχονισμός . "Πιστοποιούν ότι τα στοιχεία δεν δημιουργούν πεποίθηση αυτοκτονίας, αντίθετα ενέχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη οφείλεται σε εγκληματική πράξη", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Αναφέρθηκαν και στο γεγονός ότι το σχοινί με το οποίο κρεμάστηκε δεν βρίσκεται καν στο φάκελο της δικογραφίας αλλά παραμένει στην κατοχή της οικογένειας, επισημαίνοντας τις σοβαρές παραλείψεις στο σκέλος της έρευνας. Σημείωσαν ότι έφερε ναυτικούς κόμπους, υπογραμμίζοντας ότι ο θανών δεν ήξερε να τους δένει.


Ο Νικ. Κωνταντόπουλος σημείωσε πως ενώ σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Ι. Διώτη, ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη "συνδέεται αιτιωδώς με την αποκαλυφθείσα υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων της Vodafone, δεν ερευνήθηκε ποτέ σε τι συνίσταται ο αιτιώδης αυτός σύνδεσμος".


"Έχουμε καθαρή υπόθεση κατασκοπείας και όχι απόπειρα κατασκοπείας", δήλωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, επίσης δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη.


Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο πρώην πρόεδρος της  Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει λάβει απόφαση να κληθεί στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή της η Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Τάχθηκε υπέρ της εις βάθος διερεύνησης της υπόθεσης, ακόμη και μέσω της σύστασης εξεταστικής επιτροπής και έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και ευθύνες εισαγγελικών λειτουργών.


Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε την ΕΥΠ, ότι αρνείτο να στείλει τα στοιχεία που είχε στην ΑΔΑΕ και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν ερευνούσαν το σκάνδαλο των υποκλοπών.


Εκτίμησε ότι αφετηρία της υπόθεσης ήταν οι πιέσεις προς την Ελλάδα για να αγοράσει το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ