ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ...ΑΡΧΟΝΤΩΝ

Μυστικά, σκουπίδια του Αιγίου στο δάσος των Θινών


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/05/2011&id=278459 

ΚΙ ΕΔΩ : http://www.iliatora.gr/news_details.php?id=6204

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ : http://ionionfm.gr/galleries.php?gid=29


Σκουπίδια από το Αίγιο μεταφέρονται... μυστικά στο δάσος των Θινών του Βαρθολομιού Ηλείας, από ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων, προκαλώντας σοβαρή οικολογική καταστροφή και επιβάρυνση στον τοπικό παράνομο σκουπιδότοπο.
Φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας πιάστηκε επ' αυτοφώρω επί το έργον 
Φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας πιάστηκε επ' αυτοφώρω επί το έργον  

Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και Ηλείοι δημοσιογράφοι, που βρέθηκαν προχθές τυχαία στην περιοχή, κατήγγειλαν ότι «συνέλαβαν» επ' αυτοφώρω φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας να αδειάζει απορρίμματα μέσα στο δάσος.

Κατάφεραν, μάλιστα, να βγάλουν μια σειρά από αποκαλυπτικές φωτογραφίες, που δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο: http://ionionfm.gr/galleries.php?resultpage=1&Mid=&Sid=&sub1=&sub2=&fCat=&gid=29&ahead=

Οι φωτογραφίες -όπως λένε- αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο του οικολογικού εγκλήματος αλλά και του τρόπου δράσης της «μαφίας των σκουπιδιών», που στο όνομα του οικονομικού κέρδους δεν διστάζουν να μεταφέρουν τα απορρίμματα από άλλες περιοχές και να τα αποθέτουν σε παράνομες χωματερές της Ηλείας.

Ο δήμαρχος του Δήμου Πηνειού, όπου ανήκει διοικητικά η περιοχή, ανέφερε -χωρίς, όπως είπε, να υιοθετεί την εξήγηση- ότι, όπως τον ενημέρωσαν, το φορτηγό βρέθηκε εκεί για να παραλάβει νάιλον που είχαν χρησιμοποιηθεί σε καλλιέργειες καρπουζιού, με σκοπό την ανακύκλωση!
Ομως, τόσο οι Τσιγγάνοι ρακοσυλλέκτες, που βρίσκονται εκεί, όσο και οι πολίτες, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, καταγγέλλουν ότι το φορτηγό ξεφόρτωσε σκουπίδια, στα οποία, μάλιστα, υπάρχουν ετικέτες που φέρουν τις ονομασίες επιχειρήσεων και φορέων του Αιγίου.
«Καταδικάζω αυτή την ενέργεια, αν έγινε από την ιδιωτική εταιρεία που συγκεντρώνει τα απορρίμματα του δήμου μας και φυσικά σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε εμείς δώσαμε τέτοια εντολή», δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος Αιγίου Στάθης Θεοδωρακόπουλος και τόνισε ότι:
«Τα τελευταία 15 χρόνια ο Δήμος μας πληρώνει 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο σε ιδιωτικές εταιρείες για τη μεταφορά των απορριμμάτων, καθώς εμείς δεν είμαστε σε θέση να λύσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης. Μας λένε ότι τα σκουπίδια τα πηγαίνουν σε νόμιμους ΧΥΤΑ, χωρίς να γνωρίζουμε αν λένε την αλήθεια».

«Οι περί άλλα τυρβάζοντες και κομπορρημονούντες δήμαρχοι του κάμπου της Ηλείας καλώς να δεχθούν και τα σκουπίδια του Αιγίου, που ξεφορτώνουν ανενόχλητοι μέρα μεσημέρι στις άθλιες χωματερές τους οι εργολάβοι των σκουπιδιών της Αχαΐας», αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Πολιτών για το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ