ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ




ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ο.Υ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΕΝΩ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΝΟΔΑΡΟΥ

ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΠΑΤΡΙΣ" ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 


22.2.2012

ΠΡΟΣ : ΕΣΗΕΑ – ΕΣΗΕΠΗΝ – ΠΟΕΣΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας 

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Στις 15.2.2012 στην ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση» εμείς οι δημοσιογράφοι,  Γιώργος Μαρινόπουλος (ΝΕΤ μέλος της  ΕΣΗΕΠΗΝ) και Μάκης Νοδάρος (Ελευθεροτυπία μέλος της  ΕΣΗΕΑ) παρουσιάσαμε ρεπορτάζ που αφορούσε σοβαρές καταγγελίες πολιτών και επαγγελματιών της Ηλείας για την δράση επίορκων εφοριακών στη Δ.Ο.Υ Πύργου Ηλείας.

Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι διάφοροι επιχειρηματίες της Ηλείας με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο , προκειμένου να εισπράξουν χρήματα ή να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία ,  λάμβαναν από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ φορολογικές ενημερότητες  παράνομα και κατά παρέκκλιση του TAXIS με εντολές «άνωθεν» χωρίς να καταβάλουν την οφειλή τους όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Στο «κόλπο» - σύμφωνα με τις καταγγελίες – ήταν και ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού. Αναφέραμε επίσης και άλλες σοβαρές καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της συγκεκριμένης Δ.Ο.Υ που είχαν δημοσιευτεί στις  4.8.2010 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»,  για τις οποίες μέχρι σήμερα για άγνωστους λόγους  δεν έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.     

Μια ημέρα πριν το ρεπορτάζ της ΝΕΤ ,  ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης , αξιολογώντας τις καταγγελίες και τις πληροφορίες από υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών,  διέταξε την διενέργεια ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ  ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ.
Μάλιστα ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος παρέδωσε στις δικαστικές Αρχές της Ηλείας,  συγκεκριμένα στοιχεία από τις καταγγελίες των πολιτών  που αφορούσαν την υπόθεση.  

Στις 22 Φεβρουαρίου 2012 η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» του Πύργου Ηλείας παραβαίνοντας κάθε αρχή δεοντολογίας και νομιμότητας , ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ η ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΝΕΤ , δημοσίευσε στην σελίδα 10 , ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ – καταγγελία με τίτλο, «Θέση των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ Πύργου στα δημοσιεύματα  περί «επίορκων εφοριακών» , το περιεχόμενο του οποίου προσβάλει βάναυσα το λειτούργημα του δημοσιογράφου , τα ΜΜΕ που εργαζόμαστε και εμάς προσωπικά καθώς μας χαρακτηρίζει συκοφάντες , λασπολόγους και ψεύτες ! Καλείται μάλιστα μέσω του κειμένου το συνδικαλιστικό τους όργανο να μηνύσει (!) εμάς και τα ΜΜΕ που παρουσίασαν την σχετική είδηση , αν δεν παρουσιάσουμε τις καταγγελίες  για την δράση των επίορκων εφοριακών της Δ.Ο.Υ Πύργου Ηλείας. Δηλαδή μας καλεί να υποκαταστήσουμε την Δικαιοσύνη και να δώσουμε στην δημοσιότητα τις «πηγές» μας σπάζοντας το δημοσιογραφικό απόρρητο , παραβαίνοντας έτσι τον δημοσιογραφικό κώδικα δεοντολογίας. Κι όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα δικαστική έρευνα.

Με δεδομένο ότι ως δημοσιογράφοι κάναμε τη δουλειά μας σωστά και μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου και της ενημέρωσης των πολιτών χωρίς να αναφέρουμε ονόματα υπαλλήλων , ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΗΕΠΗΝ και την ΠΟΕΣΥ , να καταδικάσει την επιχείρηση φίμωσης και τρομοκράτησης που επιχειρείται ευθέως στο πρόσωπό μας , επειδή τολμήσαμε να αναδείξουμε ένα θέμα το οποίο εκτός από τις κοινωνικές διαστάσεις που έχει , βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση.

Ζητάμε επίσης να καταδικάστε την προκλητική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» του Πύργου Ηλείας,  η οποία δημοσίευσε ανώνυμη επιστολή με συκοφαντικό περιεχόμενο στο πρόσωπό μας , για ένα θέμα που ποτέ δεν δημοσίευσε η ίδια. 

Με εκτίμηση

Γιώργος Μαρινόπουλος ( ΝΕΤ) – Μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ

Μάκης Νοδάρος ( ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) – Μέλος της ΕΣΗΕΑ    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στον εισαγγελέα τα έδωσες τα ονόματα; Αυτό μετράει. Αν το έκανες, μπράβο σου, άν όχι, φευ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ