ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΡΙΣΜΑ – ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΗΛΕΙΑΣ


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑ

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 26.9.2011


    Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αμαλιάδας έστειλαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος , το πόρισμα «φωτιά» που συνέταξαν για την παράνομη χωματερή του δήμου Πηνειού Ηλείας που μολύνει επί χρόνια με διοξίνες και άλλες τοξικές ουσίες , το περιβάλλον και την ευρύτερη περιοχή.

   Ο συγκεκριμένος σκουπιδότοπος – σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων – όχι μόνο λειτουργεί παράνομα αλλά κάθε νύχτα άγνωστοι βάζουν φωτιά στα απορρίμματα και κυρίως στα πλαστικά δημιουργώντας μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα που καλύπτει τα σπίτια της ευρύτερης περιοχής στην Γαστούνη , σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

   Το νέφος αυτό όπως καταγγέλλει η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ) , είναι επιβαρυμένο με επικίνδυνες τοξικές ουσίες και κυρίως καρκινογόνες διοξίνες οι οποίες εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία. Τα ανωτέρω επισημαίνουν και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.

   Όπως αναφέρεται στην ΑΠ:2897/ 1.9.2011 έκθεση της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδος, ακόμα και την ημέρα της αυτοψίας στην παράνομη χωματερή, είχε εκδηλωθεί φωτιά που σιγόκαιγαν τη μάζα των απορριμμάτων. «Στον χώρο δεν βρισκόταν κάποιος υπεύθυνος από τον δήμο του Πηνειού ή την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα αποπνιχτική με αποτέλεσμα την δημιουργία σοβαρών κινδύνων τόσο για το περιβάλλον όσο και για την δημόσια υγεία λόγω της γειτνίασης με καλλιέργειες βρώσιμων προϊόντων…» - αναφέρει η έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος οι οποίοι κάνουν λόγο και για τον κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.

   Όπως αναφέρουν: «Τα στραγγίσματα από το κανάλι (που περνάει δίπλα από τα απορρίμματα) διοχετεύονται ανεπεξέργαστα στις παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις με αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον από την διαφυγή σταγγισμάτων προς τα κατώτερα εδαφικά στρώματα και τα υπόγεια και επιφανειακά ύδατα όπως και στις γειτονικές καλλιέργειες…»

    Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος καταγγέλλουν επίσης τον δήμο Πηνειού ότι ενώ με βάση τις αποφάσεις των αρμοδίων «δεν επιτρέπεται η συνέχιση οποιασδήποτε διάθεσης η καύσης κάθε είδους στερεών αποβλήτων στον ΧΑΔΑ, και ότι η διάθεση των απορριμμάτων θα γίνεται στον ΧΑΔΑ Λεχαινών παρ, όλα αυτά κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο δήμος συνεχίζει την εναπόθεση στερεών αποβλήτων στον εν λόγω χώρο».

   Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στην «Ε» τους αρμόδιους του δήμου Πηνειού για προκλητική αδιαφορία και τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση που συνεχιστεί η καύση των απορριμμάτων στον παράνομο σκουπιδότοπο.

nodaros@enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ Μάκη λέω ότι οι κάτοικοι πρέπει να κάτσουν ήσυχα και να πάψουν να ενοχλούν.
Οι Δήμαρχοι γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τα πορίσματα, με την ανοχή της πολιτείας και ίσως και της Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ