ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ ΤΟΥ !


Εισαγγελική παρέμβαση για το δημοσίευμα του HOTDOC που αφορά το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας.


Του Μάκη Νοδάρου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ : http://www.koutipandoras.gr/?p=27268 

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών 
Ηλείας Παναγιώτη  Μεϊδάνη προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του νέου τεύχους του  περιοδικού HOT DOC, για τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζιά που μέσω των εγγράφων – ντοκουμέντων που δημοσιεύει το περιοδικό,  φέρεται ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας , ο οποίος στην συνέχεια έγινε «εργοδότης» του κατασκευαστή συνεταίρου του,  υπογράφοντας μαζί του σύμβαση για έργο αξίας 247.500 ευρώ !

Ο εισαγγελικός λειτουργός της Ηλείας , πριν ακόμη περάσουν 48 ώρες από  την δημοσιοποίηση του θέματος  και εκτιμώντας την σοβαρότητα των στοιχείων που δημοσιεύονται , διέταξε σήμερα το μεσημέρι την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος .

Ο κ. Μεϊδάνης μεταξύ άλλων ζητά από  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις εταιρείες που καταγράφονται  στο ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC να του προσκομίσουν αναλυτικά τα καταστατικά τους και τις μεταβολές των διοικητικών συμβουλίων .Ζητά επίσης την επίμαχη σύμβαση δημάρχου και συνεταίρου του καθώς και όλα τα στοιχεία του σχετικού διαγωνισμού .

Σύμφωνα με πληροφορίες το αδίκημα  της απιστίας ενδεχομένως να λάβει  τον χαρακτήρα κακουργηματικής  πράξης,  ανάλογα με το ύψος των χρημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Όπως αποκαλύπτει μεταξύ άλλων  το περιοδικό HOT DOC στις 26 Αυγούστου του 2011 η κατασκευαστική εταιρεία « Δομική Κων. Κατσιαδράμη και Σια ΕΕ» μεταβάλει επίσημα την επωνυμία της σε « Δομική Τσίτσου Γιαννούλα και Σια ΕΕ» . Με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει στη διάθεσή του το HOT DOC το εταιρικό σχήμα της νέας Ετερόρρυθμης Εταιρείας αποτελείται από τους :
Κωνσταντίνο Κατσιαδράμη  του Νικολάου με ποσοστό 30%, της Γιαννούλας Τσίτσου του Φωτίου μεταλλειολόγο – μηχανικό με ποσοστό 31% διαχειρίστρια και εκπρόσωπο, τον Βασίλειο Παναγούλη του Νικολάου πολιτικό μηχανικό με 31%, την Ρουμπίνη Μιχοπούλου  του Δημητρίου με ποσοστό 5,5 % , τον Γεώργιο Κονδύλη μηχανικό ΤΕ με ποσοστό 0,5 % και τον δήμαρχο (!) της Αρχαίας Ολυμπίας πολιτικό μηχανικό Ευθύμιο Κοτζιά με ποσοστό 2% …

Στις 24/4/2012 , σύμφωνα με το ΑΔΑ:Β4ΩΖΩΨ5-ΜΧΧ 
έγγραφο που  είναι αναρτημένο στη Διαύγεια η  εταιρεία «Β. Παναγούλης και ΣΙΑ ΕΕ»  κατασκευαστική εταιρεία που ανήκει στον εταίρο του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, συνάπτει με τον δήμο την ΑΠ:5817 σύμβαση μετά από διαγωνισμό , για την επισκευή – βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στο Δ.Δ. Αρχαίας Ολυμπίας Α φάση , ύψους 247.500 ευρώ.

Την σύμβαση  υπογράφουν ουσιαστικά οι δύο εταίροι  της πρώτης κατασκευαστικής ετερόρρυθμης εταιρείας. Ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς και ο Βασίλης Παναγούλης με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Εργοληπτικής Επιχείρησης : «Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ» . Και οι δύο αποτελούν μέλη της εταιρείας «Δομική Τσίτσου Γιαννούλα και Σια ΕΕ».

Το περίεργο είναι ότι τρεις κατασκευαστικές εταιρείες  
στην Ηλεία :
η ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ , η «Δομική Τσίτσου Γιαννούλα  και Σια ΕΕ» 
(στην οποία  συμμετέχει ο δήμαρχος της  Αρχαίας Ολυμπίας) και η «Β. Παναγούλης  και Σια ΕΕ» - όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών www.sate.gr , έχουν τα γραφεία του στην ίδια ( !) διεύθυνση : ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ & ΠΡΟΥΣΣΗΣ  2, 271 00 ΠΥΡΓΟΣ και χρησιμοποιούν τα ίδια τηλέφωνα (!) : 26210-35909 κ 35901 και το ίδιο φαξ : 26210 – 31819 .                       

Το HOT DOC απευθύνθηκε στον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζιά ο οποίος δήλωσε τα εξής :
« Με την εταιρεία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ με συνδέει από παλιά μια επαγγελματική σχέση ως μηχανικός που είμαι . Στην εταιρεία «Δομική Τσίτσου και Σία ΕΕ» όπου είμαι μέλος με ποσοστό 2% έχω δώσει το πτυχίο μου στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός μου. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει πάρει έργα από τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας . Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας η ασυμβίβαστου. Εκτιμώ επίσης ότι ούτε θέμα ηθικό προκύπτει καθώς όλα αυτά γίνονται στα φανερά και όχι στα κρυφά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ