ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Οι αμμοληψίες από τη Νέδα, τα αντιπλημμυρικά και οι ευθύνες


Η κυρία Φωτεινή Πιπιλή - δημοσιογράφος - βουλευτής της ΝΔ , έστειλε χθές στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" , με αφορμή το ρεπορτάζ γιά τη Νέδα, την παρακάτω επιστολή η οποία και δημοσιεύτηκε σήμερα. Ακολουθεί η δική μου απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΔΑ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 22.7.2009


Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για τις παράνομες αμμοληψίες στη Νέδα της Ηλείας, η Φωτεινή Πιπιλή έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Μήπως στεναχωρήθηκε ο ανταποκριτής σας στην Ηλεία, που δεν πλημμύρισε η Αρχαία Ολυμπία, για να γίνουμε παγκοσμίως ρόμπα και δεν πνίγηκαν άνθρωποι, ζώα και περιουσίες, παρόχθιες στους ποταμούς Αλφειού και Νέδας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, επειδή έγιναν άμεσα έργα προστασίας από το ΥΠΕΧΩΔΕ και έτσι έχασε τη μοναδική του ευκαιρία να επισκεφτεί επιτέλους, έστω και για μία φορά τις περιοχές, ώστε να διεκδικήσει το πανελλήνιο βραβείο Pulitzer;
Δεν θέλω να πιστέψω ότι η «Ε» αποδέχεται τις βαρύτατες προσβολές που επισύρουν κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης, απειλή κατά προσώπου, οικογένειας και περιουσίας στο χθεσινό δημοσίευμα για «Γαλάζια συνηγορία της Φωτεινής Πιπιλή σε καραμπινάτες παράνομες αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα».
Στήριξα δημοσίως την απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ 2/9/07 & 5/9/07 για τα αντιπλημμυρικά έργα στα ποτάμια της Ηλείας. Είμαι βαθιά γνώστρια, σε αντίθεση με τον εκ Βαρθολομιού κ. Νοδάρο, της Περιβαλλοντικής καταστροφής στη Νέδα με εδώ και είκοσι χρόνια συνεχείς καταγγελίες, αλλά και προσπάθειες, για τη διάσωση και την ανάδειξή της.
Είναι συκοφάντης όταν λέει ότι στήριξα παράνομα έργα, ενώ γνώριζε την με αρ. πρ. 4171/4.9.07 απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπ. Σπυρίδωνα με την οποία εγκρίθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα!
Είναι δόλιος όταν, σκοπίμως, αγνοεί την από 18/2/08 υδραυλική μελέτη του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Α. Δημητρακόπουλου, για την άμεση και αναγκαία υλοποίηση των έργων!
Και αφού τα γνωρίζει όλα -τόσο καλά- ο ανταποκριτής σας, ώστε να τολμά να θέτει σε αμφισβήτηση την υπόληψή μου, γιατί δεν έψαξε να βρει τις ενέργειές μου εναντίον των παράνομων αμμοχαλικοληψιών;
Για να συνειδητοποιήσετε πόσο σας έμπλεξε στην ουτιδανή του συμπεριφορά, γιατί απέκρυψε την με αρ. πρ. 13419/29.1.09 ερώτησή μου προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με την οποία καταγγέλλω παράνομες αμμοχαλικοληψίες και ζητώ την επίσπευση των έργων για τη διάσωση της Νέδας;
Ψεύδεται ότι μου ζήτησε η «Ε» δήλωσή μου, εκτός αν η «Ελευθεροτυπία» είναι ιδιοκτήτρια του Ραδιοφωνικού Σταθμού «ΙΟΝΙΟΝ FM Stereo» εναντίον του οποίου έστειλα εξώδικο στις 16/7/09.
Η Δικαιοσύνη μεν βραβεία Pulitzer δεν μοιράζει, αλλά το δίκαιο μπορείς να το διεκδικήσεις!
Φωτεινή Πιπιλή
Βουλευτής Ν.Δ. Α' Αθηνών


**ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ «Ε» ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Αρκεί μια ματιά στην ιστοσελίδα http://fpipili. blogspot.com/2008/05/blog-post_21.html της κ. Φωτεινής Πιπιλή για να διαπιστώσει κάποιος τη θέση της για τις παράνομες αμμοχαλικοληψίες της εταιρείας ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ στο ποτάμι της Νέδας τον Μάιο του 2008.
Εξι συνάδελφοί της, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Δημήτρης Κουσελάς, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κατρίνης) και του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Τσούκαλης, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Φώτης Κουβέλης), με ερωτήσεις τους τότε στη Βουλή κατήγγειλαν την προκλητική και παράνομη αρπαγή των αδρανών υλικών από τη Νέδα, που γινόταν από τη συγκεκριμένη εταιρεία με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων.
Ελεγαν ψέματα;
Η ΑΠ: 20.5.2008 αναφορά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου επιβεβαιώνει την παρανομία στο ποτάμι.
Η ΑΠ: 3269/12.5.2008 έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αναφέρεται και αυτή στις παράνομες αμμοχαλικοληψίες, και μάλιστα με στοιχεία των οχημάτων της εταιρείας του Γιώργου Τρομπούκη.
Το ΑΠ: 2186/ 16.5.2008 «εξαιρετικώς επείγον» έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρεται σε παράνομες αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα και στη μη ύπαρξη καμιάς άδειας, ενώ ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα.
Η 1655/396/14.5.2009 έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας αναφέρεται στις παρανομίες.
Και οι υπηρεσίες έλεγαν ψέματα;
Οι χαρακτηρισμοί «δόλιος», «συκοφάντης» και οι ειρωνείες για την επαγγελματική μου ιδιότητα δεν με αγγίζουν. Οπως και οι απειλές περί δικαστηρίων. Ο καθένας μας σε αυτό το επάγγελμα κρίνεται από τη σοβαρότητα και την ποιότητα της δουλειάς που παρουσιάζει.

*Στις 3.22 μ.μ. της 18ης Ιουλίου 2009, από το εταιρικό τηλέφωνο της εφημερίδας προσπάθησα να ζητήσω την άποψή της. Απάντησε ότι δεν επιθυμεί να μου μιλά και μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ