ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ HOT DOC




ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ .  

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

http://www.koutipandoras.gr/?p=27449 

Δικαστική έρευνα με αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC για την «μαφία» που κρύβεται πίσω από την διαχείριση και την μεταφορά των απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα, διέταξε σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, εκτιμώντας την σοβαρότητα των στοιχείων του ρεπορτάζ, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, με αφορμή την αποκάλυψη του HOT DOC ότι ο εργολάβος μεταφορέας των απορριμμάτων με τις καταδίκες και τις δεκάδες παραπομπές σε δίκες για ρύπανση του περιβάλλοντος, ανέλαβε μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης, τον Φεβρουάριο του 2012, την αποκομιδή μολυσματικών αποβλήτων από τις εγκαταστάσεις του πλημμυρισμένου τότε νοσοκομείου.

Ο κ. Μεϊδάνης ζήτησε από την διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν συμβάσεις και τιμολόγια για το συγκεκριμένο θέμα καθώς και την άδεια του συγκεκριμένου εργολάβου για την διαχείριση μολυσματικών αποβλήτων νοσοκομείων, άδεια που σύμφωνα με πληροφορίες δεν διαθέτει. Συγχρόνως επισύναψε στον φάκελο της γενικότερης έρευνας που πραγματοποιεί για την διαχείριση και την μεταφορά των απορριμμάτων στην Ηλεία, το τελευταίο τεύχος του περιοδικού HOT DOC που περιέχει αναλυτικό ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό HOT DOC, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» μέσω της 3115/17.2.2012 σύμβασης που υπογράφεται από την διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου και του 49χρονου εργολάβου, αναθέτει στον δεύτερο την Αποκομιδή των μολυσματικών αποβλήτων των εγκαταστάσεων του 2ου υπογείου του νοσοκομείου. Η σύμβαση έχει διάρκεια δέκα ημέρες (17.2.2012 έως 27.2,2012). Όμως επιπλέον προκύπτουν νέα ερωτηματικά καθώς από την έρευνα του HD διαπιστώθηκε ότι η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου έχει υπογράψει την 10017/30.5.2011 σύμβαση με την εταιρεία «STERIMED AE» για την διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων έναντι 109.327,50 ευρώ με τον ΦΠΑ, η οποία ίσχυε μέχρι 30/5/2012. 

Γιατί άραγε η διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου δεν χρησιμοποίησε για την αποκομιδή των μολυσματικών αποβλήτων την συγκεκριμένη εταιρεία και έδωσε την δουλειά στον ελεγχόμενο από τις δικαστικές αρχές εργολάβο; Διέθετε άραγε αυτός τις προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες;

Διαβάστε σχετικά: Στο HOTDOC που κυκλοφορεί: Διαχείριση απορριμμάτων και τα.. σκουπίδια του Καράμπελα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ