ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΣΟΥΦΛΙΑΣ - ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ : ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ???


Ζαχάρω: Παρέμβαση ΥΠΕΧΩΔΕ υπέρ του «αμαρτωλού» δημαρχείου
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 6.7.2009

«Σκανδαλώδη και προκλητική» χαρακτηρίζουν οι πολιτικοί μηχανικοί της Ηλείας και η αντιπολίτευση του Δήμου Ζαχάρως την αιφνιδιαστική παρέμβαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για να τροποποιήσει αποσπασματικά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, προκειμένου να νομιμοποιήσει το «αμαρτωλό» δημαρχείο που επιχειρήθηκε να κτιστεί σκανδαλωδώς -όπως πρώτη αποκάλυψε η «Ε»- με τα χρήματα (1.800.000 ευρώ) που έδωσε η αυστραλιανή κυβέρνηση για την ανακούφιση των πυρόπληκτων κατοίκων της περιοχής.

Με βάση την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, που υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή περιβάλλοντος Ι.Βουρνά, οι τροποποιήσεις αφορούν την αλλαγή χρήσης γης:
1) Από χώρο αστικού πρασίνου σε πολεοδομικό κέντρο - κεντρική λειτουργία διοίκησης για τη στέγαση του νέου δημαρχείου, λόγω της ανάγκης μετεγκατάστασης όλων των υπηρεσιών του δήμου σε ένα κτίριο (εμβαδού 1.626 τ.μ.).
2) Από χώρο πολιτιστικών λειτουργιών σε χώρο κοινωνικών εξυπηρετήσεων για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας (εμβαδού 4.697 τ.μ.).
3) Από Πολεοδομικό κέντρο σε χώρο αστικού πρασίνου (εμβαδού 1.792 τ.μ.) ως αντιστάθμισμα του χώρου που χτίζεται το δημαρχείο... (σ.σ. χώρος που δεν έχει απαλλοτριωθεί).

«Η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι άκρως προκλητική και χαριστική. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι για όλα αυτά είναι γνώστης ο κ. Σουφλιάς. Αντί το ΥΠΕΧΩΔΕ να χρηματοδοτήσει το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης και να προχωρήσει στην έγκριση και στην ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και της πράξης εφαρμογής στη Ζαχάρω, προβαίνει σε αποσπασματικές πράξεις τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με στόχο τη νομιμοποίηση των παρανομιών της δημοτικής αρχής και την πελατειακή εξυπηρέτηση όλων εκείνων που εμπλέκονται σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία» - δήλωσε στην «Ε» ο πολιτικός μηχανικός και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως, Γιώργος Μπούσμπουρας, και τόνισε ότι κατά της απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ θα υπάρξουν διοικητικές και δικαστικές προσφυγές.
Ο κ. Μπούσμπουρας αποκάλυψε στην «Ε» ότι η περιοχή που επικαλείται το ΥΠΕΧΩΔΕ σαν αντιστάθμισμα για τον χώρο αστικού πρασίνου που κατέλαβε το δημαρχείο, δεν έχει ακόμη απαλλοτριωθεί και οι ιδιοκτήτες έχουν προσβάλει δικαστικά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ