ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ζάκυνθος: Εμπρησμός και στη μέση το Θαλάσσιο Πάρκο


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ :28.7.2009



Την ...αιώνια διένεξη των κατοίκων της Δάφνης με τη διοίκηση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου βλέπουν, πίσω από την προχθεσινή πυρκαγιά που κατέστρεψε πάνω από 250 στρέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης στην περιοχή, οι πυροσβεστικές Αρχές του νησιού.
«Η πρόσφατη φωτιά είναι χωρίς αμφιβολία έργο εμπρηστών. Οι φλόγες ξεκίνησαν από τρία διαφορετικά σημεία πάνω στην πλαγιά και λόγω των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκαν μέχρι την παραλία και λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα δύο δεξαμενές καυσίμων που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για τις ηλεκτρογεννήτριές τους», δήλωσε στην «Ε» ο συνδικαλιστής αξιωματικός και διοικητής της Π.Υ. Ζακύνθου, Νίκος Χανιάς.
Ο κ. Χανιάς αποκάλυψε ότι όλοι περίμεναν ότι θα συμβεί η καταστροφή στο ΕΘΠΖ κι αυτό διότι -όπως είπε- υπάρχει εδώ και καιρό έντονη αντιπαράθεση των κατοίκων της Δάφνης αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη διοίκηση του ΕΘΠΖ.
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μια ημέρα αφότου κάτοικοι-επιχειρηματίες της Δάφνης δήλωσαν σε τοπικά ΜΜΕ ότι το ΕΘΠΖ κάνει ό,τι θέλει στις περιουσίες τους, αγνοώντας τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας.
«Μιλούν οι άνθρωποι που έχουν παρανομήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι γνωστό ότι 10 εκατομμύρια Ελληνες ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν πρόστιμο 48 εκατ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, επειδή 10 άνθρωποι στη Δάφνη καταστρέφουν το περιβάλλον», δήλωσε η πρόεδρος του ΕΘΠΖ Αμαλία Καραγκούνη-Κύρτσου. Και πρόσθεσε ότι αδυνατεί να πιστέψει ότι κάτοικος της Δάφνης προέβη σε εμπρησμό της πανέμορφης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ