ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

"ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ




ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ , Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 2007 ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ 

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Περίεργες πληροφορίες που αφορούν τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία , διοχετεύονται τελευταία σε διάφορα  Ελληνικά ΜΜΕ κάποια εκ των οποίων τις μεταδίδουν παραδόξων με ιδιαίτερη έμφαση . 
Πηγές μυστικών υπηρεσιών εντός και εκτός της χώρας , αφήνουν τελευταία να εννοηθεί ότι οι φωτιές του 2007 στην Ηλεία ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικών ενεργειών υιοθετώντας την τότε κυβερνητική άποψη περί  «ασύμμετρων απειλών» και του «στρατηγού ανέμου» !
Κι όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε ξέλιξη εδώ και μήνες η εκδίκαση της υπόθεσης των πυρκαγιών στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πύργου .

Οι Τούρκοι και η Αλ Κάϊντα !

Στην αρχή οι «περίεργοι κύκλοι» διέρρευσαν ότι πίσω από τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία κρύβονταν Τούρκοι (!)  μυστικοί πράκτορες που ήθελαν να βλάψουν την χώρα μας . Μάλιστα με αφορμή εκείνη την «διαρροή» παράγοντες του δήμου Ζαχάρως ανέφεραν δημόσια την πρόθεσή τους να στραφούν νομικά !!! κατά της Τουρκίας !
Πριν από μερικές ημέρες , οι «περίεργοι κύκλοι» διέρρευσαν προς τα ΜΜΕ της χώρα μας ότι πίσω από τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας , κρύβοντας πράκτορες της Αλ Κάϊντα ! οι οποίοι πραγματοποιώντας «ανταρτοπόλεμο» στην Ηλεία προκάλεσαν την καταστροφή.

Είναι φανερό και στον πλέον ευκολόπιστο πολίτη του νομού , ότι οι δήθεν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και όσοι τις αναμεταδίδουν με …έμφαση,  δεν έχουν στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας για το τι συνέβη στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007,  αλλά την σύγχυση, τον αποπροσανατολισμό  και την πιθανή επιρροή των δικαστών που δικάζουν την υπόθεση των φονικών πυρκαγιών.  
Αυτή η αντίληψη επικρατεί και μεταξύ των συγγενών των νεκρών οι οποίοι οργισμένοι κάνουν λόγο για οργανωμένη επιχείρηση αλλοίωσης των πραγματικών αιτιών που προκάλεσαν δεκάδες θανάτου αθώων πολιτών.

Κανένα στοιχείο από την ΕΥΠ

Όπως είχα αποκαλύψει στο περιοδικό της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας HOT DOC στο τεύχος του Αυγούστου που ήταν αφιερωμένο στις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία ,  ένα «Εμπιστευτικό» έγγραφο – απάντηση της ΕΥΠ  στον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Πύργου Ηλείας Αθανάσιο Πανταζόπουλο  , αποτελεί την πλέον επίσημη απάντηση στις εκδοχές εκείνων που στην διάρκεια της δίκης , μιλούν για Τούρκους  πράκτορες και την Αλ Κάιντα.
Όπως αναφέρει το έγγραφο που υπογράφεται από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:
« Σας γνωρίζουμε ότι από τις έρευνες που διενήργησε η υπηρεσία μας δεν προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία σχετικά με τις πυρκαγιές του Νομού Ηλείας το έτος 2007.»

Να σας θυμίσω και μερικά ακόμα περίεργα παιχνίδια …γύρω από την υπόθεση των πυρκαγιών του 2007…
Στην Αρχαία Ολυμπία , μια κατεστραμμένη μπαταρία και μερικά κομμάτια γυαλί που βρέθηκαν κοντά στον κατεστραμμένο από την πυρκαγιά Κρόνιο Λόφο, είχαν «βαπτιστεί»  ως εμπρηστικοί μηχανισμοί από τους τότε κυβερνητικούς παράγοντες που επιχείρησαν  να συνδέσουν την εισβολή του πύρινου μετώπου στον αρχαιολογικό χώρο με δολιοφθορά από ξένες δυνάμεις…
Όμως η από  8.1.2008 έκθεση εργαστηριακής εξέτασης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ  (Τμήμα Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων – Εργαστήριο Ανάλυσης Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών-Εμπρηστικών Μηχανισμών) τους διέψευσε  κατηγορηματικά.
Όπως αναφέρεται σε αυτή : «Από την εργαστηριακή εξέταση των ανωτέρω πειστηρίων δεν προέκυψαν στοιχεία που να μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αποτελούν υπολείμματα αυτοσχέδιου εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού» .

Τα περίεργα ευρήματα της Μηλέας

Εκείνες τις ημέρες της καταστροφής , στις 28 Αυγούστου 2007 σε έναν ελαιώνα στο χωριό Μηλέα Ηλείας εκτυλίχθηκε μια ακόμη περίεργη ιστορία με εξίσου περίεργα ευρήματα…
Οι διωκτικές Αρχές μετά από πληροφορίες μεταβαίνουν στην περιοχή και βρίσκουν μέσα σε χωράφι  :
Δεκαεφτά κυλινδρικές κατασκευές πορτοκαλί χρώματος διαμέτρου περίπου 3cm και ύψους που κυμαινόταν από 1,6 εως 3,5 cm με έντονα ίχνη καύσης.
Στο ίδιο σημείο βρίσκονται οχτώ κυλινδρικές κατασκευές πορτοκαλί χρώματος με έντονα ίχνη καύσης και υπολείμματα από κυλινδρικά χάρτινα τεμάχια με έντονα ίχνη καύσης.
Τα ανωτέρω στέλνονται στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ . Όλα εξετάζονται αναλυτικά και όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση «δεν ανιχνεύτηκαν επί αυτών ίχνη εύφλεκτης ύλης».
Κάποια από αυτά τα αντικείμενα χαρακτηρίζονται ως υπολείμματα φωτοβολίδων χειρός…
Όμως από πουθενά δεν προκύπτει ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν την φονική και καταστροφική πυρκαγιά της Ηλείας. Στο ερώτημα ποιος και γιατί τα είχε βάλει εκεί κανείς δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα …αν και οι εικασίες είναι πολλές.

Εγκληματικές παραλείψεις και όχι η Αλ Κάϊντα !  

Οι συγγενείς των νεκρών που περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα της δίκης  , είναι σίγουροι ότι η πύρινη καταστροφή στην Ηλεία δεν είναι το αποτέλεσμα δράσης Τούρκων μυστικών πρακτόρων η της Αλ Κάιντα,  αλλά το αποτέλεσμα του ανύπαρκτου συντονισμού της κρατικής μηχανής , σε συνδυασμό με τις εγκληματικές παραλείψεις των τοπικών παραγόντων οι οποίοι όχι μόνο δεν εφάρμοσαν παρότι είχαν ειδοποιηθεί ,  το σχέδιο «Ξενοκράτης» όπως όφειλαν προκειμένου να βοηθήσουν και να προειδοποιήσουν του πολίτες αλλά προέβησαν σε εγκληματικές παραλείψεις .
Όπως για παράδειγμα η μη διάνοιξη ή μη συντήρηση αντιπυρικών ζωών προστασίας στις δασικές περιοχές. Θυμίζω ότι το υπουργείο Εσωτερικών είχε δώσει στους δήμους τα σχετικά χρήματα αλλά όπως διαπιστώθηκε , αυτά χρησιμοποιήθηκαν για ψηφοθηρικούς σκοπούς και για μικρο εξυπηρετήσεις…
Την συγκεκριμένη άποψη υιοθετεί και το 4/2011 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας που αναφέρει (σελίδα 60) :« Τα περισσότερα από αυτά τα έργα παρέμεινα αποτυπωμένα στο χαρτί χωρίς να εφαρμοστούν στη πράξη καθόσον ούτε οι αγροτικοί δρόμοι είχαν καθαριστεί ούτε είχαν διανοιχτεί αντιπυρικές ζώνες» -

   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ