ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ



«Δικαιούσαι σεισμοδάνειο αλλά δεν θα το πάρεις...»

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Τον παραλογισμό, τη γραφειοκρατία και την αναλγησία της Πολιτείας βιώνει επί μήνες η πολύτεκνη οικογένεια του ανάπηρου αγρότη Δημήτρη Γιαννόπουλου, στα Αγναντα του Δήμου Πηνείας, καθώς ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό της Ανδραβίδας, ζει εφιαλτικές στιγμές σε ένα μικρό κοντέινερ.
Δεν δικαιούσαι δάνειο γιατί δεν πήρες και για τον σεισμό του 1993, λένε οι αρμόδιοι στον πολύτεκνο Δ. Γιαννόπουλο, με αποτέλεσμα να μένει ακόμα σε κοντέινερ Αν και το σπίτι όπου διέμενε έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από τον σεισμό, οι «αρμόδιοι» έκριναν ότι δεν δικαιούται δάνειο για να το επισκευάσει, διότι στον σεισμό του 1993 -οπότε και οι μηχανικοί το έκριναν κατεδαφιστέο- δεν έκανε χρήση του δανείου που προβλεπόταν.
Πατέρας έξι παιδιών ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα με σοβαρότατα κινητικά προβλήματα, προσπαθεί επί μήνες μόνος να βρει την άκρη του νήματος στην εφιαλτική περιπέτειά του.
«Η μοναδική μου ελπίδα είστε εσείς οι δημοσιογράφοι. Οπου κι αν πήγα δεν μου έδωσε κανένας σημασία. Δεν ζητάω κάτι εξωπραγματικό. Μια βοήθεια μόνο για να φτιάξουμε τη σκεπή του σπιτιού μας, μην πέσει και μας πλακώσει τον χειμώνα. Να μην μπαίνει το νερό της βροχής μέσα στα δωμάτια των παιδιών», λέει στην «Ε» ο κ. Γιαννόπουλος και προσθέτει: «Τα χρήματα που μας έδιναν τότε με δάνειο δυστυχώς δεν έφταναν για να ξεκινήσουμε την κατασκευή νέου σπιτιού, γι' αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε τα απαραίτητα για να μπορέσουμε να μείνουμε μέσα».
Ο σεισμός της 8ης Ιουνίου 2008 προκάλεσε νέες σημαντικές ζημιές στο σπίτι της οικογένειας. Οι μηχανικοί που έκαναν αυτοψία στο κτίριο το χαρακτήρισαν επισκευάσιμο αλλά...
«Προσπαθήσαμε μετά από αυτό να εξασφαλίσουμε κάποιο δάνειο ώστε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διορθώσεις, αλλά οι αρμόδιοι μας λένε ότι δεν δικαιούμασταν δάνειο, από τη στιγμή που δεν είχαμε ζητήσει για τον σεισμό του 1993! Θα μας πιάσει ο χειμώνας και τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Μας έχουν δώσει ένα λυόμενο αλλά πού να χωρέσουμε όλοι», λέει ο ανάπηρος αγρότης από τα Αγναντα της Ηλείας και κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο να ευαισθητοποιηθεί ώστε να λύσει το πρόβλημά του και να στεγάσει με αξιοπρέπεια την πολυμελή οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ