ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΣΗΕΠΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ



ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  

Απαράδεκτη επίθεση κατά συναδέλφων Γ. Μαρινόπουλου και Μ. Νοδάρου
 

23 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου- Νήσων εκφράζει την ομόθυμη συμπαράσταση του στους συναδέλφους Γιώργο Μαρινόπουλο και Μάκη Νοδάρο, καταγγέλλει και καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης τους και παράλληλα διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου και το χρέος του ν’ αποκαλύπτει την αλήθεια και να ελέγχει την εξουσία δεν κάμπτονται από ανυπόγραφες καταγγελίες, υβριστικές επιθέσεις και συγκεκαλυμμένες απειλές.
 

Στις 15 Φεβρουαρίου οι δυο συνάδελφοι παρουσίασαν στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ τεκμηριωμένο ρεπορτάζ που αφορούσε στην δράση επίορκων εφοριακών στην Δ.Ο.Υ Πύργου Ηλείας, ύστερα από σοβαρότατες καταγγελίες πολιτών αλλά και επαγγελματιών της περιοχής. 
Ειδικότερα, οι καταγγελίες ανέφεραν ότι επιχειρηματίες της Ηλείας με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να εισπράξουν χρήματα ή να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, λάμβαναν από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ φορολογικές ενημερότητες, παράνομα και κατά παρέκκλιση του TAXIS, με εντολές «άνωθεν» χωρίς να καταβάλουν την οφειλή τους όπως προβλέπει ρητά η σχετική νομοθεσία. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες στην υπόθεση εμπλέκονταν και ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού. Στο ίδιο ρεπορτάζ οι δυο συνάδελφοι έκαναν αναφορά και σε καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της ίδιας Δ.Ο.Υ που είχαν δημοσιευτεί στις  4.8.2010 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και για τις οποίες, μέχρι σήμερα και για άγνωστους λόγους,  δεν έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
 

Για το ίδιο θέμα, μια μέρα πριν το ρεπορτάζ της ΝΕΤ ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας είχε προχωρήσει σε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος καθώς στα χέρια του είχαν περιέλθει συγκεκριμένα στοιχεία για την δράση εφοριακών. 
 

Υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Πύργου, αντιδρώντας στο σύνολο αυτών των εξελίξεων, αντί να σπεύσουν να συνδράμουν στο έργο των αρχών και να απαιτήσουν πρώτοι την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, εν είδει «απάντησης» συνέταξαν ένα απαράδεκτο και υβριστικό κείμενο συκοφαντώντας τους συναδέλφους Γιώργο Μαρινόπουλο και Μάκη Νοδάρο.
 

Το κείμενο αυτό, ανυπόγραφο και κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας δεοντολογίας, δημοσιεύθηκε, μ’ ευθύνη των εκδοτών τους, στις εφημερίδες «Πατρίς» Πύργου και «Πρώτη» Πύργου, οι οποίες, το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν κάνει την παραμικρή αναφορά στην όλη υπόθεση, με αποτέλεσμα, με την φιλοξενία των απόψεων μόνο των εφοριακών, να ωθούν τους αναγνώστες τους σε μονομερή, μονόπλευρη και επιλεκτική ενημέρωση. 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική την στάση των «ανωνύμων» υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Πύργου και τους καλεί, έστω και τώρα, αντί να επιτίθενται σε δημοσιογράφους που επιτελούν με θάρρος, με συνέπεια και ευσυνειδησία την αποστολή τους, να αξιώσουν από τις δικαστικές αρχές και τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης έτσι ώστε όσοι ευθύνονται να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν. 

Κάθε άλλη συζήτηση είναι παρελκυστική, προσχηματική και αποπροσανατολίζει από τον στόχο που είναι ένας και μοναδικός. Η εξιχνίαση της υπόθεσης και η απρόσκοπτη ενημέρωση της κοινής γνώμης. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Agapite kirie Nodaro...blepw apokalypseis kai mprabo sas...den blepw na anaferete omws thn periptwsh prwhn antidhmarxou pirgou poy eixe na ypobalei kai afth kai o antras ths 5 xronia forologikh dhlwsh kai malista o antras ths phre kanonika forologiki enimerotita gia na eispraxsei to efapax....... Afto perase sta azhthita h den tolmame na xtipisoume toso psila????

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ