ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ




Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΟ !
 
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ! ΕΝΟΙΚΙΟ 8.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΕ ΑΜΕΑ.


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 16.5.20011

    Σε αποκλεισμό του αυθαίρετου (!) κτηρίου της Δ.Ο.Υ Ζακύνθου προχωρά σήμερα επίσημα η δημοτική αρχή με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και των ατόμων με αναπηρία του νησιού, διεκδικώντας τη μεταφορά της υπηρεσίας σε δημόσιο, ασφαλές, νόμιμο και προσβάσιμο από όλους του πολίτες κτίριο.Όπως λέει στην «Ε» ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, οι κάτοικοι του νησιού δεν αντέχουν άλλον εμπαιγμό και την αδιαφορία και αποφάσισαν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με σκοπό να αφυπνίσουν τους αρμόδιους και να δώσουν λύση στο θέατρο του παραλόγου γύρω από το συγκεκριμένο κτήριο.

    Ο κ. Μποζίκης καταγγέλλει ότι η Δ.Ο.Υ Ζακύνθου στεγάζεται τα τελευταία χρόνια σε ένα κτήριο που δεν διαθέτει ούτε τις στοιχειώδεις ανέσεις κίνησης στο χώρο, δεν διαθέτει ανελκυστήρα και δεν είναι προσβάσιμο από τους πολίτες και ειδικότερα για τα άτομα με αναπηρία καθώς δεν διαθέτει ανασνέρ. Το εξωφρενικό όμως – όπως λέει – είναι ότι το συγκεκριμένο κτήριο για το οποίο το κράτος πληρώνει ενοίκιο 8.000 μηνιαίως, κηρύχθηκε το 2005 από την τοπική πολεοδομία ως αυθαίρετο και κατεδαφιστέο (!)

   «Η σύμβαση ενοικίασης του κτηρίου έληξε το 2001 και από τότε η ΔΟΥ παραμένει σ’ αυτό εξωσυμβατικά, καταβάλλοντας ενοίκιο ύψους 8.000 € κάθε μήνα. Στο μεταξύ, το Υπουργείο Οικονομικών υπογράφει το 2007 συμφωνητικό μίσθωσης με άλλο ιδιώτη, για τη στέγαση των γραφείων της ΔΟΥ, με μηνιαίο μίσθωμα 7.000 €, αλλά η αρμόδια επιτροπή δεν παραλαμβάνει το κτήριο γιατί και αυτό έχει πολεοδομικές παραβάσεις. Οι αποφάσεις των αρμόδιων κρατικών οργάνων αναιρούν η μία την άλλη και μέλη της Επιτροπής Παραλαβής του κτιρίου περνούν, κατά καιρούς τις μέρες και τις νύχτες τους στο Αστυνομικό Τμήμα με τη διαδικασία του αυτόφωρου»- αναφέρει ο κ. Μποζίκης.

    Εκτός του δήμου Ζακύνθου το τοπικό νομαρχιακό σωματείο των ατόμων με αναπηρία «οι Ποπολάροι» δίνει και αυτό αγώνες για να μεταφερθεί η ΔΟΥ σε ένα προσβάσιμο κτίριο, που – όπως λένε τα μέλη του - δεν θα προσβάλλει τον τόπο και τον πολιτισμό του ακυρώνοντας το σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας για τα ίσα δικαιώματα όλων στην πρόσβαση των δημοσίων υπηρεσιών. Μάλιστα το 2007 το σωματείο πραγματοποίησε συμβολικό αποκλεισμό του επίμαχου κτηρίου και το 2008 κατέθεσε μήνυση για το ίδιο θέμα.

   «Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, έκρινε ότι, σε καιρούς κρίσης, είναι απαράδεκτη, ανήθικη και παράνομη η παραμονή της ΔΟΥ σε όποιο ενοικιαζόμενο, αυθαίρετο και μη προσβάσιμο κτίριο. Εμείς έχουμε την λύση και αυτή είναι δύο δημόσια κτίρια 1.000 και 900 τ.μ. που διαθέτει το κράτος στην πόλη της Ζακύνθου» - λέει στην «Ε» ο κ. Μποζίκης και υπογραμμίζει ότι εκτός από τους αρμόδιους θα ενημερωθεί για το θέμα και ο Εισαγγελέας Ζακύνθου καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι υπάρχουν τόσο ποινικές ευθύνες όσο και πειθαρχικά αδικήματα, που έχουν συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια.



nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ