ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΥΜΕΤΕΡΩΝ ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΝΕΤ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ -  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : 
ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΤΗΣ ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ


ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : Μάκης Νοδάρος


Το μέγεθος του προκλητικού σκανδάλου εξυπηρέτησης υμετέρων επιχειρηματιών και μεγάλων οικονομικών παραγόντων από επίορκους εφοριακούς υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ Πύργου Ηλείας , επιχειρεί από χθες να εντοπίσει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αργά χθες το μεσημέρι διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής  εξέτασης και διαβίβασε στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικό έγγραφο,  μέσω του οποίου ζητείται να γίνει γνωστό  σε ποιους επιχειρηματίες της Ηλείας,  οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου και σε ποιες ποδοσφαιρικές ομάδες που δεν τηρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις , χορηγήθηκαν παράνομα φορολογικές ενημερότητες . Το σχετικό Πόρισμα που θα προκύψει από την έρευνα θα σταλεί αμέσως στο Σώμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα περαιτέρω.    

Την δικαστική παρέμβαση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του www.mnodaros.blogspot.com  .Καταγγελίες ανέφεραν ότι ντόπιοι επιχειρηματίες και μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, λαμβάνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα φορολογική ενημερότητα από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ με εντολή …άνωθεν  ,  προκειμένου να μεταβιβάσουν «ανώδυνα» τα περιουσιακά τους στοιχεία σε συγγενικά τους πρόσωπα ή να τα πωλήσουν σε τρίτους χωρίς να εξοφλούν , όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, στην διάρκεια της μεταβίβασης ή της πώλησης εξ ολοκλήρου τα χρέη τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Στις 4 Αυγούστου 2010 η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σε αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ αναφερόταν και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες κάποιων επίορκων υπαλλήλων της ΔΟΥ Πύργου για τις οποίες ήταν αναλυτικά ενημερωμένοι οι ελεγκτικοί μηχανισμού του Υπουργείου Οικονομικών .
Σύμφωνα με πληροφορίες παρότι πέρασε ένα χρόνος από τότε η σχετική έρευνα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα…  
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ :   http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=04/08/2010&id=190000
  
Όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ :
 
1)  Εφοριακός υπάλληλος με σημαντικό πόστο στην υπηρεσία του παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, δυσανάλογα με τον μισθό τον δικό του και της συζύγου του, με αγορές ακόμη και σε πανάκριβες τουριστικές περιοχές-«φιλέτα» της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής. Επειτα από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού, μέσω του κόλπου των άτυπων δωρεών από συναδέλφους του, οι οποίες προφανώς ήταν εικονικές (!), δήλωσε στη φορολογική του δήλωση ότι συγκέντρωσε το ποσό των περίπου 100.000 ευρώ με το οποίο αγόρασε οικόπεδο σε κεντρικό σημείο του Πύργου εντός του οποίου ανήγειρε τριώροφη οικοδομή εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων... μέσα σε χρόνο-ρεκόρ!

2) Εφοριακός υπάλληλος της ΔΟΥ Πύργου διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο ότι παρενέβη στις φορολογικές του δηλώσεις σε βάθος χρόνου 10 ετών (!) και με τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις επιχείρησε να διαγράψει τόκους δανείων πρώτης κατοικίας , ιατρικά έξοδα και δωρεές που είχε χρησιμοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να προσκομίσει τα ανάλογα παραστατικά, προκειμένου να έχει μειωμένη φορολογία και κυρίως επιστροφή φόρου! Η ενέργειά του χαρακτηρίζεται από τους αρμοδίους, ποινικό αδίκημα.

3) Υπάλληλος της ΔΟΥ Πύργου διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται στην παράνομη θεώρηση φορολογικών στοιχείων αιρετού εκπροσώπου στην Τ.Α του δήμου Πύργου , η οποία  δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση τα 5 τελευταία χρόνια, ενώ ασκούσε κανονικά το επάγγελμά της ως δικηγόρος. Σε βάρος τού υπαλλήλου διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ δόθηκε εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση των περιουσιακών του στοιχείων.

4) Αλλος εφοριακός υπάλληλος κατηγορείται ότι χορήγησε παράνομα φορολογική ενημερότητα σε συνταξιούχο στρατιωτικό που δεν υπέβαλλε φορολογική δήλωση τα 5 τελευταία χρόνια.

5) Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι στην ίδια ΔΟΥ δήλωναν στις φορολογικές τους δηλώσεις επί σειρά ετών ψευδώς ότι είχαν προστατευόμενα μέλη και ότι συγκατοικούσαν μαζί τους, με σκοπό να έχουν μειωμένη φορολογία κι επιστροφή φόρου.

6) Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από πρόσφατο έλεγχο στη ΔΟΥ Πύργου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτήν κατά παράδοξο τρόπο, επί σειρά ετών, δεν αποστέλλουν για εκκαθάριση τις φορολογικές τους δηλώσεις στο ΚΕΠΥΟ, όπως όφειλαν, αλλά την εκκαθάριση την έκαναν στη ΔΟΥ Πύργου, με σκοπό να αποφύγουν τον έλεγχο από το ΚΕΠΥΟ για τις επιστροφές φόρου που τους αναλογούσαν άνω των 1.500 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ