ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


«Ψευτοτσαμπουκάς σε 100 απελπισμένους»
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Οι κραυγές αγωνίας των κατατρεγμένων που εκδιώχθηκαν και η οσμή του καμένου ξύλου και του πλαστικού, υλικά με τα οποία ήταν φτιαγμένα τα παραπήγματα των Αφγανών προσφύγων στον καταυλισμό της ντροπής στην Πάτρα, πριν αυτός ισοπεδωθεί προχθές από τις κρατικές Αρχές και παραδοθεί στην πυρά από τους «γνωστούς - αγνώστους», σκεπάζουν ακόμη την περιοχή κάνοντας την ατμόσφαιρα βαριά.
Οι μπουλντόζες, καταγγέλλει ο δικηγόρος Β. Λαδάς, «γκρέμισαν» και τους κανόνες της διοικητικής δικονομίας «Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί έναν ψευτοτσαμπουκά του κράτους από κάποιους που νομίζουν ότι προέβησαν σε μια σπουδαία νίκη. Εκαναν τσαμπουκά σε ανυπεράσπιστους και κατατρεγμένους ανθρώπους καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου», λέει στην «Ε» ο συγγραφέας του «Μουσαφεράτ» και δικηγόρος των «κατατρεγμένων» Βασίλης Λαδάς.
Αυτόπτης μάρτυς της «πρωτοφανούς κτηνωδίας» -όπως χαρακτηρίζει την καταστροφή του καταυλισμού- περιγράφει στην «Ε» τις εικόνες που έζησε και το άδοξο τέλος του ταξιδιού των Μουσαφερίμ... Των ταξιδιωτών-ηρώων του βιβλίου του που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
«Η αστυνομία μάζεψε τους εκατό απελπισμένους Αφγανούς που παρέμειναν περιμένοντας την τύχη τους μέσα στον καταυλισμό, εκ των οποίων οι σαράντα ήταν ανήλικοι. Ηταν άνθρωποι ανήμποροι, πεινασμένοι και αδύναμοι. Που είχαν αποδεχθεί τη μοίρα τους και είχαν εναποθέσει τις ελάχιστες ελπίδες τους στον Αλλάχ. Λίγο πριν γίνει η επιχείρηση της κατεδάφισης τη νύχτα, 150 ακόμη άτομα είχαν εγκαταλείψει τον καταυλισμό ενώ μέσα εκεί δεν υπήρχαν οι λεγόμενοι "αρχηγοί" και η "άρχουσα τάξη", δηλαδή εκείνοι που είχαν παράνομα μικρά καταστήματα. Οι περισσότεροι είχαν φύγει μια εβδομάδα πριν καθώς γνώριζαν ότι το Σαββατοκύριακο θα γινόταν η επέμβαση».
«Η επέμβαση που έγινε στον καταυλισμό των Αφγανών, σύμφωνα με τα χαρτιά που τους ζητήσαμε να μας δώσουν, στηριζόταν σε απόφαση του νομάρχη Αχαΐας περί κατεδάφισης των παραπηγμάτων, που όμως δεν μας την έδειξαν, και σε μια παλιότερη έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας που υποστήριζε ότι οι 150 καλύβες των Αφγανών ήταν αυθαίρετες. Η συγκεκριμένη έκθεση που χρησιμοποιήθηκε και τον Γενάρη του 2008 ως δικαιολογητικό για την κατεδάφιση του καταυλισμού αλλά σταμάτησε μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις, είχε προσβληθεί στην επιτροπή της Πολεοδομίας, η οποία είχε δεχθεί ότι είναι καταχρηστική άσκηση της διοικήσεως να κατεδαφίσει τον καταυλισμό διότι αυτός ήταν αποτέλεσμα ανάγκης και ανωτέρας βίας ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση», λέει στην «Ε» ο κ. Λαδάς και στη συνέχεια καταγγέλλει ότι της καταστροφής του καταυλισμού προηγήθηκαν προκλητικές παρανομίες από την αστυνομία και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.
«Πήγα στον καταυλισμό που κατεδαφιζόταν και παρότι δήλωσα δικηγόρος της κίνησης για τους πρόσφυγες δεν με άφησαν να προχωρήσω. Η απόφαση του νομάρχη είναι διοικητικά εκτελεστή πράξη και γι' αυτό θα έπρεπε να εκτελεστεί σύμφωνα με τους κανόνες της διοικητικής δικονομίας. Η οποία όμως απαγορεύει να γίνονται Σαββατοκύριακο οι πράξεις αυτές, να μη γίνονται πριν από τις 7 το πρωί (οι αστυνομικοί και οι μπουλντόζες μπήκαν στις 5.30 το πρωί) και φυσικά να έχει εγκριθεί κονδύλι για την απομάκρυνση των μπάζων. Θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί έγκαιρα και οι διαμένοντες στον καταυλισμό, προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν δικονομικά τα δικαιώματα που τους δίνει ο νόμος, όπως η αναστολή της κατεδάφισης κ.λπ. Δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά όμως», καταγγέλλει ο κ. Λαδάς. *

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

To κράτος που βουλιάζει καθημερινά στη σήψη και στη διαφθορά΄πούλησε νταηλίκι σε ανυπεράσπιστα ανηλικα παιδιά ΄και πρόσφυγες!!!
Η αναλγησία δεν έχει όρια!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ