ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ,,,



«Η απόφασις περί απαγορεύσεως δημοσίας συναθροίσεως» Το χθες και το σήμερα

http://www.koutipandoras.gr/?p=26609 

Ημέρες «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» φέρνει στο νου η σημερινή απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για απαγόρευση των συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Πριν όμως εξετάσει κανείς τις κατασταλτικές διατάξεις που περιέχει το Ελληνικό Σύνταγμα πρέπει να έχει κατά νου ότι η ελευθερία της γνώμης αποτελεί μια από τις βασικότερες ελευθερίες του ατόμου. Είναι θεμελιώδους σημασίας για κάθε άτομο να δύναται να εκφράσει την άποψή του για οιοδήποτε ζήτημα ελεύθερα και οποτεδήποτε και όπως αναφέρει και το Άρθρο 11 του Συντάγματος

1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
Ειδικό νόμο περί συναθροίσεων εξέδωσε για πρώτη φορά η δικτατορία της 21ης Απριλίου
του 1967. Πρόκειται για το νομοθετικό διάταγμα 794/1971 «περί δημοσίων συναθροίσεων». Η απλή ανάγνωση του χουντικού διατάγματος (που επικαλούταν το καθεστώς της 21ης Απριλίου και απαγόρευε κάθε συνάθροιση αντιφρονούντων) και της σημερινής απόφασης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δείχνει ανάγλυφα τις ομοιότητες…


ΤΟ ΧΘΕΣ…
 

«1. Γνωστοποιηθείσης κατά το άρθρον 3 παράγραφοι 4 και 5 του παρόντος δημοσίας συναθροίσεως εν υπαίθρω, η αστυνομική αρχή δύναται να απαγορεύση ταύτην, εάν ήθελε κρίνει, μετ” έρευναν, ότι εκ της πραγματοποιήσεως αυτής επίκειται κίνδυνος διά την δημοσίαν τάξιν και ασφάλειαν, μη δυνάμενος να αποτραπή δι” ηπιωτέρων αστυνομικών μέτρων.
2. Αρμοδία διά την απαγόρευσιν δημοσίας συναθροίσεως εν υπαίθρω είναι η αστυνομική αρχή του τόπου, εν ως αύτη μέλλει να πραγματοποιηθή.
3. Η απόφασις περί απαγορεύσεως δημοσίας συναθροίσεως εν υπαίθρω δέον να περιέχη τους λόγους τους δικαιολογούντας, κατά την κρίσιν του εκδόντος ταύτην, τον επικείμενον κίνδυνον της δημοσίας τάξεως και ασφαλείας και την αδυναμίαν αποτροπής αυτού δι” άλλων ηπιωτέρων της απαγορεύσεως μέτρων.»

ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…
 

«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ