ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ "ΤΟ  ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

EXPRESS SERVICE από Παπακωνσταντίνου, δείτε τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Σκάνδαλο: είπε πως του χρωστάνε ΦΠΑ ενώ αυτός δεν είχε καν καταβάλει


Σοβαρό ηθικό και πολιτικό θέμα υπάρχει πλέον για τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αφού όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του «Το Κουτί της Πανδώρας», ο υπουργός όχι μόνο διευκόλυνε κατ’ εξακολούθηση έναν από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του Δημοσίου Γιάννη Ραπτόπουλο (ιδιοκτήτη της EXPRESS SERVICE), αλλά εξαπάτησε και την ελληνική κυβέρνηση δηλώνοντας πως οι διευκολύνσεις ήταν νόμιμες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου στις 27 Μαρτίου του 2011, το ελληνικό δημόσιο έπρεπε να επιστρέψει ΦΠΑ στον Ραπτόπουλο και γι αυτό έγινε η άρση του μέτρου δέσμευσης των τραπεζικών καταθέσεων που του είχε επιβληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο του Υπουργείου Οικονομικών, σε πόρισμά του, έχει αποφανθεί πως την περίοδο για την οποία ο Παπακωνσταντίνου έλεγε πως το Δημόσιο χρωστάει ΦΠΑ στον Ραπτόπουλο, αυτός δεν είχε καταβάλει καν ΦΠΑ.

Η ιστορία των εξυπηρετήσεων του Ραπτόπουλου είναι διακομματική. Ο Ραπτόπουλος χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο 70 εκατομμύρια σε φόρους και εισφορές ΙΚΑ. Όχι μόνο δεν εισπράχθηκαν ποτέ, αλλά οι Υπουργοί Οικονομικών και της ΝΔ και ο Παπακωνσταντίνου, αποφάσισαν να άρουν τις δεσμεύσεις των λογαριασμών που είχαν επιβληθεί.

Στην περίπτωση Παπακωνσταντίνου η άρση έγινε χωρίς την γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής δύο φορές, και χωρίς ο Ραπτόπουλος να καταβάλει το 70% των χρεών όπως ορίζει ο νόμος.

Στις 30 Μαρτίου του 2011 ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη, είχε αποκαλύψει πως ο Ραπτόπουλος χρωστούσε ΦΠΑ ύψους 6,5 εκατομμυρίων στην ΔΟΥ Καλλιθέας. Ο Παπακωνσταντίνου είχε διαψεύσει τον δημοσιογράφο λέγοντας πως ο ο επιχειρηματίας διεκδικούσε 27 εκατομμύρια από καταβολές ΦΠΑ στη ΔΟΥ Καλλιθέας. Η αλήθεια είναι πως ο Ραπτόπουλος είχε απλώς καταθέσει μια αίτηση στη ΔΟΥ στην οποία υποστήριζε πως το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να του επιστρέψει ΦΠΑ. Η εντολή απελευθέρωσης των λογαριασμών του δόθηκε από τον υπουργό χωρίς κανέναν έλεγχο.

Όπως αποδεικνύεται σήμερα, ο δημοσιογράφος όχι μόνο είχε δίκιο, αλλά ο υπουργός έστειλε μια ψευδή διάψευση, καλύπτοντας έτσι τις κινήσεις απελευθέρωσης των λογαριασμών Ραπτόπουλου.

Το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο, το οποίο έκανε τον οικονομικό έλεγχο, όχι μόνο προχωράει ξανά στην δέσμευση των λογαριασμών Ραπτόπουλου αλλά λέει ρητά πως το 2010 αλλά και μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2011, όταν ο Παπακωνσταντίνου έκανε τις δηλώσεις περί χρωστούμενου ΦΠΑ στο Ραπτόπουλο, αυτός δεν είχε καταβάλει καθόλου ΦΠΑ

Εκτός από το πολύ σοβαρό θέμα για τον Παπακωνσταντίνου, το πρακτικό θέμα βεβαίως είναι αν υπάρχουν πλέον χρήματα στους λογαριασμούς που και πάλι δεσμεύονται. Αν δηλαδή η αποδέσμευση με την απόφαση Παπακωνσταντίνου έδωσε τη δυνατότητα στον Ραπτόπουλο να γλυτώσει την προσωπική του περιουσία την ώρα που χρωστάει 70 εκατομμύρια στο Δημόσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ