ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ?








ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΔΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

Οι μπουλντόζες του Τρομπούκη «έφαγαν» το αμμοχάλικο της Νέδας


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 15.7.2009


Τις παράνομες και περίεργες δραστηριότητες στον ποταμό της Νέδας και την ευρύτερη περιοχή από την εταιρεία «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ», του φερόμενου ως βασικού πρωταγωνιστή στο περιβόητο συνδικάτο του εγκλήματος Γιώργου Τρομπούκη, φέρνει σήμερα στο φως η «Ε», μέσα από επίσημα έγγραφα της νομαρχίας Ηλείας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας και του δημοτικού συμβουλίου της Ζαχάρως!

Με βάση την ΑΠ: 3269/12.5.2008 έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας, που εστάλη στον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρο Σπυρίδωνα, η εταιρεία «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ» προέβαινε σε παράνομες αμμοχαλικοληψίες και στην αποθήκευση αδρανών υλικών στον ποταμό της Νέδας πλησίον της κοινότητας Πρασιδακίου, όπου είχε αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες αμμοχάλικου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση: «Στις θέσεις που έχουν γίνει επεμβάσεις στην κοίτη του ποταμού για τη λήψη αδρανών υλικών υπήρχαν σταθμευμένα τα εξής μηχανήματα έργων: α) λαστιχοφόρος φορτωτής με πινακίδα ΜΕ 72386 και β) ερπυστριοφόρος μηχανικός εσκαφέας (LIEBHERR 954)· και τα δύο μηχανήματα έφεραν την επωνυμία «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ». Οκτώ ημέρες μετά, στις 20.5.2008, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας στέλνει την υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και με το ΑΠ: 3632 έγγραφό της ζητεί την παρέμβασή του επισημαίνοντας την εμπλοκή της εταιρείας ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ στις παράνομες αμμοχαλικοληψίες.

Στις 14.5.2008 φορτηγά και φορτωτές της εταιρείας του Γιώργου Τρομπούκη εντοπίζονται από υπαλλήλους της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας μέσα στη Νέδα να προβαίνουν σε φόρτωση αδρανών υλικών. Ενέργεια που αναφέρεται στην ΑΠ 1655/396 έκθεση αυτοψίας που συντάσσουν.


Στην πολυσέλιδη έκθεση αναφέρεται και η εξήγηση που δίνει στους συναδέλφους του ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, Νικόλαος Σιάνης, ο οποίος αφού ισχυρίζεται ότι η εταιρεία που προβαίνει σε αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα εκτελεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αναφέρει ότι «...η εταιρεία αποθηκεύει τις περίσσειες αμμοκροκάλης επί παραποτάμιου δημόσιου χώρου στον νομό Ηλείας προκειμένου, αντί ανταλλάγματος καταβλητέου προς το Ελληνικό Δημόσιο, να ενσωματώσει αυτές επί τμημάτων της κατασκευασθησόμενης Ιονίας Οδού στην κατασκευή της οποίας, μέσω της κοινοπραξίας "ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ" θα συμμετάσχει».


Για αντιπλημμυρικό έργο στη Νέδα την ίδια χρονική περίοδο κάνει λόγο περιέργως σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο της Ηλείας και ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ισχυριζόμενος ότι «η εταιρεία προβαίνει σε διευθέτηση της κοίτης ώστε σε δεδομένη πυρκαγιά να μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα (!)»

Και τις δύο απόψεις όμως διαψεύδει κατηγορηματικά ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδωνας, ο οποίος στο ΑΠ.2187/7.5.2008 έγγραφό του αναφέρει κατηγορηματικά ότι η Περιφέρεια δεν έχει χορηγήσει καμία άδεια αμμοχαλικοληψίας στη Νέδα.


Ανησυχούν

Ομως, εκτός της παράνομης αμμοχαλικοληψίας στη Νέδα, ερωτήματα προκαλεί η ενοικίαση από την εν λόγω εταιρεία αγροτεμάχιου πέντε στρεμμάτων κοντά στην κοινότητα Πρασιδακίου του Δήμου Ζαχάρως, δίπλα από τη Νέδα, στην πλαγιά ενός λόφου! Το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως με συνεδρίασή του στις 19.2.2008 μετά την 1137/08 αίτηση της εταιρείας «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ», με ομόφωνη απόφαση τού ενοικίασε την εν λόγω έκταση.

«Η ενοικίαση αυτή είναι περίεργη και θα πρέπει να μάθουμε τι ήθελε να κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία σε αυτή την περιοχή και αν ο δήμος έχει εισπράξει χρήματα και πόσα. Το κτήμα που ενοικίασε είναι σε πλαγιά και δεν μπορεί εκεί να γίνει τίποτα. Δίπλα μάλιστα περνάει ένας χείμαρρος που καταλήγει στη Νέδα. Η υπόθεση μυρίζει...», δήλωσαν στην «Ε» οι κάτοικοι της Κοινότητας Πρασιδακίου και τα μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως, εκφράζοντας τα ερωτήματα και την ανησυχία τους για την παρουσία της εταιρείας του Γιώργου Τρομπούκη στην περιοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ