ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ?







ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ...


Ανακοίνωση με …γενικολογίες για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έβγαλε πριν από λίγο ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας αλλά ξέχασε μερικά σημαντικά να μας πει…


Δεν έβγαλε λέξη για  τα μπαζωμένα ρέματα ( ελάτε να σας τα δείξουμε αν  θέλετε…) και τα ακαθάριστα επί χρόνια αποστραγγιστικά αυλάκια στις παρυφές της πόλης των Λεχαινών που προκάλεσαν τρομερές πλημμύρες σε πολλά σπίτια στην περιοχή «υδραγωγείο»( και αυτά ελάτε να σας τα δείξουμε…)

Ο κύριος Καφύρας δεν είπε λέξη για τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής που ξενύχτησαν βρεγμένοι μέχρι το κόκαλο προσπαθώντας να ανοίξουν με αξίνες αυλάκια για να φύγει το νερό από τα φραγμένα με καλάμια και μπάζα αποστραγγιστικά αυλάκια… ( ελάτε να τους γνωρίσετε από κοντά. Κάποιοι από αυτούς σας ψήφισαν…)

Ποιος θα αποζημιώσει κύριε Καφύρα εκείνους που υπέστησαν ζημιές από τα νερά που πλημμύρισαν τα σπίτια και τις αποθήκες τους και ποιός θα πληρώσει για την καταστροφή ?

Τελικά σε αυτόν τον νομό κανείς δεν ευθύνεται για τίποτα ? Και κανείς δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί από τσίπα ? 

Μάκης Νοδάρος (κάτοικος περιοχης "υδραγωγειου"  

*** Και κάτι ακόμα : Μιά που στεναχωριέστε τόσο πολύ για το Κοτύχι...Εκείνη η περιβόητη μελέτη γιά την προστασία του "λούρου" στο Κοτύχι που είναι? Αν δεν κάνω λάθος καποιοι σας εχουν ζητήσει παρέμβαση εδώ και ένα χρόνο...αλλά πέρα βρέχει! 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ  ΧΑΡ. ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ                                                  16.11.2011

Τα  ακραία καιρικά φαινόμενα και κυρίως λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που έπληξαν το βόρειο τμήμα του Νομού Ηλείας είχαν ως αποτέλεσμα τις έντονες πλημμυρικες καταστάσεις κυρίως στην περιοχή Λεχαινών – Αρετής , με αποτέλεσμα την κατάρρευση του αναχώματος στην Λίμνη Κοτυχίου  και την είσοδο σε αυτήν όλων των μεγάλων πλημμυρικών παροχών.
Στην περιοχή επισης πλημμύρησαν στάβλοι και αγροτικές καλλιέργειες .

Αμέσως μεσημέρι του Σαββάτου την περιοχή επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας  Χαρ. Καφύρας συνοδευμένος από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Μ. Καλογερόπουλο και τον Υπεύθυνο της Πολιτικης Προστασίας  της Π.Ε  Ηλείας της ΠΔΕ  Κ. Μπαλκάμο για την επιτόπια εξέταση των προβλημάτων που προέκυψαν και την δρομολόγηση των αναγκαίων παρεμβάσεων που απαιτούντο . Στην περιοχή   συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΓΟΕΒ Ν. Φάμελλο , τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Παππά και τον Αντιδήμαρχο Χ. Παλαιολόγο.

Στην συνεχεία ο Αντιπεριφερειάρχης  Χαρ. Καφύρας επισκέφτηκε  την  Μυρσίνη & το Νεοχώρι όπου και εκεί υπήρξαν έντονα φαινόμενα πλημμύρων επειδή οι αντλίες του Β1 αντλιοστασίου της Μυρσίνης δεν λειτούργησαν λόγω βλάβης , με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν , οικίες ,αποθήκες, στάβλοι και θερμοκήπια .
Το βράδυ του Σάββατου 15.10.2011 ο Αντιπεριφερειάρχης  Χαρ. Καφύρας, επισκέφτηκε την περιοχή της Βουπρασίας όπου  και εκεί υπήρξαν έντονα φαινόμενα πλημμυρών και μαζί με τον Δήμαρχο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης  Δ. Αρβανίτη επέβλεψαν σε διαφορές αναγκαίες ανακουφιστικές παρεμβάσεις σε δρόμους και χείμαρρους.

Σήμερα Κυριακή 16.10.2011 ο Αντιπεριφερειάρχης  Χαρ. Καφύρας σε συνεννόηση με τον ΓΟΕΒ προώθησε ένα ερπυστριοφόρο όχημα (μπουλντόζα ) ,  στην διάθεση του ΤΟΕΒ και  την Δευτέρα θα διατεθεί άλλο ένα ερπυστριοφόρο όχημα (μπουλντόζα ) και ο μεγάλος Γερανός  TRACK – LINE για καθαρισμό της κεντρικής αποστραγγιστικής διώρυγας.

Το μεσημέρι της Κυριακής 16.10.2011 ο Υπεύθυνος της Πολιτικης Προστασίας  της Π.Ε  Ηλείας της ΠΔΕ  Κ. Μπαλκάμος συμμετείχε στη συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικης Προστασίας  στο Δημαρχείο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Αύριο Δευτέρα 17.10.2011  μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχης  Χαρ. Καφύρα συνεργεία της Π.Ε  Ηλείας αποτελούμενα από Μηχανικούς ,Γεωπόνους, υπάλληλους της Δ/σης Ανάπτυξης (Εμπορίου) θα επισκεφτούν την περιοχή  για αναλυτικές εκτιμήσεις των πάσης φύσεως ζημιών.

Τέλος επίσης  αύριο Δευτέρα 17.10.2011   2011 ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας θα δώσει αναλυτική συνέντευξη τύπου για την εκτίμηση των ζημιών και παραπέρα ενέργειες δράσεις και διεκδικήσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιατι βρε Μακη πότε και ποιός ηταν αυτος που παραδεχτηκε οτι τα εκανε σκατα στην Ηλεια? πότε και ποιός ηταν αυτος που εκανε κατι καλο για την Ηλεια διχως κερδος 5πλασιο? Πότε και ποιός ηταν αυτος που τιμωρηθηκε απο την "αδεκαστη" δικαοσυνη για ολα οσα μαστιζουν τον Νομό τουτο? Πότε και Ποιός????

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ