ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ : ΦΩΤΙΑ , ΚΛΟΠΕΣ , ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ...





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ "ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ"
http://www.koutipandoras.gr/?p=15966   

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ   

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ


Την υποκρισία και τον ζαμαν φουτισμό μιας από χρόνια μιας ξεχαρβαλωμένης κρατικής μηχανής, τα γρανάζια της οποίας συνθέτουν μια σουρεαλιστική Πολιτεία, ανέδειξε η πρόσφατη εισβολή των κουκουλοφόρων στο Παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και η αρπαγή 65 συνολικά αρχαίων αντικειμένων ανεκτίμητης αξίας.
Ο παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικός χώρος δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αντικείμενο αρνητικών σχολίων από τα διεθνή ΜΜΕ καθώς εντός και πέριξ αυτού συνέβησαν τα τελευταία χρόνια απίστευτα γεγονότα τα οποία παρότι διέσυραν την χώρα μας διεθνώς, εν τούτοις δεν προκάλεσαν ούτε μία παραίτηση από ευθιξία .
Το πλήθος των εκατομμυρίων ευρώ που ξοδεύτηκαν κατά το παρελθόν από την Πολιτεία για την προστασία και την ανάδειξη του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου , κατέληξαν στις τσέπες των εργολάβων αλλά φαίνεται ότι δεν προστάτεψαν ούτε ανέδειξαν όπως έπρεπε τις αρχαιότητες.

Τα γεγονότα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας , επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αναλγησία και την αδιαφορία των αρμοδίων με τους παχυλούς μισθούς και τις λαμπρές θέσεις των χιλιάδων ευρώ μηνιαίως…
 


Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ΛΟΦΟΥ


Τον Αύγουστο του 2007 ένα από τα πύρινα μέτωπα που σκόρπησαν τον θάνατο και την καταστροφή στην Ηλεία , εισβάλλει στην Αρχαία Ολυμπία ! Οι φλόγες κάνουν στάχτη τον Κρόνιο Λόφο , «γλύφουν» τις εγκαταστάσεις των μουσείων και μαυρίζουν το τοπίο και τις ψυχές των Ελλήνων. Το πανάκριβο αυτόματο σύστημα κατάσβεσης της φωτιάς δεν λειτούργησε ποτέ…
Παρά την καταστροφή και την παγκόσμια κατακραυγή για εκείνους που ευθύνονταν, ούτε ένας εκ των αρμοδίων δεν δηλώνει παραίτηση.
Ο τότε υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Γιώργος Βουλγαράκης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του κάνει λόγο για …μερικά καμένα δένδρα ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ :



Ο τότε γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλος δεν γνώριζε κι αυτός τίποτα για την καταστροφή από την πυρκαγιά του Κρόνιου Λόφου : ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ :





ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΚΙΟΝΟΚΡΑΝΟ !


Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2009 άγνωστοι κλέβουν από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας ένα παλαιοχριστιανικής εποχής κιονόκρανο !
Η τότε αναπληρώτρια προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη, ενημερώνεται από την προϊσταμένη της Ζ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας, Γεωργία Χατζή, ότι σύμφωνα με αναφορά φύλακα απουσίαζε από τη θέση του κιονόκρανο διαστάσεων 30 εκ. επί 30 εκ. επί 20 εκ. που ανήκε σε Παλιοχριστιανική Βασιλική των αρχών του 6ου αιώνα μ.Χ. Το κιονόκρανο, μαζί με άλλα παρεμφερή αρχιτεκτονικά μέλη, βρισκόταν τοποθετημένο πάνω σε τοιχίο του ναού, στον υπαίθριο χώρο.
Η έρευνα που ακολουθεί δεν έχει αποτέλεσμα και το αρχαίο κιονόκρανο χάνεται για πάντα…
Και τότε παρά τον σχετικό θόρυβο …κανείς εκ των αρμοδίων δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί !


Η «ΜΑΦΙΑ» ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


Τον Αύγουστο του 2011 η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει με στοιχεία ότι πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας δραστηριοποιείται κύκλωμα που έχει σχέση με την «μαφία των σκουπιδιών» η οποία στο όνομα της σιωπής τρομοκρατεί , απειλεί και εκβιάζει ντόπιους κατοίκους. Το κύκλωμα μεταφέρει επί σειρά ετών στην περιοχή Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας, τις νύχτες με νταλίκες σκουπίδια από γειτονικούς νομούς, ρυπαίνοντας και υποβαθμίζοντας ανεξέλεγκτα τον ιστορικό ποταμό Αλφειό και το περιβάλλον.
Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην περιοχή αναφέρονται στην έκθεση του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ), η οποία στις 2.8.2011 διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ Γιώργος Μαρινόπουλος, με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», παρουσιάζει μαρτυρίες και επώνυμες καταγγελίες των κατοίκων. Αμέσως μετά το ρεπορτάζ ένας από αυτούς, ο Τάσος Δαμάσκος, δέχεται τηλεφωνικές απειλές επειδή τόλμησε να καταγγείλει τα όσα διαδραματίζονται τις νύχτες δίπλα από τον ποταμό.
Και σε αυτή την περίπτωση κανείς εκ των αρμοδίων δεν μιλά και δεν δηλώνει παραίτηση από ευθυξία…


Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ


Και φτάνουμε στο πρόσφατο γεγονός της εισβολής των δύο κουκουλοφόρων στο Παλαιό Μουσείο με την αρπαγή των 65 αρχαίων αντικειμένων . Ο νυχτοφύλακας βάση του προγράμματος είχε αποχωρήσει στις έξι το πρωί ενώ η πρώτη φύλακας ημερήσιας βάρδιας έφτασε στις 7.30 π.μ. και μετά απο ελάχιστα λεπτά έγινε η ληστεία…Η προϊσταμένη Γεωργία Χαντζή είχε ενημερώσει από τον Νοέβρη του 2011 για την έλλειψη προσωπικού αλλά οι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα… ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ :



Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος αμέσως μετά τη κλοπή δηλώνει την παραίτησή του από ευθιξία … αλλά αυτή εμμέσως πλην σαφώς δεν γίνεται δεκτή από τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμοκι έτσι η βαρύγδουπη παραίτηση μετατρέπεται σε πολιτικό πυροτέχνημα !


ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΑΠΙΖΟΥΝ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !


Αυτά σε ότι αφορά το ισόγειο του Παλαιού Μουσείου . Γιατί στο υπόγειό του η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη.
Εκεί βρίσκεται εγκατεστημένη από το 2008 η Ψηφιακή Έκθεση της Ιστορίας των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων .
Στην ιστοσελίδα http://www.infosoc.gr/infosoc/el-GR/epktp/piousendiaferei/idiotes/pshfiakes/greek_culture.htm
που για άγνωστους λόγους κατέβηκε προ ημερών από το Διαδίκτυο , διαβάζουμε μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο έργο που εντάχθηκε στο έργο « Της Κοινωνίας της Πληροφορίας» είχε προϋπολογισμό 5.000.000€ (!)
Σκοπός του έργου ήταν η ολοκληρωμένη παρουσίαση και ανάδειξη της ιστορίας των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, ενός από τα σημαντικότερα και παγκόσμιας εμβέλειας και ενδιαφέροντος θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Όμως η συγκεκριμένη έκθεση, που κόστισε στον ελληνικό δημόσιο μερικά εκατομμύρια ευρώ, λειτούργησε ελάχιστο χρονικό διάστημα και μετά σταμάτησε καθώς διαπιστώθηκε ότι το κτήριο του Παλαιού Μουσείου «έμπαζε» υγρασία και νερά (!) με κίνδυνο να καταστραφούν οι σχετικές πανάκριβες εγκαταστάσεις, ενώ δεν υπήρχε και το ανάλογο προσωπικό…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάκη δεν μπάζει μόνο το κτήριο του Παλαιού Μουσείου υγρασία και νερά αλλα και τα μυαλά των ιθυνόντων!!!!

ΑΙΣΧΟΣ!!!

Youla είπε...

Μα είναι να τρελαίνεσαι... Ενα ένα να τα γράφεις Μάκη, όχι όλα μαζί! Πραγματικά, ήδη από τις φωτιές του '07 είχα σοκαριστεί, αλλά τώρα εχω θυμώσει τόσο ολύ. Ανίκανοι άνθρωποι που δεν μπορούν/δε θέλουν να φυλάξουν έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ανθρωπότητας. Μήπως ο Δήμος Ολυμπίας (?) να αρνηθεί να δώσει την Ολυμπιακή φλόγα φέτος σαν αντίδραση σε αυτά που έγιναν; Μια ιδέα... Δεν ξέρω τι να πω!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ