ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΛΙΣΤΑ , ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ !

 

Του Κώστα Βαξεβάνη

http://www.koutipandoras.gr/?p=27636 

Είμαστε μια μικρή δημοσιογραφική ομάδα. Δημοσιογραφική. Σε αυτό επιμένουμε ιδιαίτερα. Δεν έχουμε μετοχικά σχήματα, δεν πήραμε δάνεια, δεν χρησιμοποιήσαμε τη δημοσιογραφία για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα. Ξεκινήσαμε την έκδοση του HOT DOC με 5.000 ευρώ κεφάλαιο. 

Δεν μπήκαμε σε μπανιέρες για να μουλιάσουμε την δημοσιογραφία στα αρωματικά νερά του life style, δεν παρουσιάσαμε ως δημοσιογραφία τα γιλέκα του Καματερού. 

Στον τραπεζικό μας λογαριασμό υπάρχει ένα ποσό για να πληρωθεί το χαρτί, οι άνθρωποι που δουλεύουν και κάτι πίτσες ντιλίβερι τα μεσημέρια που μας έχουν καταστρέψει.

Ναι αυτή η εικόνα είναι αδιανόητη για πολλούς. Ο δημοσιογράφος στην σχηματική του απεικόνιση θα είναι ή αλήτης ρουφιάνος, ή κυριλέ και κονομημένος. Λίγο μας ενδιαφέρει. Πάμε κάνουμε τη δουλειά μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μας αρέσει. Και που τα βάζουμε με μεγαθήρια που δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν, γιατί κάνουμε μόνο τη δουλειά μας.

Οι έρευνες του HOT DOC σε ένα εξάμηνο έχουν προκαλέσει πάνω από 10 εισαγγελικές παρεμβάσεις και άλλες τόσες ερωτήσεις στη Βουλή. Αυτές οι αποκαλύψεις δεν απασχόλησαν καθόλου τα γνωστά και παλιά μέσα ενημέρωσης. Έρευνές μας έχουν παίξει ακόμη και στο REUTERS αλλά όχι στα ελληνικά κανάλια. Νοιώθουμε ταυτόχρονα μόνοι αλλά και πολύ κοινωνικοί. Έχουμε γύρω μας κοινό που βγάζει και μεταδίδει μια υγιή απαίτηση και μας προσφέρει όσα έχουμε ανάγκη. Και δεν είναι μόνο τα 2,5 ευρώ.

Στο έκτακτο τεύχος του περιοδικού που είναι πολύ πιθανό να έχετε στα χέρια σας, αποκαλύψαμε την λίστα Λαγκάρντ. Ναι ήταν μια μεγάλη επιτυχία, αλλά ήταν και ένα χρέος. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει με την υποκρισία, όμηρος ενός πολιτικού συστήματος που ρίχνει δεξιά αριστερά τις λάσπες του υπονόμου του.

Το τεύχος αυτό δεν πρόλαβε να φτάσει στα περίπτερα και αντιγράφτηκε από πειρατές. Δεν ήταν ανώνυμα μπλογκς, αλλά μεγάλα «μαγαζιά». Αυτό ήταν ενδεχομένως και η απόδειξη της επιτυχίας του. Όπως έγραψα χαριτολογώντας στο twitter «είναι ένας θρίαμβος. Ακόμη και ο Τριανταφυλλόπουλος αγόρασε HOT DOC έστω για να το αντιγράψει». Δεν σεβάστηκαν τίποτα. 

Με το πρόσχημα της είδησης και της αναπαραγωγής της, δεν έδωσαν κάποια στοιχεία της έρευνας (10 άνθρωποι δούλευαν γι αυτήν επί ένα μήνα) αλλά αντέγραψαν και δημοσιοποίησαν τη λίστα. Τη δουλειά μας. Την αγωνία που περάσαμε για να διασταυρώσουμε αν είναι γνήσια η λίστα, τα ξενύχτια που κάναμε για να ελέγξουμε στοιχεία, την πνευματική και την σωματική μας κούραση.

Δεν είναι μόνο αλήτες που καπηλεύτηκαν τη δουλειά μας. Δεν είναι μόνο λήσταρχοι που δεν είχαν τα κότσια να κάνουν ότι κάναμε. Στόχος τους είναι η ισοπέδωσή μας. Να μην υπάρχουμε. Έδωσαν την ύλη μας στο κοινό, για να μην αγοράσει το περιοδικό. Να μην έχουμε έσοδα. Δεν θέλουν ανεξάρτητες φωνές, ψύλλους στον κόρφο τους και στον κόρφο των αφεντικών τους.

Τους διαβεβαιώνω πως εμείς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Χωρίς να μπούμε σε μπανιέρες στις οποίες μετά θα φτύνουμε. Χωρίς να πάρουμε δάνεια. Χωρίς να εκβιάσουμε. Χωρίς να δώσουμε δώρο σερβιέτες και στριγκάκια. Θα υπάρξουμε απλώς γιατί έχουμε αυτό που δεν έχουν. 

Έχουμε αναγνώστες, δεν έχουμε πελάτες. Και ξέρουμε πως θα αγοράσουν το HOT DOC. Έχουμε τα κότσια επίσης να σας το ζητήσουμε, γιατί απλώς απευθυνόμαστε στο άλλο μας κομμάτι. 

Εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ