ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΕΙΝΑΙ «ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ», ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ


Γαλάζια συνηγορία στις μπουλντόζες του Τρομπούκη

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 21.7.2009

«Νόμιμα αντιπλημμυρικά έργα» χαρακτηρίζει τις καραμπινάτες παρανομίες της εταιρείας «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ» του φερόμενου ως μέλους του συνδικάτου του εγκλήματος Γιώργου Τρομπούκη στον ποταμό της Νέδας η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή με ανάρτησή της στην προσωπική της ιστοσελίδα:
http://fpipili.blogspot.com/2008/05/blog-post_21.html

Οι μπουλντόζες τής «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ» εν δράσει: χωρίς άδεια σήκωσαν το αμμοχάλικο της Νέδας Στις 21/5/2008 κι ενώ είχαν προηγηθεί οι ερωτήσεις στη Βουλή συνολικά έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, η απ: 2187/7.5.2008 απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η καταγγελία της Νομαρχίας Ηλείας, η κατάληψη της γέφυρας του ποταμού από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρανομίες στη Νέδα, η κ. Πιπιλή αντέδρασε έντονα και προέβη σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, όπου αναφέρει τα εξής:

«Επειδή, αιφνιδίως, γίναμε πολλοί οι "οικολόγοι" και επειδή, λόγω βαθιάς γνώσης των θεμάτων αυτών μου τη δίνει όταν πολιτικά, τοπικά και προσωπικά συμφέροντα παραπληροφορούν και αναστατώνουν την κοινή γνώμη, κατέβηκα η ίδια στην Ηλεία και, δη, στο ποτάμι της Νέδας. Κάλεσα και το τοπικό κανάλι, βγήκα και στα τοπικά ραδιόφωνα και τους "ξεμπρόστιασα" τους λίγους που ξαφνικά θυμήθηκαν τώρα που γίνονται αντιπλημμυρικά έργα και που επιτέλους μετά από 60 χρόνια ξανάβαλαν το ποτάμι στο αυλάκι, δηλαδή καθάρισαν την κοίτη ώστε να υπάρχει πάντα νερό και να μη χάνεται, και αρθρογράφησα στη μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα, την "Πατρίδα του Πύργου". Τονίζω ότι τα έργα γίνονται με ογκώδη περιβαλλοντική μελέτη αλλά και με Υδραυλική από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Οποιος ενδιαφέρεται από την περιοχή να μάθει την αλήθεια ας επικοινωνήσει μαζί μου».

Μάλιστα, η βουλευτής της Ν.Δ. με δηλώσεις της σε τοπική εφημερίδα του Πύργου στις 20/5/2008, δηλαδή την ίδια ημέρα που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας έστελνε με το απ: 3632/20.5.2008 έγγραφό της τις παρανομίες της εταιρείας ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι παρεμβάσεις στη Νέδα ήταν σωτήριες κι έκανε λόγο για ειδυλλιακό (!) τοπίο, παραβλέποντας περιέργως τα τεράστια βουνά αδρανών υλικών που είχε συσσωρεύσει η εταιρεία του Γιώργου Τρομπούκη δίπλα από το χωριό Πρασιδάκι και σε κοντινή σχετικά απόσταση από το εξοχικό της.

Η βουλευτής της Ν.Δ. για το θέμα αυτό έστειλε προχθές και εξώδικο στον περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Δυτικής Ελλάδας, Ιόνιον fm, επειδή σε δημοσιογραφική εκπομπή αναφέρθηκε η τότε παρέμβασή της που συνέπιπτε με την άποψη του δημάρχου της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, και του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, Νικολάου Σιάνη, περί νόμιμων αντιπλημμυρικών έργων... και όχι παρανομιών.

Η κ. Πιπιλή ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία του Γιώργου Τρομπούκη (σ.σ. κανείς δεν ανέφερε ποτέ κάτι τέτοιο) και πως με δικές της ενέργειες στις 29/1/2009 ενημέρωσε τον κ. Σουφλιά: «...Για την ύπαρξη τοπικών και άλλων συμφερόντων, τα οποία είχαν επιτρέψει τη δημιουργία φρούδων προσδοκιών για παράνομες αμμοχαλικοληψίες στην κοίτη της Νέδας». Η παρέμβασή της όμως έγινε εννέα μήνες μετά το πλιάτσικο και αφού είχε γίνει οικολογική καταστροφή.

Φανερά ενοχλημένοι, οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Κουτσούκος και Δημήτρης Κουσελάς του ΠΑΣΟΚ, που είχαν καταθέσει τον Μάιο του 2008 σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, χαρακτήρισαν απαράδεκτες και άστοχες τις τότε δηλώσεις της κ. Πιπιλή, υπογραμμίζοντας ότι για το θέμα έχουν αποφανθεί επίσημα οι αρμόδιες υπηρεσίες και πως η εταιρεία που έκανε τότε παράνομες αμμοχαλικοληψίες έχει αποδειχτεί ότι συνδέεται άμεσα με το συνδικάτο του εγκλήματος που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Η «Ε» κάλεσε την κ. Πιπιλή τηλεφωνικά να εκθέσει τις απόψεις της αλλά δεν δέχτηκε.

nodaros@enet.gr

1 σχόλιο:

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι το όψιμο ενδιαφέρον της κα. Πιπιλής δικαιολογείται με το γεγονός ότι δίπλα στη Νέδα έχει κάνει μια σοβαρή επένδυση (που δεν ξέρω εάν και πως την εκμεταλλεύεται) που έχει σχέση με την αναπαλαίωση – συντήρηση ενός παλιού μύλου και κατοικίας. Επίσης δεν πρέπει να αγνοούμε ότι η ίδια έχει στην ιδιοκτησία της στην ίδια περιοχή το μεγαλύτερο ιδιωτικό δάσος (να είναι καλά τα χρυσόβουλα).
Οι λόγοι που μόνο αυτή ξέρει και κανένας άλλος μάλλον είναι προφανείς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ