ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ




ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ  ΠΕΡΟΥΚΕΣ !

Συντάκτης: Μάκης Νοδάρος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ "ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ" http://www.koutipandoras.gr/?p=15862

«Περίεργη ληστεία » που εκ θέτει τη χώρα μας διεθνώς , χαρακτηρίζεται από τις διωκτικές αρχές και τους αρχαιολόγους , η σημερινή εισβολή των δύο ενόπλων αγνώστων στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας , οι οποίοι αφού εξουδετέρωσαν την γυναίκα – φύλακα , αφαίρεσαν 65 συνολικά χάλκινα αρχαία αντικείμενα κι ένα χρυσό δαχτυλίδι ανεκτίμητης αξίας Μυκηναϊκών χρόνων, από τα 436 αρχαία αντικείμενα της συλλογής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας που βρίσκονταν στο κτήριο.

Τα ερωτηματικά για τις διωκτικές Αρχές είναι πολλά και εστιάζονται κυρίως, στα διάτρητα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης του παλαιού Μουσείου και στο κίνητρο των δραστών.
Τους δύο εισβολείς με τις αποκριάτικες (!) περούκες που φορούσαν στρατιωτικές στολές παραλλαγής , κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας που διαθέτει το μουσείο .Το βίντεο αναλύεται από ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους ή κάποια χαρακτηριστικά που θα οδηγήσει σε αυτή.

Με την συγκατάθεση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας , οι διωκτικές Αρχές αναλύουν από το μεσημέρι με την βοήθεια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όλες τις κλήσεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή , πριν και μετά τη ληστεία στο μουσείο . Στόχος των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ είναι ο εντοπισμός περίεργων τηλεφωνημάτων που έγιναν μεταξύ των δραστών και των πιθανών συνεργών τους.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές , σε μικρό ρέμα δίπλα από το παλαιό Μουσείο , οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο κυπελάκια με υπολείμματα καφέ και χαρτιά από τυρόπιτες τα οποία και συνέλλεξαν προσεκτικά προκειμένου να αξιοποιηθούν σχετικά. Τα ίχνη που άφησαν οι λασπωμένες μπότες των δραστών στο εσωτερικό του μουσείου οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανόν αυτοί να έφθασαν στο μουσείο μέσα από το ρέμα και να αποχώρησαν από αυτό .

Δικαστικές πηγές αλλά και αρχαιολόγοι απορρίπτουν σχεδόν κατηγορηματικά την εκδοχή της κλοπής κατά παραγγελία κάποιου συλλέκτη και χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως «πολύ περίεργη» αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα…

Οπως λένε τα αρχαία αντικείμενα που άρπαξαν οι δύο δράστες δεν μπορούν να πωληθούν σε συλλέκτες ούτε στη «μαύρη αγορά» διότι αυτά είναι καταγεγραμμένα ενώ υπάρχει ήδη και σχετική ενημέρωση της Ιντερπόλ.

« Μου προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά η κλοπή αυτών των αρχαίων αντικειμένων τα οποία είναι ουσιαστικά άχρηστα στα χέρια των δραστών καθώς αυτά δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο αγοραπωλησίας εντός ή εκτός της χώρας μας διότι είναι καταγεγραμμένα. Τέτοιου είδους αρχαία αντικείμενα αν και είναι πολύ σημαντικά δεν προσελκύουν το ενδιαφέρων των συλλεκτών αρχαίων αντικειμένων» – ανέφερε στο «Κουτί της Πανδώρας» ο αρχαιολόγος Δημήτρης Αθανασούλης, διευθυντής της 25ης Εφορ. Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Κόρινθος) και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. –

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κύκλωμα απο tvxorissinora

http://www.dailymotion.com/video/xetz30_tvxs-gr-yy-yyyyyyy_people


Η συνωμοσία Μέντιτσι του Πίτερ Ουότσον και της Σετσίλια Τοντεσκίνι

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ