ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Η «γκάφα» του ΥΠΕΧΩΔΕ


ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ «ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ» ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 7.7.2009


Χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και όχι το «αμαρτωλό» δημαρχείο της Ζαχάρως νομιμοποιεί η πρωτοφανής αποσπασματική τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του ΥΠΕΧΩΔΕ, για τον Δήμο Ζαχάρως, που αποκάλυψε χθες η «Ε».
Το γιαπί του περιβόητου δημαρχείου Η Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει βιαστικά τον δήμαρχο της Ζαχάρως, φαίνεται ότι έπεσε σε μεγάλη «γκάφα», καθώς το κτίριο που προσπαθεί να νομιμοποιήσει με την τροποποίηση ξεκίνησε μεν να χτίζεται σαν δημαρχείο, με τα χρήματα της Αυστραλιανής κυβέρνησης που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους, αλλά σήμερα με βάση την οικοδομική του άδεια έχει μετονομαστεί σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων!
Κι αυτό διότι πριν από μερικούς μήνες, υπάλληλος της Πολεοδομίας Ζαχάρως, που τυγχάνει να είναι και αντιδήμαρχος (!) της πόλης, προέβη στην 324/2008 αναθεώρηση της 1/2008 άδειας και στην αλλαγή του τίτλου της, από «ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου Ζαχάρως» σε «...χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων», με σκοπό να παρακάμψει τους περιορισμούς δόμησης που ισχύουν σε χώρους οικιστικού πρασίνου όπου βρίσκεται και το σχετικό οικόπεδο.
«Είναι πρωτοφανές αυτό που έκανε το ΥΠΕΧΩΔΕ και εμφανές ότι προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις παρατυπίες ή τις παρανομίες που υπάρχουν γύρω από το περιβόητο δημαρχείο της Ζαχάρως. Επίσημα δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για την τροποποίηση και ας δημοσιεύτηκε αυτή στη σελίδα ανακοινώσεων του τοπικού Τύπου. Δεν πρόκειται ποτέ να συγκαλύψουμε παρανομίες και έχουμε σαν στόχο πάντα τη διαφάνεια» - δήλωσε στην «Ε» ο πολιτικός μηχανικός και αντινομάρχης Ηλείας, Ευγένιος Μπαλκάμος.
Αποκάλυψε επίσης ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας σιωπούν ανεξήγητα επί μήνες στα ερωτήματα που έχει υποβάλει η νομαρχία Ηλείας, για τις καταγγελίες περί αυθαίρετης δόμησης και κατασκευής ενοικιαζόμενων δωματίων του δημάρχου της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, σε περιοχή του οικοσυστήματος του Καϊάφα, όπου απαγορεύεται η δόμηση.
«Η οικοδομική άδεια που χτίστηκαν όλα αυτά φέρεται να υπογράφεται από τον τότε αντινομάρχη Ηλείας και μετέπειτα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Τάκη Αντωνακόπουλο. Ομως ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και λέει ότι δεν είναι δική του η υπογραφή. Απευθυνθήκαμε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στην Κτηματική Υπηρεσία ζητώντας εξηγήσεις αλλά τέσσερις μήνες μετά και ακόμα περιμένουμε...», τόνισε στην «Ε» ο κ. Μπαλκάμος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μακη μου πιανεται σε φακα ο πανταζης? δυσκολη αποστολη εχεις αναλαβει. υποψιν οτι δεν τον υποστηριζω ούτε υιοθετώ τις μεθοδους του ουτε ειμαι απ αυτους που δεν ξερουν τι εχει κανει αλλα εκτιμω οτι θελει πολλα κοτσια για να το συνεχίσεις και ειδικα να το βγαλεις περα...μεχρι τελους

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ