ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Ο «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ» ΚΑΪΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ


Λιμνοθάλασσα... λυμάτων
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 20.7.2009
Στο οικολογικό έγκλημα της ρίψης λυμάτων χωρίς καμιά επεξεργασία, με την ανοχή του Δήμου Ζαχάρως, στην κατά τα άλλα προστατευόμενη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα στην Ηλεία, οφείλονται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο πυρετός και οι δερματοπάθειες που εμφάνισαν προχθές αθλητές του σκι που βρέθηκαν εκεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το πανελλήνιο πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι.
Στη διάρκεια της διήμερης παραμονής των αθλητών, κάποιοι παραπονέθηκαν για έντονη αίσθηση κνησμού -φαγούρα-, κάποιοι εξ αυτών παρουσίασαν δερματολογικά προβλήματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ενώ δύο αθλητές, ένας 16 ετών και ένας 21 ετών από τον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης, παρουσίασαν πυρετό με αποτέλεσμα να φύγουν με τους γονείς τους για την Αθήνα.
Μετά τον σχετικό θόρυβο, οι αθλητές διαφόρων συλλόγων από τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, τη Χαλκίδα, την Αλίαρτο και άλλες περιοχές αποφάσισαν να μην επισκεφτούν την λίμνη του Καϊάφα, αλλά κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας έως ότου βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα νερά της λιμνοθάλασσας.
Το πρωτοφανές οικολογικό έγκλημα στη λίμνη του Καϊάφα καταγγέλθηκε στις 9/4/2008 στην ειδική υπηρεσία επιθεωρητών περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ από τον Σύλλογο Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως. Ακολούθησε το απ.: 8495 /17.2.2009 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηλείας προς το Α.Τ. Ζαχάρως που επιβεβαιώνει πλήρως το πρόβλημα.
Οπως αναφέρεται, στη διάρκεια αυτοψίας που έγινε για την αποστραγγιστική τάφρο που οδηγεί τα λύματα στη λίμη Καϊάφα:
«...στη δεξαμενή χλωρίωσης δεν διοχετεύονταν μεν υδράσβεστος αλλά ήταν έντονη η εικόνα μη επεξεργασμένων λυμάτων σε αυτήν». Στο έγγραφο επισημαίνεται επίσης ότι μετά την εισηγητική έκθεση του ΚΕΠΠΕ στην ΔΕΥΑ Ζαχάρως με την απ. 8900/8.12.2008 απόφαση του νομάρχη Ηλείας επιβλήθηκε πρόστιμο για πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμιση περιβάλλοντος του βιολογικού καθαρισμού της πόλης. Ανάλογο πρόστιμο είχε επιβληθεί και με την απ. 662/24.4.2007 απόφαση του νομάρχη Ηλείας μετά την εισηγητική έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Από την πλευρά της, η διευθύντρια Τουριστικής Περιουσίας της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης, Σοφία Φαλτσέτα, με δηλώσεις της στην τοπική εφημερίδα «Πρωινή» του Πύργου, ανέφερε ότι τα περιστατικά με τους αθλητές σημειώθηκαν λόγω της διαδικασίας αποψίλωσης (!) που επραγματοποιείτο στον χώρο, ενόψει της λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου. «Σε εμάς δεν έχει φτάσει καμία καταγγελία, ωστόσο όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιήσουμε αναλύσεις στο νερό της λίμνης και μάλιστα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι όλα βαίνουν καλώς», τόνισε.
nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ