ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΗΛΕΙΑ : ΟΜΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2007...ΟΜΕΡΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ 2012...


Η ΟΜΕΡΤΑ ...ΟΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ

Το καλοκαίρι του 2007 ήταν ο «στρατηγός άνεμος» και οι «ασύμμετρες απειλές» που σκόρπησαν τον θάνατο και την καταστροφή σε ολόκληρη σχεδόν την Ηλεία . Ετσι έγραφαν τότε οι τοπικές εφημερίδες. Ετσι τιτίβιζαν τα γνωστά παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας…   

Τον Φλεβάρη του 2012… ήταν  τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και οι …τόνοι βροχής ανά στρέμμα που έπεσαν ξαφνικά στην πόλη του Πύργου , οι αιτίες που πνίγηκε η ηλικιωμένη , που πλημμύρισε το νοσοκομείο , οι εργατικές κατοικίες , το ΚΤΕΛ , οι επιχειρήσεις , τα σπίτια , οι δρόμοι…

Στην πρώτη περίπτωση και παρά τις λυσσαλέες πολιτικές και κομματικές παρεμβάσεις οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας  , αγνοώντας κάθε μορφή πίεσης , μετά από προσφυγή των συγγενών  των τραγικών θυμάτων που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσα στις φλόγες στέλνουν σε δίκη στις  8 Μάρτη 2012 , τα πρόσωπα που κατά την κρίση των δικαστικών Αρχών ευθύνονται για την καταστροφή …
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι :
Η Σοφία Α. Νικολοπούλου, συνταξιούχος ΟΓΑ.
Ο πρώην νομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας.
Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Π. Χρονόπουλος.
Ο Ν. Μιχαλόπουλος, τότε προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων.
Ο Π. Τσούρας, εποχικός πυροφύλακας.
Ο Φ. Παππάς, πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι ανωτέρω κατηγορούνται για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για εμπρησμό πραγμάτων από αμέλεια και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Στην δεύτερη περίπτωση της καταστροφής από τα νερά , τα πράγματα είναι ακόμα …ρευστά ενώ γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα από τους γνωστούς μηχανισμούς της αδιαφάνειας και της διαπλοκής στην Ηλεία , να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και στους τόνους βροχής ανά στρέμμα …που όπως είπαν οι αρμόδιοι , έπεσε ξαφνικά  στον κατακαημένο Πύργο.

Πότε άραγε οι αρμόδιοι του δήμου Πύργου καθάρισαν τα φρεάτια , τα ρέματα και τους χείμαρρους της πόλης?

Πού είναι οι σχετικές δράσεις και τα κονδύλια ( Ψάξαμε χθες όλη τη νύχτα στη Διαύγεια αλλά δεν βρήκαμε τίποτα σχετικό).

Πού οφείλεται η αδυναμία του ΓΟΕΒ να καθαρίσει σε επίπεδο 100% τις αποστραγγιστικές τάφρους που βρίσκονται στην περιοχή ? Ποιος και γιατί «φράκαρε» η δεν ενέκρινε τα σχετικά κονδύλια και ποιος διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό ?

Ποιος και γιατί και με ποια μελέτη «σωληνοποίησε» από την δεκαετία του 1980 !  τον χείμαρρο που περνάει πίσω από το ΚΤΕΛ, και τις εργατικές κατοικίες με αποτέλεσμα την ουσιαστική φραγή του ?

Υπάρχουν μπαζωμένα και καταπατημένα  ρέματα στην πόλη του Πύργου και από ποιους ?

Υπάρχουν κακοτεχνίες στα αποστραγγιστικά έργα και γιατί αυτές δεν εντοπίστηκαν έγκαιρα από τους αρμόδιους?

Ποιος ευθύνεται για την πλημμύρα στο νοσοκομείο του Πύργου που για την ανέγερσή του μέσα στον βάλτο …πλήρωσαν οι Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες μερικά εκατομμύρια ευρώ ? Τι έλεγαν οι σχετικές μελέτες για την προστασία του κτηρίου από το νερό το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναβλύζει ! από τα υπόγειά του ?    

Και τέλος …ποιος είχε την ευθύνη ενημέρωσης των δήμων για το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που πλησίαζε την Ηλεία και γιατί δεν το έπραξε ?

Πίσω από τις απαντήσεις των ανωτέρω (και άλλων πολλών ερωτημάτων) θα πρέπει να αναζητήσουν οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας τις αιτίες της πρόσφατης καταστροφής στον Πύργο Ηλείας που είχαν σαν αποτέλεσμα τις τεράστιες υλικές ζημιές και τον πνιγμό μιάς ηλικωμένης γυναίκας.

Και μέχρι να βγάλουν το τελικό τους πόρισμα …τα γνωστά πληρωμένα παπαγαλάκια της διαπλοκής και των γραφείων Τύπου των αποτυχημένων πολιτικάντηδων θα τιτιβίζουν στο ρυθμό των μη ευθυνών των αρμοδίων…αφεντικών τους .

Παλιά τους τέχνη κόσκινο …



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ : http://pyrgos-news.blogspot.com/2012/02/m-2007.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ