ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΤΡΙΣ ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ...




 "ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ" ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΔΑΡΟΥ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 

ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ : http://www.koutipandoras.gr/?p=16051


 Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Όταν μετά τις φωτιές του 2007 στην Ηλεία, είχαμε παρουσιάσει στο Κουτί της Πανδώρας μια μεγάλη έρευνα για την ανομία στην περιοχή που λειτουργούσε ως ηθικός αυτουργός για την καταστροφή από τις φωτιές, είχε γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια από όσους κατονόμαζε η έρευνα για να μας φιμώσουν.

Αρχικώς με απειλές, μετά με τηλεφωνήματα σε εκδότες και τελικώς με αγωγές. Ο κουμπουροφόρος τέως Δήμαρχος Ζαχάρως προχώρησε μάλιστα σε δημόσιες απειλές για «εκτελέσεις» και άλλα σχετικά.

Την ίδια περίοδο ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος, ξυλοκοπήθηκε άγρια από κάποιους που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του. Πολλοί από αυτούς που είχαν το θάρρος να κάνουν καταγγελίες, είδαν σε μία νύχτα τα σπίτια τους να καίγονται.

Τα 3 προηγούμενα χρόνια, η δημοσιογραφία και- πρέπει να το πούμε-και η Δικαιοσύνη, έδωσαν μια μάχη για να καθαρίσει η περιοχή από την ιδιότυπη μαφία που περιλάμβανε πολιτικούς,αστυνομικούς, μπράβους.

Ο τότε Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, είναι πλέον έκπτωτος και μαζί με την ομάδα του έχει πάνω από 115 υποδικίες με σοβαρές κατηγορίες. Πρώην νομάρχες, πολεοδόμοι, εφοριακοί, εργολάβοι, που διαπλέκονταν μέσα από ένα σύστημα παράνομης δράσης και αλληλουποστήριξης είναι και αυτοί υπόδικοι.

Ο πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες καθώς η έρευνα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων βρήκε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του. Οι ευηπόληπτες αρχές της περιοχής που εκκλησιάζονταν, έκοβαν κορδέλες και παρανομούσαν «για το λαό» δεν μπορούν να κοροιδέψουν παρά ελάχιστους πια,που ίσως να έχουν εξυπηρετηθεί.

Πριν μία βδομάδα ο Μάκης Νοδάρος και ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ Γ. Μαρινόπουλος, αποκάλυψαν πως η ΔΟΥ Πύργου,έδινε φορολογικές ενημερότητες σε ομάδες και επιχειρηματίες παράνομα.Η εισαγγελία Πύργου διέταξε κατεπείγουσα έρευνα και απ ό,τι φαίνεται αρκετοί είναι αυτοί που θα κληθούν να εξηγήσουν πώς είχαν μετατρέψει την ΔΟΥ σε παραμάγαζο.

Για όλα αυτά τα τελευταία 3 χρόνια, ο τοπικός τύπος δεν έγραψε το παραμικρό.Αντιθέτως φιλοξενούσε άρθρα και ρεπορταζ για «συκοφάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως», για «κάλπικο Κουτί της Πανδώρας» και για κλίκα δημοσιογράφων που «κατηγορούν άδικα τους άρχοντες της περιοχής».
 

Αυτοί οι εκδότες (μερικοί έχουν κατασκευαστικές εταιρείες που έπαιρναν δουλειές απο τους κατηγορούμενους πια αλλα και διαφημίσεις) δεν δημοσιοποίησαν το παραμικρό όταν τα δικαστήρια έκριναν πως το κουτί της Πανδώρας έλεγε αλήθεια με όσα αποκάλυπτε.Ούτε όταν τους ενημέρωσα στέλνοντας mail και fax για την δικαστική εξέλιξη.

Δεν είχαν καν την ευθιξία να γράψουν δυο κουβέντες,ούτε βέβαια να ανακαλέσουν τα συκοφαντικά τους δημοσιεύματα.

Οι εφημερίδες αυτές,ενώ δεν δημοσίευσαν τίποτα από όσα αποκάλυψαν οι συνάδελφοι για τη ΔΟΥ, προχώρησαν σε προβοκάτσια κατά των δύο δημοσιογράφων. Η εφημερίδα Πατρις, δημοσίευσε ανώνυμη επιστολή «εφοριακών Πύργου» που κατηγορεί τους συναδέλφους και προχωρά σε απειλές εναντίον τους.

Επειδή λοιπόν θεωρώ πως οι εφημερίδες αυτές και οι εκδότες τους έχουν ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην περιοχή,περιμένω να απαντήσουν τι είναι αυτό που τους κατατάσσει συνεχώς από την άλλη πλευρά και όχι της δημοσιογραφικής αλήθειας. Να απαντήσουν επίσης αν υπάρχει κάτι που δεν θέλουν να αποκαλυφθεί για το ποιοί και πώς έπαιρναν παράνομα φορολογικές ενημερότητες. Περιμένουμε.

Κώστας Βαξεβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ