ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Περίεργες «συναντήσεις» Δήμου Ζαχάρως - Τρομπούκη


ΤΟΥ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 30.7.2009


Τις περίεργες διασυνδέσεις και τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας «Κερκετεύς ΑΤΕ» του φερόμενου ως μέλους του συνδικάτου του εγκλήματος Γιώργου Τρομπούκη, με τον Δήμο της Ζαχάρως φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Ε» μέσα από επίσημα έγγραφα-φωτιά.
Η συγκεκριμένη εταιρεία εκτός της παράνομης κλοπής πολλών εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αδρανών υλικών από την κοίτη της Νέδας τον Μάιο του 2008, με την προκλητική κάλυψη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, του Δήμου της Ζαχάρως και παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας, επιχείρησε πριν από έναν χρόνο να αναλάβει χωρίς διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση έργο οδοποιίας (αποκατάσταση - ασφαλτόστρωση δρόμου Καλίδονα - Ροδινά) προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
Στις 23 Απριλίου 2008 με την υπ' αριθμ. 163/2008 απόφασή της η δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου Ζαχάρως με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και παραβλέποντας την αρνητική εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, ανέθεσε στην εταιρεία «Κερκετεύς ΑΤΕ» με απευθείας ανάθεση το έργο με το αιτιολογικό της αντιμετώπισης ζημιών από θεομηνίες.
Στις 30 Μαΐου 2008 με την υπ' αριθμ. 223/2008 η δημαρχιακή επιτροπή τροποποίησε την αρχική της απόφαση και με απευθείας ανάθεση έδωσε το έργο στην εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΤΕΒΕ» με αριθμό μητρώου 4761, και με το αιτιολογικό ότι ο Τρομπούκης δεν είχε πτυχίο για το συγκεκριμένο έργο.
Στις 19 Ιουνίου 2008 η δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου Ζαχάρως τροποποιεί εκ νέου την τελευταία απόφασή της και δίνει με απευθείας ανάθεση το έργο στον εργολάβο Αργύριο Πέτρο του Δημητρίου με αριθμό μητρώου 5952, επειδή η εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΤΕΒΕ» είχε πτυχίο 6ης τάξης και δεν μπορούσε να αναλάβει τέτοια έργα.

Τα ανωτέρω επιβεβαίωσε στην «Ε» με επίσημο έγγραφό της χθες η Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηλείας σημειώνοντας ότι στην υπηρεσία δεν είχε αποσταλεί η σύμβαση ανάθεσης - εκτέλεσης του έργου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ορισμού επιβλέποντα από την Τοπική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) και η εκτέλεσή του.
Τα άνω απίστευτα γεγονότα προκάλεσαν χθες την άμεση παρέμβαση του γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρου Σπυρίδωνα ο οποίος επισκέφθηκε τη γενική διεύθυνση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Πύργο για να ερευνήσει από κοντά την υπόθεση. Οπως είπε στην «Ε» με έγγραφό του, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου είχε ζητήσει προ ημερών από τους 22 δήμους της Ηλείας να του αναφέρουν αν έχουν πάρε-δώσε με την εταιρεία «Κερκετεύς ΑΤΕ» του Γιώργου Τρομπούκη και έλαβε από όλους αρνητική απάντηση.

«Φαίνεται ότι ο Δήμος της Ζαχάρως δεν μας είπε όλη την αλήθεια. Θα υπάρξει άμεσα έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί τι συνέβη. Επίσης θα υπάρξει έρευνα σε όλους τους δήμους της Ηλείας προκειμένου να δούμε πού πήγαν και πώς χρησιμοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρήματα που δόθηκαν για την αποκατάσταση της πυρόπληκτης Ηλείας» - δήλωσε στην «Ε» ο Σπύρος Σπυρίδων.

nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ