ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...












 




Πόσοι νεκροί ακόμα στους Μολώχ της διαπλοκής για να φτιαχτεί ο δρόμος;


ΔΕΙΤΕ : ΗΛΕΙΑΤΩΡΑ : http://www.iliatora.gr/news_details.php?id=5785 

Μέρος από τα 500 εκατομμύρια ευρώ του εγγυητικού λογαριασμού (που δεν υφίσταται ακόμη, μια από τις προτάσεις του υπουργείου είναι η δημιουργία του) ζήτησε...
... o αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ούτως ώστε να χρηματοδοτηθούν οι εργασίες κατασκευής του τμήματος της Ολυμπίας Οδού στο νομό Ηλείας. Επίσης, ο κ. Καφύρας συγκάλεσε σύσκεψη των δημάρχων με θέμα «Οι εξελίξεις στην Ολύμπια Οδό».

Εν τω μεταξύ πληροφορίες που αναφέρουν πως για κάθε νεκρό που θα θρηνούμε στο δρόμο καρμανιόλα Πατρών- Πύργου, μέχρι να κατασκευαστεί (αν ποτέ κατασκευαστεί) η Ολυμπία Οδός, οι ιθύνοντες θα κατασκευάζουν εικονοστάσια, που προκειμένου να ανοίξουμε το πορτάκι τους για να ανάψουμε τα καντήλια θα καλούμαστε να βάλουμε κέρματα (3.10 ευρώ, όσο η τιμή των διοδίων), ελέγχονται ως ανακριβείς.

Ως ανακριβείς ελέγχονται και οι πληροφορίες πως κατά τη σύσκεψη αντιπεριφερειάρχη και δημάρχων, την Πέμπτη, θα αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Φιλοθέης παρόμοια με την προηγούμενη, η οποία είχε ως γνωστόν χαρακτηριστεί από την καθολική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών που συγκεντρώθηκαν χάρη και στον αγώνα βουλευτών και αυτοδιοικητικών. Γι' άλλη μια φορά, τα αποτελέσματα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης αναμένεται να είναι άκρως θετικά για το νομό (αεροπλάνοφόρα θα καταπλέουν στο Κατάκολο, γίγαντες των αιθέρων θα προσγειώνονται στην Ανδραβίδα, λειτουργία σιδηροδρόμου υπερσιβηρικών προδιαγραφών, Autobahn παντού κλπ.)

Η επιστολή Καφύρα προς Ρέππα ("μόλις είδαν στο υπουργείο επιστολή από την Ηλεία, έσκυψαν και έπιασαν τα... κορδόνια τους -που είχαν κι αυτά λυθεί από τα γέλια", δήλωσε στο iliatora.gr αναξιόπιστος μάρτυρας. Tέτοια εκτίμηση;) :

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Πληροφορηθήκαμε ότι οι εργασίες στην Ολύμπια Οδό σταμάτησαν.

Τα εργοτάξια της κατασκευάστριας εταιρείας και ειδικότερα της VINCI στην περιοχή της Βάρδας, TEΡNA ΑΕ στην περιοχή της Αμαλιάδας και του J&P ΑΒΑΞ στην γέφυρα του Αλφειού σταμάτησαν τις εργασίες τους και εδόθη στο προσωπικό ένας μήνας αναγκαστική άδεια, στα πλαίσια της γενικότερης απόφασης της Κοινοπραξίας Ολύμπια Οδός ΑΕ.

Το γεγονός αυτό αποτελεί άσχημη εξέλιξη για την Δυτική Ελλάδα και την Ηλεία.

Είμαστε ενήμεροι ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί νέα διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και του παραχωρησιούχου.

Μία από τις προτάσεις η οποία έχει κατατεθεί είναι και η δημιουργία εγγυητικού λογαριασμού 500.000.000€ στην Τράπεζα Ελλάδος, με το δημόσιο να προκαταβάλει αυτά τα 500.000.000€ προκειμένου το ίδιο ποσό να εισφέρουν οι τράπεζες προς τους παραχωρησιούχους, για να επανεκινήσουν τα έργα που αφορούν 4 μεγάλους οδικούς άξονες, μεταξύ αυτών και της Ολυμπίας Οδού.

Από τα έως τώρα δημοσιεύματα αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει η τάση το έργο καταρχάς να κατασκευαστεί έως την Πάτρα και με δικαιολογία τα προβλήματα που υπάρχουν σε Βραχνέικα και Καϊάφα, με τα κονδύλια της ενδιάμεσης περιόδου (τα 500.000.000€) να χρηματοδοτηθούν τα έργα μονο μέχρι την Πάτρα και να ανασταλεί «προσωρινά» το κομμάτι του έργου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.

Κύριε Υπουργέ, 

Θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης που θα κάνετε με τον παραχωρησιούχο του έργου Αθήνα – Πάτρα – Τσακώνα , δεν πρέπει να αποδεχτείτε καμία διακοπή των εργασιών, προσωρινή ή όχι στο τμήμα Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα, αλλά από τον εγγυητικό λογαριασμό των 500.000.000€, μέρος του να οδηγηθεί στην χρηματοδότηση των εργασιών του τμήματος της Ολυμπίας Οδού που αφορά τον Νομό Ηλείας.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ