ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Αμμοληψία για την Ιονία Οδό;

ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥ Γ.ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΣΕ ...ΔΡΑΣΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΦΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ



*** ΠΟΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΕΚΔΟΤΕΣ, ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ "ΛΙΒΑΝΙΖΑΝ" ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ Γ. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ" ΣΤΗ ΝΕΔΑ ?


*** ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ...ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ ΤΟΥ Ν2 ΑΡΧΙΝΟΝΟΥ ?


*** ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ?


*** ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΝΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΝΟΝΟ?


*** ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ?


*** ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ?




ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 10.7.2009






Την υπόθεση των παράνομων αμμοχαλικοληψιών από τον ποταμό Νέδα της Ηλείας, στην οποία εμπλέκεται η Τεχνική Εταιρεία «Κερκετεύς», επανέφερε στο προσκήνιο η είδηση ότι ο πρόεδρός της Γ. Τρομπούκης συγκαταλέγεται στα φερόμενα ως μέλη του συνδικάτου του εγκλήματος.
Κι αυτό διότι η συγκεκριμένη εταιρεία προέβαινε υπεργολαβικά και επί μήνες στην παράνομη εξόρυξη τεράστιων ποσοτήτων αδρανών υλικών από τον ποταμό της Νέδας με την ανοχή της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, η οποία, μετά τον σχετικό θόρυβο και τις ερωτήσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2008, με δηλώσεις «διερρήγνυε τα ιμάτιά της» υποστηρίζοντας ότι οι αμμοχαλικοληψίες στον ποταμό γίνονταν νόμιμα με άδεια και ότι επρόκειτο για αντιπλημμυρικά έργα.
Αποψη που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το ΑΠ.2187/7.5.2008 έγγραφο του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρου Σπυρίδωνα, στο οποίο αναφέρεται ότι η Περιφέρεια δεν έχει χορηγήσει καμία άδεια αμμοχαλικοληψίας.
Η εμπλοκή της συγκεκριμένης εταιρείας στις παράνομες αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα επιβεβαιώθηκε προχθές και από τη Νομαρχία Ηλείας, η οποία μάλιστα υπέβαλε και μήνυση στον τοπικό εισαγγελέα μετά τη γνωμοδότηση του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠ), που διαπίστωσε ότι με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων γινόταν... «αρπαχτή» στα αδρανή υλικά.
Η παράνομη δραστηριότητα της εταιρείας αυτής στη Νέδα σημειώνεται και στην 1655/369/14.5.2008 έκθεση αυτοψίας της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας, όταν κλήθηκε να ερευνήσει τις καταγγελίες για τις παράνομες αμμοχαλικοληψίες. Αλλά και οι κάτοικοι της κοινότητας Πρασιδακίου Ηλείας, που βρίσκεται δίπλα από τον ποταμό, κατήγγειλαν χθες στην «Ε» ότι φορτηγά της εν λόγω εταιρείας «ξεκοίλιαζαν» επί μήνες το ποτάμι συγκεντρώνοντας τα αδρανή υλικά σε περιοχή έξω από το χωριό τους.
Κατά τις εξηγήσεις του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας Νικολάου Σιάνη προς την Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας, οι τεράστιες ποσότητες αμμοχάλικου θα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή της Ιονίας Οδού.

2 σχόλια:

sekoulas είπε...

Δύο χρόνια μετά το 2007 οι πληγές χάσκουν αιμάσσουσες...Αν και δε ξέρουμε παρά ψήγματα της πραγματικότητας, το πράγμα μιλάει από μόνο του.Πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα της Ηλείας.Το έγκλημα δε πρέπει να ξεχαστεί από κανένα. Συνεχίστε να αφυπνίζετε.Είναι στόχος ζωής να σταθούμε αντάξιοι της ομορφιάς αυτού του τόπου και οφείλουμε να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας τουλάχιστον όπως τον βρήκαμε.Υπερασπιζόμενοι το αυτονόητο...

Ανώνυμος είπε...

Ψάξε και για κάποιον...Mister Pon..
Που ξέρεις μπορεί να έχει σχέση!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ