ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΗΛΕΙΑΣ



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ !

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΟΒΕ ΚΟΡΔΕΛΕΣ !

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΑΧΑΡΩΣ...

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ 


"ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ"http://www.koutipandoras.gr/?p=15184

Μιά σειρά σοβαρότατων παραλείψεων και παρατυπιών που αφορούν το κτισμένο από την ΔΕΠΑΝΟΜ κτήριο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως Ηλείας , επισημαίνει με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό τους προς τον δήμο και το «αμαρτωλό» τοπικό πολεοδομικό γραφείο, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι «καυτές» επισημάνσεις του Σ.Ε.Ε.Δ εκθέτουν σοβαρά σε πολιτικό επίπεδο, τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος φέρεται να παρενέβη ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του κτηρίου παρά την αντίθετη άποψη των αρμοδίων υπηρεσιών.
Αυτό αποκαλύπτει δημόσια ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος στην προεκλογική του ομιλία . Όπως λέει επι λέξει :

« Φτιάξαμε το Κέντρο Υγείας , και τρέξανε να κάνουνε καταγγελία. Πριν τρεις μήνες ήρθε χαρτί από το ΠΕΧΩ της Πάτρας να σταματήσουν οι εργασίες. Εάν δεν ήταν ο Αβραμόπουλος την ημέρα που στείλανε την επιστολή επάνω για να ανακληθεί η άδεια θα είχε σταματήσει και θα ήταν και αυτό γιαπί…Γιατί εκεί είναι χώρος πρασίνου.»
( ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 3.36 λεπτό και μετά…)








Το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. με το 79/25.1.2012 έγγραφό του ζητά από το δήμο Ζαχάρως και την πολεοδομία να απαντήσουν γραπτώς και τεκμηριωμένα προσκομίζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, σε εφτά συνολικά «ερωτήματα – διαπιστώσεις» των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που δείχνουν ότι το Κέντρο Υγείας ανεγέρθηκε με μη νόμιμο τρόπο, μη νόμιμη άδεια και σε χώρο που δεν επιτρεπόταν να κτιστεί.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό έγγραφο :

« Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η 22/2008 οικοδομική άδεια για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας , εκδόθηκε σε χώρο που σύμφωνα με το ΓΠΣ προοριζόταν για άλλη χρήση (πολιτιστικών δραστηριοτήτων) και επομένως εκδόθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι σχετικές προβλέψεις , κατευθύνσεις και απαγορεύσεις του ΓΠΣ κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν.1337/1983»

« Η υπηρεσίας σας ( σ.σ: πολεοδομία Ζαχάρως) χορήγησε την οικοδομική άδεια θεωρώντας ότι το οικόπεδο βρίσκεται εντός οικισμού προ του έτους 1923 , χωρίς να έχει προβεί προηγουμένως και στην διαπίστωση περί του καθεστώτος του οικοπέδου , όπως προκύπτει από την έλλειψη των σχετικών στοιχείων από τον φάκελο της οικοδομικής άδειας ( βεβαίωση αυτοψίας και βεβαίωση δημάρχου επί του τοπογραφικού διαγράμματος.)

«Σύμφωνα με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης του ΠΔ/24.05.1985(ΦΕΚ 270/Δ) ,(άρθρο 1 παρ 1α) , το οικόπεδο επί του οποίου χορηγήθηκε η οικοδομική άδεια , εμβαδού 2.644,23 τμ , δεν έχει την κατά κανόνα αρτιότητα τόσο λόγω εμβαδού μικρότερου του απαιτούμενου των 4.000 τμ , όσο και λόγω έλλειψης προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο. Προκειμένου δε να είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως κατά παρέκκλιση άρτιο ως εντός της ζώνης των 500 μ. από τα όρια του οικισμού απαιτείται , βάση των διατάξεων της παρ. 2α) κατά την 24.4.1977 ημέρα δημοσίευσης του από ΠΔ/05.4.1977 (ΦΕΚ133/Δ). Ωστόσο , στον φάκελο της οικοδομικής άδειας δεν υπάρχουν οι σχετικοί τίτλοι του οικοπέδου προκειμένου να αποδεικνύεται η κατά παρέκκλιση αρτιότητα , όπως αυτό απαιτείται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του ΠΔ 13.7.1993 περί του τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών».

«Δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 6 του ΠΔ/06.10.1978 (ΦΕΚ538/Δ’) σύμφωνα με τις οποίες οι όροι δόμησης νοσοκομείων και κλινικών εκτός σχεδίου κυμαίνονται εντός ορισμένων πλαισίων και εγκρίνονταν, κατόπιν ορισμένης διαδικασίας, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, αλλά χρησιμοποιήΟηκαν οι ευμενέστερες ως επί το πλείστον διατάξεις του Π.Δ. της 2/13.03.1981 (ΦΕΚ: 138/ Δ’) περί των οικισμών προ του έτους 1923, με αποτέλεσμα η πραγματοποιηθείσα δόμηση στο κτίριο να υπερβαίνει την επιτρεπόμενη, βάσει των διατάξεων του άρθρου 6 του ΠΔ/06.10.1978 (ΦΕΚ 538/Δ’), ως προς την κάλυψη και τις αποστάσεις του κτηρίου από τα όρια του οικοπέδου.»

« Δεν υπάρχει η περιβαλλοντική αδειοδότηση του Κέντρου Υγείας, η οποία αποτελεί την :προϋπόθεση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 1650/1986 περί προστασίας του :περιβάλλοντος, όπως ισχύουν μετά το Ν. 3010/02, καθώς και της με αρ. ΗΠ/15393/2332/05.08.2002 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 1022/8′).»

«Στο φάκελο της οικοδομικής άδειας δεν υπάρχουν οι εγκρίσεις των αρμόδιων δασικών και αρχαιολογικων υπηρεσιών, όπως απαιτείται για την έκδοση οικοδομικών αδειών σε εκτός σχεδίου περιοχή, βάσει των διατάξεων του άρθρου 3 παρ. 1ια του Π.Δ. της 13.07.1993 περi. του τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών.

« Τα σχέδια της Αρχιτεκτονικής μελέτης του κτιρίου δεν φέρουν την έγκριση της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) όπως απαιτεiται από τ.ις διατάξεις του άρθρου 3 τ.ου Ν. 1577/85 (ΓΟΚ/85) και της με αρ. 31252/1530/87 απόφασης Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.»

Στις 19.9.2009 ο τότε Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σήμερα Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρέδωσε στους κατοίκους της Ζαχάρως, το κτήριο που σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην ιστοσελίδα του, κόστισε 2.750.000 ευρώ…http://www.avramopoulos.gr/content/παράδοση-kέντρου-yγείας-στη-ζαχάρω

Όπως είχε αποκαλύψει τότε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» η προεκλογική φιέστα του κ. Αβραμόπουλου στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως κόστισε στον δήμο 6.000 ευρώ (!). Χρήματα που ενέκρινε μετά από θυελλώδη συνεδρίαση η δημαρχιακή επιτροπή και παρά τις έντονες αντιδράσεις μελών της που έκαναν δημόσια λόγο «…για σπατάλες του προέδρου και της δημαρχιακής επιτροπής, για την προεκλογική φιέστα της Νέας Δημοκρατίας». Μάλιστα τότε η αντιπολίτευση του δήμου είχε καταγγείλει στην «Ε» ότι το Κέντρο Υγείας είχε χτιστεί σε χώρο που δεν προβλεπόταν για αυτή τη χρήση …

Ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το θέμα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΝΑ.
ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΝΕΡΑ. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΤΗΡΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΚΑΝΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ? ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ?

ΠΥΘΙΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα κάνανε παράνομα για να αποφύγουν δήθεν τη γραφιοκρατία αλλά στην πραγματικότητα για να κονομάνε αφού κανένας δεν θα έβρισκε άκρη με τόσες παρανομίες. Ο Δημητράκης ο Αβραμόπουλος, ο Πανταζής στο κράτος της Ζαχάρως και όλοι όσοι είναι σαν τα μούτρα τους καταντήσανε την ελλάδα παράγκα. Ούστ βρε αλλάζουνε τα πράγματα ο λαός ξυπνάει.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ Τ0 ΙΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ???
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Α'ΦΑΣΗ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΧΙΛ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
ΙΣΟΓΕΙΟ-ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 5 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΑΧΑΡΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ
2.650.000,00 ΜΕ Φ.Π.Α!ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ 1,5%......ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ 2.750.000,00??? ΕΧΕΤΕ ΦΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ!!! ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ! ΚΑΙ Ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΕΡΣΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝ! ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΤΗΝ Α΄ΦΑΣΗ !!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ!!!ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΜΑΡΤΙΟ...ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βάζω στοίχημα, οτι ούτε η ανάδοχος εταιρεία,ούτε ο Δήμος, έχουν δηλώσει τα χρήματα που λέει η σύμβαση!!!
Εκεί είναι το ΖΟΥΜΙ!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ