ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ



ΣΕ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ 

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

     Την επέτειο των 25 ετών από τον καταστροφικό σεισμό της Καλαμάτας επέλεξε χθές ο Εγκέλαδος για να κάνει ξανά αισθητή την παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή προκαλώντας πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους αφού στο μυαλό τους ξύπνησαν οι μνήμες του 1986.

     Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών οι σεισμογράφοι του κατέγραψαν χθές στις 6.35 το πρωί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ το επίκεντρο του οποίου εντοπίζεται 26 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Καλαμάτας στην περιοχή της Οιχαλίας και σε βάθος πέντε χιλιόμετρα.

   «Ξυπνήσαμε από το δυνατό κούνημα και φυσιολογικά ανησυχήσαμε διότι ο σεισμός εκδηλώθηκε ακριβώς την ημέρα που ξεκινάμε τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση 25 ετών από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή μας. Η τύχη και η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι ευτυχώς χωρίς να έχουμε αυτή τη φορά ζημιές» - δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

     Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ευρύτερη περιοχή της Οιχαλίας στην Μεσσηνία βρίσκεται σε σεισμική διέγερση από τον περασμένο Ιούνιο καθώς έχουν εκδηλωθεί εκατοντάδες μικροί σεισμοί με μεγαλύτερο τον χθεσινό και εκείνον της 14ης Αυγούστου με μέγεθος 4,8 Ρίχτερ. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η γη τρέμει κάτω από τα πόδια τους καθώς καθημερινά εκδηλώνονται μικροσεισμοί ακολουθούμενοι από υπόκωφη βουή. Μάλιστα για το θέμα αυτό στις 27.6.2011 ο δήμος Οιχαλίας έστειλε επίσημο έγγραφο προς το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ζητώντας διευκρινίσεις.

   «Ο χθεσινός σεισμός είναι μέρος της σεισμικής ακολουθίας των σεισμών που εκδηλώνονται στην περιοχή από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα. Παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου, λόγω του ισχυρού σεισμικού δυναμικού που είχε στο παρελθόν η περιοχή προκειμένου να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η βοή από τους σεισμούς οφείλονται στο μικρό εστιακό τους βάθος» - δήλωσε στην «Ε» ο σεισμολόγος του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Θύμιος Σώκος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ