ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΑΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ


ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
 
ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΡΩΗΝ ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΤΑ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΡΕΝΑΡΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ?     

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 6.5.2011

Μεγάλη κομπίνα με πλαστά και εικονικά τιμολόγια ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύφθηκε στον δήμο του Πύργου Ηλείας, μετά από τον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Με βάση την έρευνα του ΣΔΟΕ, δεκάδες ιδιώτες της περιοχής χρησιμοποιώντας εικονικά και πλαστά τιμολόγια , με την ανοχή κάποιων αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που τα ενέκριναν, κατάφεραν και έβαλαν στο χέρι το άνω ποσό . Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στην «Ε» ότι το συνολικό μέγεθος της κομπίνας θα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ καθώς συνεχίζεται η έρευνα ενώ επίκειται και διαχειριστικός έλεγχος.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ αφορά την χρονική περίοδο 2002-2006 και σύμφωνα μe το 847/16.3.2011 έγγραφό του , ο δήμος του Πύργου αποδέχθηκε αναλυτικά εικονικά φορολογικά στοιχεία : 26 το 2002, 16 το 2003, 25 το 2004, 99 το 2005 και 150 για τη χρήση του 2006…

Δικαστικές πηγές ανάφεραν στην «Ε» ότι είναι ζήτημα χρόνου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του δημοσίου, παράβαση του νόμου περί καταχραστών και πλαστογραφία μετά χρήσεως για τους αιρετούς εκπροσώπους που ενεπλάκησαν στο οικονομικό σκάνδαλο . Αποκάλυψαν επίσης ότι υπάρχουν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις για ορισμένους από τους ιδιώτες που εμπλέκονται στην κομπίνα.

Οπως ανακοίνωσε επίσημα χθές ο δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος , αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων και με βάση τις διατάξεις του Ν.2523/1997 άρθρο 14, το ΣΔΟΕ αποφάσισε να προβεί στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του δήμου δεσμεύοντας το 50% των καταθέσεων του δήμου ενώ απαγορεύτηκε η διάθεση της ακίνητης περιουσίας του.

Η δημοτική αρχή προσέφυγε ενώπιον του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ζητώντας την άρση των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ έστειλε επιστολή και στον Πρωθυπουργό ζητώντας την παρέμβασή του.

« Είναι άδικο η νέα δημοτική αρχή και ο δήμος του Πύργου να πληρώνουν τις αμαρτίες εκείνων που εμείς τους καταγγείλαμε πρώτοι. Τα μέτρα του ΣΔΟΕ κατά του δήμου είναι το αποτέλεσμα ενός γραφειοκρατικού παραλογισμού που η διατήρησή του πλήττει άμεσα όχι μόνο το κύρος μιας ευνομούμενης πολιτείας αλλά κύρια τη βούληση για διαφάνεια και χρηστή χρήση του δημοσίου χρήματος. Η περίπτωση του δήμου Πύργου όπως και του δήμου Θεσσαλονίκης καθιστά επιτακτική την ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση.» - δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος.

Ο δήμαρχος του Πύργου κατήγγειλε επίσης στην «Ε» ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για διαχειριστικό έλεγχο αυτός περιέργως δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς οι οικονομικοί επιθεωρητές που είχαν αναλάβει τον έλεγχο βγήκαν από αυτόν για άγνωστους λόγους…


nodaros@enet.gr







      
     






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΠΙ ΛΙΑΤΣΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΤΖΙΝΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ?????

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ